24ωρη απεργία ΣΕΚ και ΠΕΟ στην ΚΕΔΙΠΕΣ και στην Altamira

24ωρη απεργία ΣΕΚ και ΠΕΟ στην ΚΕΔΙΠΕΣ και στην Altamira

"Τα χρονικά περιθώρια για περαιτέρω διάλογο που καλύπτει η επίσημη πρόταση του ΔΣ είχαν εξαντληθεί."

Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατέρχονται σήμερα τα μέλη της ΣΕΚ και της ΠΕΟ στην ΚΕΔΙΠΕΣ και στην Altamira, καθώς παρήλθε η προθεσμία που είχαν δώσει μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ για να τις καλέσει να υπογράψουν την πρόταση που το ίδιο τους είχε υποβάλει για συνομολόγηση της Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eικοσιτετράωρη απεργία στη ΚΕΔΙΠΕΣ τη Δευτέρα

Η πρόταση του ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ είχε υποβληθεί στις 16.07.2019 και έγινε αποδεχτή από μέρους των συντεχνιών, οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία αυτή να εφαρμοστεί για τα μέλη τους και όσους από το υπόλοιπο προσωπικό το επιθυμούσαν.
 
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, οι συντεχνίες σημείωναν πως τα χρονικά περιθώρια για οποιονδήποτε περαιτέρω διάλογο αναφορικά με τα θέματα που καλύπτει η επίσημη πρόταση του ΔΣ είχαν ήδη εξαντληθεί.
 
ΣΕΚ και ΠΕΟ είχαν προαναγγείλει πως θα πραγματοποιήσουν εικοσιτετράωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, εάν μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ δεν τις καλούσε για υπογραφή της πρότασης και άμεση εφαρμογή των προνοιών της.  
 
Στην απεργία συμμετέχουν γύρω στα 250 μέλη των δύο συντεχνιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ
 
Σύμφωνα με τον ΓΓ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών ΣΕΚ (Ο.Ι.Υ.Κ. – ΣΕΚ) Ελισσαίο Μιχαήλ, την περασμένη Παρασκευή το ΔΣ απέστειλε στις συντεχνίες επιστολή με την οποία τις καλεί σε συνάντηση στις 24 Οκτωβρίου, «αλλά δεν αναφέρονται καθόλου στην ουσία της διαφοράς την οποία έχουμε», όπως σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ