Χάρης: «Το κράτος δεν παρακαλεί κανέναν για να ενταχθεί στο Εστία»

Χάρης: «Το κράτος δεν παρακαλεί κανέναν για να ενταχθεί στο Εστία»

Σχέδιο ΕΣΤΙΑ: Ρυθμίσεις από τράπεζες για διευκόλυνση

Ερωτηθείς για το σχέδιο Εστία και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις επ΄ αυτού, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, είπε ότι οι απαιτήσεις για το σχέδιο είναι παρόμοιες με αυτές του ΕΕΕ, προσθέτοντας ότι πρέπει να υποβάλλονται δικαιολογητικά και να γίνεται έλεγχος.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Πρόσθεσε ότι από ενημέρωση που έχει από τράπεζες θα υπάρξουν κάποιες ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τη διαδικασία.

«Αυτός που θέλει να κάνει αίτηση για το Εστία θα μπορέσει να κάνει αίτηση και θα διευκολυνθεί να κάνει. Αλλά το κράτος δεν παρακαλεί κανένα για να ενταχθεί στο Εστία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ

Σημείωσε ότι πρόκειται για σχέδιο βοήθειας, στήριξης προς δανειολήπτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν το δάνειο τους για την κύρια κατοικία τους. Και για «όσους επιθυμούν να ενταχθούν το σχέδιο, αυτό είναι εκεί. Όποιος δεν επιθυμεί να υποβάλει αίτηση ή να αποκαλύψει εισοδήματα και επιμέρους στοιχεία ας μην υποβάλει», είπε ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζοντας το σχέδιο Εστία ως γενναιόδωρο.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα παραμείνει στο Υπουργείο Οικονομικών μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού από τη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «έχω αποφασίσει να ολοκληρώσω τον κύκλο μου πριν από το τέλος αυτού του έτους, σε ακριβή χρόνο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίζει».