Προσοχή! Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε να αγοράζετε στο αεροδρόμιο!

Προσοχή! Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε να αγοράζετε στο αεροδρόμιο!

Οι λογικές τιμές στο αεροδρόμιο δεν είναι κάτι που συναντά κανείς πολύ συχνά.

Οι λογικές τιμές στο αεροδρόμιο δεν είναι κάτι που συναντά κανείς πολύ συχνά. Από το φαγητό μέχρι τα σουβενίρ, όλα είναι ακριβότερα όταν τα αγοράζει κανείς πριν ανέβει στο αεροπλάνο, όταν τον πιάνει μια καταναλωτική μανία και θέλει να ψωνίσει πριν ταξιδέψει. Εμείς σας συμβουλεύουμε να κρατήσετε τα χρήματά σας για τον προορισμό σας και να αποφύγετε να ψωνίσετε κάποιο από τα παρακάτω πράγματα…
 
Προϊόντα από τα καταστήματα Duty Free
 
Έχουν περάσει οι εποχές όταν στα Duty Free βρίσκαμε μοναδικές ευκαιρίες. Πλέον είναι όλα αρκετά ακριβότερα σε σύγκριση με τα περισσότερα καταστήματα ή online. Μπορεί τα τσιγάρα να είναι αρκετά φθηνότερα αφού γλιτώνετε αρκετούς κρατικούς φόρους, ωστόσο τα καλλυντικά και αρώματα, τα ηλεκτρονικά είδη και αντικείμενα πολυτελείας όπως τσάντες από διάσημες μάρκες είναι συνήθως φθηνότερα στα καταστήματα ή στο ίντερνετ. Το γνωρίζατε ότι το αεροδρόμιο με τα ακριβότερα duty free στον κόσμο είναι ελληνικό;
 
Συνάλλαγμα
 
Τα γραφεία συναλλάγματος στα αεροδρόμια συνήθως “τσακίζουν” τους ταξιδιώτες με πολύ ψηλές προμήθειες, γι’ αυτό είναι καλύτερα να βρείτε άλλο μέρος για να ανταλλάξετε συνάλλαγμα. Είναι σίγουρα πολύ βολικό, επομένως αν δε σας πειράζει η διαφορά στην τιμή και βρίσκεστε σε ανάγκη, κάντε το. Μια καλή λύση είναι να κάνετε ανάληψη μετρητά από κάποιο ATM στον προορισμό σας. Έτσι, θα έχετε την καλύτερη τιμή διατραπεζικών συναλλαγών, κάτι που είναι συνήθως πολύ καλύτερο από τις τιμές που προσφέρουν τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Επικοινωνήστε με την τράπεζά σας πριν ταξιδέψετε για περισσότερες πληροφορίες. Πότε & πώς σας συμφέρει η μετατροπή νομίσματος;
 
airport fast track1
 
Συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο
Εμφιαλωμένο νερό
 
Αν έχει χρειαστεί ποτέ να αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό από το αεροδρόμιο, θα έχετε διαπιστώσει πόσο ακριβό είναι. Η τιμή για ένα μπουκαλάκι του 0,5 λίτρου αγγίζει ή ξεπερνά ακόμα και τα 5 ευρώ. Εμείς προτείνουμε να έχετε μαζί σας ένα πτυσσόμενο μπουκάλι πολλών χρήσεων. Εκτός του ότι συμφέρει οικονομικά, είναι και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.
 
 
Σουβενίρ
 
Προνοήστε και αγοράστε αναμνηστικά και δώρα πριν ξεκινήσετε για το αεροδρόμιο. Στο αεροδρόμιο συνήθως θα βρείτε ακριβώς τα ίδια σουβενίρ με αυτά που χαζεύετε σε κάποια υπαίθρια αγορά, σε πολύ πιο αυξημένες τιμές. Επίσης, συχνά φαίνονται πολύ ψεύτικα: αγάλματα, κούπες, μπλουζάκια, όλα τετριμμένα και στο ίδιο ακριβώς σχέδιο.
 
Μαξιλαράκια για τον αυχένα
 
Παγιδευμένοι μέσα στο αεροδρόμιο, οι ταξιδιώτες βρίσκονται στο έλεος των τιμών κάθε καταστήματος, ειδικά όταν πρόκειται για είδη ταξιδίου όπως λουκέτα, μαξιλάρια για τον αυχένα, κλπ. Αγοράστε ένα μαξιλάρι πριν εκ των προτέρων, για να πετύχετε πολύ καλύτερη τιμή. Ειδικά αν ασχολείστε με το online shopping, θα εκπλαγείτε με τις ευκαιρίες και τα σχέδια που θα βρείτε!
 
Γεύματα εστιατορίων
 
Ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι τα εστιατόρια στα αεροδρόμια χρεώνουν πολύ περισσότερο το γεύμα σε σύγκριση με το ίδιο εστιατόριο εκτός αεροδρομίου. Ο λόγος είναι ότι τα έξοδα λειτουργίας των εστιατορίων στα αεροδρόμια είναι πολύ υψηλότερα σε σύγκριση με άλλες τοποθεσίες στην πόλη. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, πάρτε φαγητό από το σπίτι σας, ή παραγγείλτε κάποιο σνακ σε ένα από τα καφέ κι όχι κανονικό γεύμα εστιατορίου, ακόμα κι αν πρόκειται για αλυσίδα junk food!
 
WI-FI
 
παρόλο που τα περισσότερα αεροδρόμια προσφέρουν δωρεάν σύνδεση στο wifi, υπάρχουν ακόμα κάποια που βρίσκονται στο μεσαίωνα, αναγκάζοντας τους επιβάτες να χρεωθούν για να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο. Αλλά πριν βάλετε τον αριθμό της κάρτας σας, δείτε μήπως μπορείτε να συνδεθείτε δωρεάν. Πολλοί κάνουν το εξής: καθίστε δίπλα στην είσοδο ενός χώρου αναμονής VIP επιβατών, ή κοντά στο λόμπι ενός ξενοδοχείου, τα οποία προσφέρουν δωρεάν ασύρματη σύνδεση χωρίς να χρειάζεται κωδικός. Μια άλλη λύση είναι το wifi ενός καφέ όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ρόφημα σερφάροντας στο διαδίκτυο όσο περιμένετε. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον χάρτη που αποκαλύπτει τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο!
 
Ξένα περιοδικά
 
Αν σας αρέσει να διαβάζετε ξένα περιοδικά, το αεροδρόμιο δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Τα εισαγόμενα περιοδικά κοστίζουν πολύ περισσότερο στα αεροδρόμια σε σύγκριση με άλλα μέρη, ενώ συνήθως θα βρείτε τεύχη πολλών μηνών. Αγοράστε κάποιο περιοδικό πριν φτάσετε στο αεροδρόμιο, πάρτε μαζί ένα καλό βιβλίο ή σερφάρετε στο ίντερνετ, σίγουρα συμφέρει πολύ περισσότερο!
 
Θέσεις παρκαρίσματος
 
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πετύχετε πολύ καλύτερη τιμή αν παρκάρετε σε κάποιο άλλο πάρκινγκ γύρω από το αεροδρόμιο από ό,τι στο επίσημο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψάξετε στο ίντερνετ και να συγκρίνετε τιμές και πληροφορίες! Εκεί μπορείτε να κάνετε κράτηση γρήγορα κι εύκολα!