Πόρτες και παράθυρα ανοίγει ο τουρισμός μέσω του Airbnb

Πόρτες και παράθυρα ανοίγει ο τουρισμός μέσω του Airbnb

Τι θα ισχύει

Του Στέλιου Ξιουρή

Το μέλλον στον τουρισμό βρίσκεται μεταξύ άλλων και στα επονομαζόμενα αυτοεξυπηρετούμενα τουριστικά καταλύματα , που έγιναν γνωστότερα από την πλατφόρμα της Airbnb.

H δηκτική δήλωση του Υφυπουργού Τουρισμού ΣΑΒΒΑ ΠΕΡΔΙΟΥ, ο οποίος  επισήμανε ακόμη ότι η εν λόγω μέθοδος τουρισμού αποτελεί το παράθυρο για είσοδο σε νέες αγορές και παράλληλα τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος σε ύπαιθρο, ορεινά με  αγροτουρισμό, ακριτικές περιοχές

Αυτά αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην Επιτροπή Εμπορίου- Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής η οποία σε συνεδρία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο , τροχοδρόμησε προς επίλυση όλα τα προβλήματα που ανεφύησαν σε σχέση με την νομοθετική ρύθμιση( πρόταση νόμου του Προέδρου του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ και του βουλευτή της ΕΔΕΚ ΗΛΙΑ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ) του εν λόγω θέματος .

Ακόμη ο Υφυπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι δεν θα φορολογούνται στην πηγή οι ενοικιάσεις μέσω Airbnb.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Σάββας Περδίος ενημερώνοντας την Επιτροπή Τουρισμού της Βουλής, ανέφερε ότι είχε επαφές με πλατφόρμες οι οποίες προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες, οι οποίες συμφώνησαν να καταθέτουν κάθε χρόνο στοιχεία για τις ενοικιάσεις, ώστε να ελέγχεται η καταβολή του φόρου.

Θα δημιουργηθεί μητρώο στο οποίο θα εγγράφονται όσοι ενοικιάζουν υποστατικά και τα έσοδα θα πρέπει να δηλώνονται στο φόρο εισοδήματος. Εξάλλου αυτή ήταν και η παραίνεση των εν λόγω πλατφορμών , όπως τις ανακοίνωσαν στον ίδιο τον κ. περδίο σε συνάντηση που είχαν μόλις πρόσφατα…

Επίσης δεν θα απαιτείται η έγκριση των ενοικιάσεων από διαχειριστικές επιτροπές των πολυκατοικιών, όπως προνοούσε και η εισήγηση του ΑΚΕ μέσω του βουλευτή Κώστα Κώστα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΔΩ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Αντρέας Κυπριανού, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης σημείωσαν ότι πρέπει να προλάβουμε την επόμενη τουριστική περίοδο, εξ ου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής σε νόμο του κράτους.