Αβέρωφ: Ο τομέας των ιδιωτικών πανεπιστημίων προσφέρει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης

Αβέρωφ: Ο τομέας των ιδιωτικών πανεπιστημίων προσφέρει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης

"Ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομικής μας ανάπτυξης"

Ο τομέας των ιδιωτικών πανεπιστημίων προσφέρει τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, στα γραφεία του Κόμματός του, με τους Προέδρους Συμβουλίων μεγάλων ιδιωτικών Πανεπιστημίων Λευκωσίας.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι ο τομέας των ιδιωτικών πανεπιστημίων «μπορεί να καταστεί ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομικής μας ανάπτυξης. Ένας τομέας που απασχολεί μορφωμένο κόσμο, πτυχιούχους, σε μια χώρα που η πλειοψηφία των πολιτών είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών τίτλων, Μάστερ και Δοκτοράτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποχρεωτική φορολογική δήλωση πλέον από όλους

«Πέραν αυτού», πρόσθεσε, «μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές πηγές ξένου συναλλάγματος γιατί υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω αύξησης της ροής ξένων φοιτητών».

«Ως ΔΗΣΥ», συνέχισε, «στηρίξαμε την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτό τον τομέα γιατί δημιουργεί προστιθέμενη αξία στον τόπο μας».

Ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε το διάλογο με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών πανεπιστημίων για να δούμε πως θα ενισχύσουμε τα κίνητρα προς όφελος του συνόλου της οικονομίας του τόπου», προσθέτοντας ότι «ο κάθε ξένος φοιτητής, πέραν από τη συνεισφορά του όσον αφορά το ΑΕΠ, με την αποφοίτησή του είναι ακόμα ένας πρεσβευτής για πάντα για τον τόπο μας».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Επιπρόσθετα, κατέληξε, «δίδεται η ευκαιρία και στα παιδιά μας, αντί να ξενιτεύονται για να αποκτήσουν τα πτυχία τους, να μένουν στο τόπο τους, αποκτώντας ποιοτική ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση».

Πηγή: ΚΥΠΕ