Άντρος σε Αβέρωφ: «Αντιδράστε με μέτρα στις χρεώσεις των Τραπεζών»

Άντρος σε Αβέρωφ: «Αντιδράστε με μέτρα στις χρεώσεις των Τραπεζών»

Μίλησε για στροφή του ΔΗΣΥ

Έκκληση προς την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να ματαιωθούν οι αυξήσεις που επέβαλε η Τράπεζα Κύπρου για εξυπηρέτηση των πολιτών, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.
 
 
Σε δηλώσεις στο Δελίκηπο, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε την «έκκληση του ΑΚΕΛ να υπάρξει αντίδραση της κυβέρνησης στις αυξήσεις που επέβαλε η Τράπεζα Κύπρου για εξυπηρέτηση των πολιτών. Όλα αυτά που γίνονται είναι αυθαίρετα, θα επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες και η κυβέρνηση, πέραν από εξάρσεις που γίνονται από την πλευρά του ηγέτη του ΔΗΣΥ, έχει τη δυνατότητα, έχει τον τρόπο να αντιδράσει, να πάρει μέτρα».
 
Αναμένουμε λοιπόν, συνέχισε «από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων έτσι ώστε να ματαιωθεί αυτή η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις τράπεζες».
 
 
Στα δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε «στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τον ηγέτη του ΔΗΣΥ το τελευταίο διάστημα, να περάσει ένα μήνυμα ότι ξαφνικά ο ΔΗΣΥ έχει μετατραπεί σε ένα φιλολαϊκό κόμμα. Το ποιος είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ποιες πολιτικές ακολουθεί το έχουμε βιώσει όλες τις προηγούμενες δεκαετίες».
 
Πρόσθεσε ότι «αυτή η καθαρά προεκλογική στροφή, η οποία επιχειρείται με φόντο τις βουλευτικές εκλογές και δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία περί τούτου, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεγελάσει τους πολίτες. Εμείς προκαλούμε τον κ. Νεοφύτου, εάν όντως ο ΔΗΣΥ είναι κόμμα φιλολαϊκό, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρής, να πρωταγωνιστήσει έτσι ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες που να εξυπηρετούν το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων και των εκλεκτών».