Αβέρωφ: Απόλυτη ικανοποίηση μετά τη συζήτηση με την Τρ. Κύπρου για χρεώσεις

Αβέρωφ: Απόλυτη ικανοποίηση μετά τη συζήτηση με την Τρ. Κύπρου για χρεώσεις

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Την απόλυτη ικανοποίηση του, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ με την Διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου, κατά την οποία συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τελευταίες χρεώσεις που προτίθετο η τράπεζα να εφαρμόσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζα Κύπρου: Αναστολή στις τραπεζικές χρεώσεις

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι φεύγω από τη συνάντηση απόλυτα ικανοποιημένος και μπορούμε πάντα με γνώμονα το σωστό για την οικονομία και την κοινωνία αλλά και τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η οικονομία με σύνεση και σωφροσύνη να βρίσκομε λύση», είπε ο κ. Νεοφύτου, μετά τη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου Πανίκο Νικολάου και τον πρώτο Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Χριστόδουλο Πατσαλίδη.
 
Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι επανέλαβαν θέση του ΔΗΣΥ «πως δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή οικονομία, χωρίς σταθερό και ισχυρό χρηματοπιστωτικό τομέα» και πρόσθεσε πως «αυτή η θέση μας δεν είναι μόνο στα λόγια αλλά το αποδεικνύουμε στην πράξη».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «υπήρχε αστάθεια, αβεβαιότητα πριν το 2013 στον τραπεζικό μας τομέα και είναι νωπά ακόμη τα πράγματα και οι συνέπειες που είχε και ο Κύπριος καταθέτης και η κυπριακή οικονομία».
 
«Είναι προς το συμφέρον όλων να έχει ανάπτυξη η οικονομία και είναι προϋπόθεση να υπάρχει ένα υγιές και σταθερό χρηματοπιστωτικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
Είπε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση ενημερώθηκαν και «για τους σχεδιασμούς τους και το στρατηγικό τους πλάνο για περαιτέρω ενδυνάμωση του Συγκροτήματος».
 
Ανέφερε επίσης ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν με την Διεύθυνση της Τράπεζας Κύπρου είναι οι τελευταίες χρεώσεις της τράπεζας.
 
«Χρεώσεις που επαναλάβαμε στην διεύθυνση ότι δεν έστειλαν και το καλύτερο μήνυμα προς τους πολίτες και την κοινωνία», πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς γιατί είναι ικανοποιημένος, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «μέσα από τη συζήτηση, τον διάλογο, δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
Σε επίμονες ερωτήσεις τον δημοσιογράφο να αναφέρει το λόγο που εκφράζει ικανοποίηση, ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι φεύγει από τη συνάντηση και πεπεισμένος ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Κύπρου «έχει πλάνα για να γίνει ακόμη πιο ισχυρός/σταθερός, να υπηρετήσει την κυπριακή οικονομία και όταν είναι σταθερός να μπορέσει να χρηματοδοτήσει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πολύ χαμηλά επιτόκια».
 
Αναφορικά με το θέμα των χρεώσεων, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «μέσα από τη συζήτηση το δικό μου συμπέρασμα με οδηγεί στο να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».   
 
Σε ερώτηση αν φοβήθηκε η τράπεζα την δύναμη του νομοθέτη, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι θεωρεί και τόνισε τις τελευταίες ημέρες ότι «και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί πρέπει να έχουν το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης».

Πηγή: ΚΥΠΕ