ΥΠΟΙΚ: Στηρίζει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας

ΥΠΟΙΚ: Στηρίζει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Tη διαχρονική του στήριξη στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην 9η ετήσια ημερίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, το θέμα της ημερίδας, στην οποία συμμετείχε όλο το προσωπικό του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας ανά το παγκύπριο, ήταν «Η μεταρρύθμιση της χρηματοοικονομικής διαχείρισης στον Δημόσιο Τομέα - Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση».
 
«Βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας είναι η υπεύθυνη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Η διαχείριση των περιορισμένων πόρων που έχουμε στη διάθεση μας θα πρέπει να γίνεται με τον πλέον αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο. Για να καταστεί όμως αυτό εφικτό, θα πρέπει να υιοθετηθούν σύγχρονες πρακτικές δημόσιας χρηματοοικονομικής διαχείρισης», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.
 
Η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, Ρέα Γεωργίου, παρουσίασε προς το προσωπικό την πρόοδο της μεταρρύθμισης της χρηματοοικονομικής διαχείρισης στον Δημόσιο Τομέα, η οποία βρίσκεται πλέον σε σταθερή τροχιά υλοποίησης.
 
«Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας διανύει μια περίοδο αλλαγών τεράστιας σημασίας που θα μεταμορφώσουν τόσο την εικόνα της Δημόσιας Υπηρεσίας, όσο και την αξιοπιστία της Κύπρου σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και διεθνώς» ανέφερε η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από εξωτερικούς συνεργάτες του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας για θέματα που αφορούν στην πρόοδο του έργου του ERP, το οποίο υλοποιείται στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας σε συνεργασία με την Ανάδοχο Εταιρεία Unit4.

Παρουσιάστηκαν επίσης, από διακεκριμένους ομιλητές η σχέση της Λογιστικής με την ηθική καθώς και ο τρόπος διαχείρισης των αλλαγών που επέρχονται.
 
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την επιτυχημένη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος για αποτελεσματικότερη χρηματοοικονομική διαχείριση στο Δημόσιο.
 

Πηγή: ΚΥΠΕ