Επίπλαστοι οι δείκτες της ανάπτυξης που μας παρουσιάζει η Κυβέρνηση, υποστηρίζει ο Χρ. Τζιοβάνης

Επίπλαστοι οι δείκτες της ανάπτυξης που μας παρουσιάζει η Κυβέρνηση, υποστηρίζει ο Χρ. Τζιοβάνης

Οι δείκτες ανάπτυξης που παρουσιάζει η Κυβέρνηση είναι επίπλαστοι και εκ διαμέτρου αντίθετοι με αυτούς που βιώνει η κοινωνία

Οι δείκτες ανάπτυξης που παρουσιάζει η Κυβέρνηση είναι επίπλαστοι και εκ διαμέτρου αντίθετοι με αυτούς που βιώνει η κοινωνία, δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης, από το βήμα της Βουλής κατά τη δεύτερη μέρα συζήτησης των προϋπολογισμών.
 
Ο κ. Τζιοβάνης είπε ότι η μείωση της ανεργίας είναι εικονική, οι εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς εργασιακά δικαιώματα, και μίλησε για μεθοδευμένη τουριστική ανάπτυξη που δεν προωθεί τον ποιοτικό τουρισμό αλλά τον τουρισμό του ‘all inclusive’ καθώς και για λειψές κοινωνικές παροχές.
 
Η πραγματική ανάπτυξη, είπε, επιτυγχάνεται μέσω των αυξημένων παροχών σε υγεία, παιδεία και εργασία ώστε να έχουμε πραγματική μείωση της ανεργίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και σε κουτσουρεμένη προσφυγική πολιτική καθώς και σε ανησυχητικά φαινόμενα ρατσισμού και φανατισμού της νεολαίας με όλα τα τραγικά, όπως είπε , συνεπακόλουθα, στο κυκλοφοριακό έμφραγμα στους δρόμους και τα θανατηφόρα δυστυχήματα.
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τζιοβάνης αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα της επαρχίας Αμμοχώστου λέγοντας ότι το παραλιακό μέτωπο της χλιδής είναι για τους λίγους και ότι οικονομική ανάσα θα φέρει η ανέγερση ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος, η ανέγερση κολυμβητηρίου, η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και η σύνδεση της ενδοχώρας με τα παράλια.

Κάλεσε την Κυβέρνηση να κατανοήσει την τεράστια αδικία στην επαρχία Αμμοχώστου και πρόσθεσε ότι τα προβλήματα θα λυθούν αν όλοι εργαστούμε μονιασμένα και συλλογικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ