Αυτές είναι οι αλλαγές στις συντάξεις

Αυτές είναι οι αλλαγές στις συντάξεις

Διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι - ΕΚΥΣΥ: Μόνο €1,54 με €1,90 τον μήνα οι αυξήσεις 

Ενώ η Κυβέρνηση «συνεχώς δηλώνει ότι έχουν βελτιωθεί οι δείκτες της οικονομίας η οποία πηγαίνει καλά, την ίδια στιγμή οι συνταξιούχοι υποφέρουν και οι αυξήσεις που θα παραχωρηθούν από 1/1/2020 είναι μόνο 0,45% στις βασικές συντάξεις, δηλαδή από €1,54 - €1,90 τον μήνα», αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (Ε.ΚΥ.ΣΥ).

Σημειώνει ότι στις συντάξεις κάθε μήνα προστίθεται και η ειδική αντισταθμιστική χορηγία για όσους δικαιούνται.

Capture copy copy

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων αναφέρει ότι το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών αυξάνεται από το μήνα εισφορών Ιανουάριο 2020 σε €1.055 την εβδομάδα και σε €4.572 το μήνα, ενώ οι βασικές ασφαλιστέες αποδοχές διαμορφώνονται: €175,90 την εβδομάδα, ή €9.147 τον χρόνο.

Σημειώνει, τέλος, ότι στις συντάξεις κάθε μήνα προστίθεται και το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων (μικρή επιταγή) για όσους δικαιούνται.

Τι ζητούν  ΠΑΣΥΔΥ, εκπαιδευτικές οργανώσεις και ΣΑΚ

Την εισαγωγή ενός νέου σχεδίου σύνταξης για τους εργαζόμενους στον κρατικό τομέα, με παραμέτρους που ισχύουν σε άλλες χώρες, αλλά και που τα τελευταία χρόνια ισχύουν και στην Κύπρο, ζητούν ΠΑΣΥΔΥ, εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), και αναμένουν ότι θα κληθούν σε διάλογο για συζήτηση ενός νέου σχεδίου σύνταξης.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή σύσκεψη της ΠΑΣΥΔΥ, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ και Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου (ΣΑΚ), με θέμα το συνταξιοδοτικό ζήτημα.

Στη συνάντηση αναμενόταν η ΟΕΛΜΕΚ να καταθέσει την απόφαση της ΠΣΓΑ της Οργάνωσης, του Δεκεμβρίου 2019, για εισήγηση πραγματοποίησης, από κοινού, συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για στάση που τηρεί η Κυβέρνηση εδώ και 8 χρόνια, για το συνταξιοδοτικό ζήτημα.

Πηγή ΚΥΠΕ