Γενί Ντουζέν: Μελετούν αύξηση φόρου ακίνητης περιουσίας - Aφορά και αποζημιώσεις Ε/κ

Γενί Ντουζέν: Μελετούν αύξηση φόρου ακίνητης περιουσίας - Aφορά και αποζημιώσεις Ε/κ

Έτοιμη είναι η πρόταση «νομοσχεδίου» που θα περιλαμβάνει αύξηση του φόρου ακίνητης περιουσίας από 10% έως και 60%, στο πλαίσιο της τροποποίησης υφιστάμενου «νόμου», με το 15% των αυξήσεων αυτών να πηγαίνουν στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για σκοπούς αποζημιώσεων ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Στο πρωτοσέλιδό της η Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι πρόκειται για «νομοσχέδιο» που ετοίμασε η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΚΛ και αφορά κατηγορίες ακινήτων στις οποίες θα επιβληθούν οι νέοι φόροι και δει, κατοικίες, χώροι εργασίας και οικόπεδα.

Όπως προνοείται στο «νομοσχέδιο», το 15% των εισπραχθέντων φόρων ακινήτων θα χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο του «νόμου» για αποζημίωση, ανταλλαγή και επιστροφή ακίνητων περιουσιών, ενώ ένα άλλο 15% για κατασκευή σχολείων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι έτσι δημιουργούνται πόροι που θα διοχετεύονται στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για αποζημίωση των ελληνοκυπριακών περιουσιών. Οι φόροι θα εισπράττονται από τους «δήμους» και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν το 15% στην «επιτροπή» και το 15% στην «διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας» εκπαίδευσης, ώστε να χρησιμοποιηθεί το τελευταίο για σκοπούς υποδομής σχολείων.

Σημειώνεται ότι αυξήσεις φόρων θα επιβληθούν και σε άλλους τομείς, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο εταιρικός φόρος, ο φόρος τυχερών παιγνίων και το ΦΠΑ. Η «πρόταση νομοσχεδίου» έχει δημοσιευθεί από τις 30 Ιανουαρίου 2020 στην «επίσημη εφημερίδα του κράτους» για σχόλια και απόψεις πριν υποβληθεί στην «βουλή».

Απίστευτο! Μετεωρολόγος μιλούσε ταυτόχρονα ζωντανά σε δύο κανάλια

Νέες αποκαλύψεις 19χρονης: «Δεν ξέρω πόσοι με βίασαν - Ο βιασμός ήταν προμελετημένος»