Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Την Τσικνοπέμπτη θα γιορτάσουν αύριο όλοι σε Ελλάδα και Κύπρο- Ήδη έχουν αρχίσει τις αγορές - Οι τιμές είναι όπως δηλώνουν οι έμποροι, οι πιο φθηνές στην Ευρώπη

Περαιτέρω αύξηση στις τιμές των λαχανικών προβλέπει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φρουταριούχων, Πόλυς Κατάσης και αυτό λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών το τελευταίο διάστημα που κατέστρεψε τις σοδειές των καλλιεργητών.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, εάν δεν έρθουν καλύτερες καιρικές συνθήκες ώστε να αναπτυχθούν τα λαχανικά τότε δεν αποκλείεται ο καταναλωτής να δει τις τιμές να ανεβαίνουν.

Ενδεικτική είναι και η κάρτα που ακολουθεί για τις αυξημένες τιμές σε λαχανικά και όσπρια σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019.

KARTA20LAXANIKA20NEW 00068

Μεταξύ άλλων ο κ. Κατάσης ανέφερε,

"Συνέχεια οι τιμές ανεβαίνουν, ευελπιστώ να μείνουν εκεί αν και προβλέπω ότι θα ανέβουν ακόμη λίγο. Οι καιρικές συνθήκες που είχαμε τις τελευταίες 40 μέρες, έγιναν καταστροφές. Όσον αφορά τα υπαίθρια φυτά καταστράφηκαν και μείναμε με τα θερμοκήπια, και ότι παράξουν. Βλέπουμε μειωμένες ποσότητες στην αγορά για αυτό παρουσιάζονται αυτές οι αυξήσεις. Ευελπιστούμε να μείνουμε σε αυτές τις τιμές. Τώρα αν επέλθει άμεσα ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας για να αναπτυχθούν τα φυτά και να καρποφορήσουν τότε θα δούμε αυξημένη ποσότητα στην αγορά, αλλιώς θα μείνουμε σε αυτές τις τιμές". Οσο για τις τιμές του κρέατος, αυτές είναι λογικές όπως δηλώνει ο Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης λέγοντας μάλιστα πως είναι οι χαμηλότερες που καταγράφονται στην Ευρώπη. 

Δείτε όσα δήλωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση.

 
2

"Οι περισσότεροι μένουν τελευταία στιγμή. Λουκάνικα και παστουρμάδες έχουν την τιμητική τους. Τώρα την Τσικνοπέμπτη σε σχολεία, σε εργοστάσια έχουν το έθιμο να ψήνουν και να γίνεται γιορτή".