Μπάφετ προς επενδυτές: Δεν είναι κακό όταν πέφτουν οι αγορές

Μπάφετ προς επενδυτές: Δεν είναι κακό όταν πέφτουν οι αγορές

Μια πανδημία τρομάζει τον άνθρωπο, αλλά δεν θα πρέπει να επηρεάζει τις μετοχές», τονίζει χαρακτηριστικά ο «γκουρού» των αγορών τη Δευτέρα, η οποία αποδείχθηκε «μαύρη» για τις διεθνείς αγορές.

«Η εξάπλωση του κοροναϊού επηρεάζει σίγουρα τις ανθρώπινες ζωές, αλλά δεν χρειάζεται να επηρεάζει και τις κινήσεις των επενδυτών. Τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια θα πρέπει να μένουν ανεπηρέαστα, όσο τρομακτική κι αν μοιάζει η κατάσταση. 

 «Μην αγοράζετε ή πουλάτε μετοχές, διαβάζοντας την καθημερινή σας εφημερίδα»

«Καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα για τις αγορές λόγω του ιού, οι επενδυτές θα πρέπει να προσέχουν. Δεν θα πρέπει να λαμβάνουν επενδυτικές κινήσεις βάσει των πρωτοσέλιδων και των καθημερινών δημοσιευμάτων. Μην αγοράζετε ή πουλάτε μετοχές, διαβάζοντας την καθημερινή σας εφημερίδα», συστήνει ο Μπάφετ.

Σε ό,τι αφορά τη βουτιά των διεθνών χρηματιστηρίων τη Δευτέρα, ο Μπάφετ παραδέχεται πως «είναι καλό για εμάς όταν πέφτουν οι μετοχές. Είμαστε καθαροί αγοραστές των μετοχών».

Μάλιστα, ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη αποκάλυψε ότι μίλησε με τον «επιστημονικό του σύμβουλο», όπως αποκαλεί τον ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. «Μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να συγκρατήσουμε τη μετάδοση και κατ’ επέκταση τον αντίκτυπο του κοροναϊού», εξήγησε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbomb.com.cy

Διαβάστε επίσης: