ΚΤΚ: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για μέτρα -Αναστολή εκποιήσεων από ΚΕΔΙΠΕΣ για 3 μήνες

ΚΤΚ: Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για μέτρα -Αναστολή εκποιήσεων από ΚΕΔΙΠΕΣ για 3 μήνες

Από το πρωί βρίσκονται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις οι τράπεζες και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για να αποφασιστούν και να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης προς επιχειρήσεις και πολίτες λόγω και της οικονομικής κρίσης που προκύπτει με τον κορωνοϊό.

Σημειώνουμε ότι νωρίτερα, η ΚΤΚ ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα δημοσιεύσει πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην οικονομία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, " η ΚΤΚ κατανοώντας την κρισιμότητα των στιγμών και τις επιπτώσεις στην οικονομία, επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά έχει ήδη επεξεργαστεί συγκεκριμένη δέσμη μέτρων τις οποίες θα δημοσιοποιήσει μέχρι το τέλος της ημέρας σήμερα.

''Κλείδωσε'' η αναστολή εκποιήσεων, στο τραπέζι οι δόσεις

Την ίδια ώρα όπως πληροφορείται η Brief, από πλευράς τραπεζών ''κλείδωσε'' το μορατόριουμ εκποιήσεων για συγκεκριμένη περίοδο, πιθανόν 3 μήνες όπως αποφάσισε και η ΚΕΔΙΠΕΣ σύμφωνα με τον Υπ. Οικονομικών.

Στο τραπέζι βρίσκονται και άλλα μέτρα που επεξεργάζονται οι τράπεζες όπως π.χ. Η αναστολή καταβολής των δόσεων.

Παράλληλα διαβουλεύσεις γίνονται και για διοχέτευση ρευστότητας προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά αφού θυμίζουμε ότι με απόφαση της ΚΤΚ, οι τράπεζες έχουν στη διάθεση τους 1.3 δις ευρώ και τα οποία καλούνται από την ΚΤΚ να τα διοχετεύσουν στην αγορα (για επιχειρήσεις και νοικοκυριά) για να αντιμετωπιστεί η κρίση λόγω κορωνοϊού.