Αναμένουν οδηγίες τα κομμωτήρια - Λίστες αναμονής για ραντεβού

Αναμένουν οδηγίες τα κομμωτήρια - Λίστες αναμονής για ραντεβού

Τις κατευθυντήριες γραμμές από το Υπουργείο Υγείας για το πώς θα επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια τα κομμωτήρια, αναμένει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Κομμωτών και Κουρέων. 

Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Νάκης Παντελίδης, είχε αποσταλεί επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τη λειτουργία των κομμωτηρίων στην περίοδο που διανύουμε. 

Σημείωσε πως το Υπουργείο αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο να αποστείλει τις προτάσεις του προς τον Σύνδεσμο.
Όπως ανέφερε ο κ. Παντελίδης, ο Σύνδεσμος επιθυμεί να επαναλειτουργήσουν τα κομμωτήρια στην πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, ωστόσο δεν έχουν πληροφόρηση μέχρι στιγμής.

Θέλουμε να ανοίξουν ωστόσο θέλουμε να ισχύουν τα απαραίτητα μέτρα τόσο για την ασφάλεια των πελατών όσο και των εργαζομένων, ανέφερε.

Κατά τη δική του άποψη, θα πρέπει να γίνεται χρήση στολής, μάσκας αλλά και πετσετών μιας χρήσης ενώ τα ψαλίδια θα πρέπει να αποστειρώνονται.  Σημείωσε πως απαραιτήτως θα πρέπει τα κομμωτήρια να λειτουργούν μόνο με ραντεβού.

Μάλιστα, όπως είπε, κάποια κομμωτήρια άρχισαν ήδη να έχουν λίστα αναμονής.  Σημείωσε πως προγραμματίζουν τα ραντεβού των πελατών τους και ανάλογα με το πότε θα επαναλειτουργήσουν θα τα προσαρμόσουν.