Πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από και προς Κύπρο

Πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις από και προς Κύπρο

Μέσα Ιουνίου αναμένεται να επαναρχίσουν οι πτήσεις και να ανοίξουν τα αεροδρόμια αν όλα πάνε καλά.

Το πώς θα γίνονται τα ταξίδια είναι κάτι που μελετάται και δεν αποκλείεται η διαδικασία να καθοριστεί σε πανευρωπαικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην Brief, για τις σκέψεις που γίνονται για τις αεροπορικές συνδέσεις, από την μια λέγεται για το «Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό» το οποίο ουσιαστικά θα είναι το πιστοποιητικό εξέτασης για Κορωνοιό και σε περίπτωση που δεν έχεις μολυνθεί τότε θα δικαιούσαι βάσει αυτού του πιστοποιητικού να ταξιδεύεις σε όλη την ΕΕ χωρίς άλλους ελέγχους για 15 μέρες. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που ακόμη θα πρέπει να συμφωνηθεί.

Από την άλλη, υπάρχει και η άποψη για quick-tests όπου δηλαδή οι επιβάτες θα υποβάλλονται σε γρήγορα τεστ εξέτασης πριν την επιβίβαση και θα τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν αν η ένδειξή τους είναι αρνητική.

Τι είπε ο Κωστρίκης  για τα ταξίδια

Υπενθυμίζεται πως η Brief είχε επικοινωνήσει στο παρελθόν με τον Δρ. Λεόντιο Κωστρίκη, Ακαδημαϊκό Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο οποίος μας είχε επισημάνει ότι, για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά, πρέπει να άρθουν τα μέτρα που εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι πρώτες σκέψεις σύμφωνα με την τότε εικόνα της επιδημίας στην Κύπρο, έδειχναν ότι αν η κορύφωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θεωρείτο η 1η Απριλίου, θα γίνονταν οι πρώτες συζητήσεις για άνοιγμα των αεροδρομίων μέσα Μαϊου.

Πάντως, ο κ. Κωστρίκης  είχε πει ότι, οι πτήσεις θα ξεκινήσουν να συνδέουν την Κύπρο με χώρες οι οποίες σύμφωνα με τα επίσημα τους δεδομένα θα δείχνουν ότι δεν υπάρχει πλέον επιδημία στην χώρα τους.

Μάλιστα, το σίγουρο είναι ότι θα ανοίξουν τμηματικα οι συνδέσεις των πτήσεων, εξήγησε ο Δρ. Κωστρίκης.

Ανέφερε μάλιστα ότι θα υπάρχουν χώρες με τις οποίες θα έχουμε ανοιχτή σύνδεση και θα υπάρχουν χώρες που δεν θα έχουμε αεροπορική σύνδεση.

Τέλος σημειώνεται πως αυτό που αναμένεται πάντως, είναι να ανοίξουν οι πτήσεις και αεροδρόμια και σε άλλες χώρες της ΕΕ αφού δεν κάνει νόημα να ανοίξει μόνο στην Κύπρο.