Ειδικό Επίδομα: Νέα αίτηση για τους ενδιαφερόμενους

Ειδικό Επίδομα: Νέα αίτηση για τους ενδιαφερόμενους

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε ότι έχουν αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα www.coronavirus.mlsi.gov.cy οι αιτήσεις για την Ειδική Άδεια Φροντίδας Παιδιών, το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας και το Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων για την περίοδο 13/4/2020 μέχρι 12/5/2020.

Όλοι όσοι επιθυμούν να αιτηθούν για τα ειδικά επιδόματα, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στη σελίδα του Υπουργείου Εργασίας και αφορούν τα επιδόματα Ειδικής Άδειας Φροντίδας Παιδιών, το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας και το Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων, για τη νέα περίοδο από 13 Απριλίου μέχρι 12 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για τις νέες ημερομηνίες.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση της στο twiter, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου διευκρινίζει ότι «Για τη νέα περίοδο από 13 Απριλίου μέχρι 12 Μαΐου θα πρέπει όλοι όσοι επιθυμούν να αιτηθούν για τα ειδικά επιδόματα, να υποβάλουν νέα αίτηση για τις νέες ημερομηνίες».
Παράλληλα αξίζει να αναφερθεί ότι δεν χρειάζεται να κατατεθούν ξανά τα τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (Iban), εφόσον έγινε ήδη.
Σημειώνεται ότι, αν η Ειδική Άδεια Φροντίδας Παιδιών ή το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας αφορούν ξεχωριστές χρονικές περιόδους, θα πρέπει να υποβληθεί από τους αιτητές ξεχωριστή αίτηση για την κάθε περίοδο.
Η Υπουργός Εργασίας, με ακόμη μια ανάρτηση, ξεκαθαρίζει ότι σε περιπτώσεις όπου η Ειδική Άδεια για Φροντίδα Παιδιών ή το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας αφορούν ξεχωριστές / διακριτές χρονικές περιόδους, θα πρέπει να υποβληθεί από τους αιτητές ξεχωριστή αίτηση για την κάθε περίοδο.