Ποια ξενοδοχεία και κέντρα θα λειτουργήσουν σε Αμμόχωστο και Λάρνακα

Ποια ξενοδοχεία και κέντρα θα λειτουργήσουν σε Αμμόχωστο και Λάρνακα

Τρία ξενοδοχεία στον Πρωταρά, καθώς και τουριστικά διαμερίσματα (hotel apartments) στην Αγία Νάπα, θα λειτουργήσουν το εορταστικό τριήμερο του Κατακλυσμού (6-8 Ιουνίου), αναμένοντας κίνηση από εσωτερικό τουρισμό.

Από την 1η Ιουνίου ήδη επαναλειτούργησε στον Πρωταρά το Cavo Maris, ενώ ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος από σήμερα Παρασκευή (5/6) αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμα δύο ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου Tsokkos Hotels, επίσης στον Πρωταρά, προσφέροντας ειδικά πακέτα τιμών προς τους Κύπριους επισκέπτες. Όσον αφορά την Αγία Νάπα, η ενημέρωση που υπάρχει, είναι ότι θα ανοίξουν κάποια Hotels Apartments και ορισμένα ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθότι υπάρχει ενδιαφέρον από ντόπιους τουρίστες, κυρίως από κατοίκους της Λευκωσίας για να περάσουν το τριήμερο του Κατακλυσμού παραθαλάσσια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι στην Αγία Νάπα δεν έχει ανοίξει ακόμα κανένα ξενοδοχείο και δεν αναμένεται να ανοίξει πριν από τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, με βάση πάντοτε τα σημερινά δεδομένα. «Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από την τουριστική κίνηση κρατεί τα ξενοδοχεία της περιοχής μας κλειστά. Δυστυχώς, δεν υπάρχει απολύτως τίποτε το χειροπιαστό σε σχέση με την τουριστική κίνηση για το αμέσως επόμενο διάστημα. Παραμένουμε σε αναμονή», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου ξενοδόχων. Σε αντίθεση, όμως, με τα ξενοδοχεία σε Αγία Νάπα και Πρωταρά έχουν ήδη λειτουργήσει αρκετοί χώροι εστίασης, κέντρα, καφεστιατόρια κ.λπ., στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες υγιεινής σύμφωνα με το πρωτόκολλο που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Famagusta News, τα υποστατικά αυτά είναι τα ακόλουθα: «Lobby Cafe Bar», «Abacus Restaurant», «Ocean Basket», «Jello Cafe Restaurant», «Coffee Island», «Clarabelle Restaurant», «Fiji Restaurant», «Liquid Cafe», «Georgies Handy Food», «Acropolis Restaurant», «Odyssos Restaurant», «Paradisos Restaurant», «Vassos Restaurant», «Molos Matsoukas», «Pizza Hut», «Kfc», «Queen Vic», «Second Cup», «Το Καραμελωμένο Κρεμμύδι», «Mr Tzatziki» και «Buono Snack Bar», «Napa Tavern», «Donuts Market», «Gloria Cafe», «Taverna Isaak» και «Avra Restaurant».

Στη Λάρνακα

Όσον αφορά τη Λάρνακα, ενόψει του εορταστικού τριημέρου θα είναι ανοικτά τα ξενοδοχεία Radisson Blu, Mikes Kanarium (στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου) και Le Bay (στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας), ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει και αγροτουριστικά καταλύματα στην ορεινή επαρχία της Λάρνακας περιμένοντας εσωτερικό τουρισμό. Όπως έχει ανακοινωθεί, στις 9 Ιουνίου θ’ ανοίξει το Lordos Beach Hotel και την 1η Ιουλίου τα ξενοδοχεία Golden Bay και Sun Hall.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ