Υπ. Τουρισμού: Tαξιδιωτικά γραφεία αποκλείουν την Κύπρο λόγω τεστ κορωνοϊού

Υπ. Τουρισμού: Tαξιδιωτικά γραφεία αποκλείουν την Κύπρο λόγω τεστ κορωνοϊού

Οργανωτές ταξιδίων αποκλείουν την Κύπρο λόγω των τεστ κορωνοϊού που διεξάγονται στα αεροδρόμια, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, σημειώνοντας πως τα σενάρια σε σχέση με τις αφίξεις τουριστών είναι απαισιόδοξα.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις πως οι αφίξεις θα έφθασαν το 25% της περσινής χρονιάς δεν επιβεβαιώνονται, καθότι, όπως εξήγησε, παραδοσιακές αγορές όπως η Βρετανία, η Ρωσία, η Σουηδία και το Ισραήλ, μένουν εκτός λόγω της επιδημιολογικής τους εικόνας.

Επιπλέον, ανέφερε, οι οργανωτές ταξιδιών ενημέρωσαν την Κύπρο ότι δεν πρόκειται να εντάξουν την χώρα μας στους προσφερόμενους για διακοπές προορισμούς, λόγω της απαίτησης για διενέργεια τεστ κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε, προτιμούν άλλους προορισμούς όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, οι οποίες δεν απαιτούν την διενέργεια τεστ κορωνοϊού.

Προς αντιμετώπιση της κατάστασης, συνέχισε, θα δοθεί έμφαση στην προσέλκυση μεμονωμένων τουριστών μέσω ψηφιακής καμπάνιας, η οποία, όπως είπε, πάει πολύ καλά στο εξωτερικό.

Σημειώνεται πως, ο Υφυπουργός Τουρισμού είχε προαναγγείλει ότι θα υπάρξει αναθεώρηση των προβλέψεων για τις αφίξεις τουριστών προς τα κάτω. Οι νέες εκτιμήσεις αναμένεται πως θα ανακοινωθούν τέλη της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης εβδομάδας.