Οι τιμές ενοικίων για τους φοιτητές στην Λευκωσία

Οι τιμές ενοικίων για τους φοιτητές στην Λευκωσία

Αρχίζει σιγά–σιγά η αναζήτηση διαμερισμάτων, λίγο πριν την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, με γονείς και φοιτητές να βρίσκονται στη διαδικασία ανεύρεσης στέγης. 

Τα τελευταία χρόνια, λόγω του ότι υπάρχουν πολλοί φοιτητές από το εξωτερικό και κυρίως από την Ελλάδα, αυξήθηκε η ζήτηση διαμερισμάτων. Μάλιστα, στις περισσότερες αγγελίες διαμερίσματα καινούρια ή λίγο παλαιότερα, οι ιδιοκτήτες το ξεκαθαρίζουν ότι απευθύνονται σε φοιτητές.

Σύμφωνα με την έρευνα στην ιστοσελίδα incyprusproperty.com του «Φ» και σε άλλες κτηματομεσιτικές ιστοσελίδες, περιοχές που γειτνιάζουν με πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα διαμερίσματα είναι λίγο πιο ακριβά. Καινούριο διαμέρισμα για φοιτητική κατοικία στην Έγκωμη, 63τ.μ. έχει ενοίκιο €700 και διαθέτει επίπλωση, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με ψυγείο, κεραμικές εστίες, ηλεκτρικό φούρνο, πλυντήριο ρούχων και κλιματιστικό.

Διαμέρισμα για φοιτητές κοντά στη ρωσική πρεσβεία 60τ.μ. έχει ενοίκιο €500. Διαμέρισμα 45τ.μ. στην Αγλαντζιά που προορίζεται για φοιτητές έχει ενοίκιο €450 και στην ίδια περιοχή διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου έχει ενοίκιο €550. Διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων επίσης στην Αγλαντζιά 80τ.μ. πλήρως επιπλωμένο έχει ενοίκιο €650 συμπεριλαμβανομένων των κοινοχρήστων.

Διαμέρισμα για φοιτητές 35τ.μ. στην περιοχή Χίλτον με ηλεκτρικές συσκευές έχει ενοίκιο €480 τον μήνα. Διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων στην Αγλαντζιά 50τ.μ. επιπλωμένο έχει ενοίκιο €590 και 90τ.μ. έχει ενοίκιο €600. Διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου 50τ.μ. στην περιοχή της Έγκωμης επιπλωμένο έχει ενοίκιο €500 και στην ίδια περιοχή διαμέρισμα 75τ.μ. έχει ενοίκιο €650.

Διαμερίσματα για φοιτητές προσφέρει και η περιοχή του Στροβόλου. Συγκεκριμένα, διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων 70τ.μ. χωρίς να είναι επιπλωμένο έχει ενοίκιο €750. Διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων για φοιτητές στην περιοχή Λυκαβητού κοντά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ενοίκιο €630 τον μήνα. Διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων στην περιοχή Ακρόπολη στη Λευκωσία το οποίο νοικιάζεται και για φοιτητές έχει ενοίκιο €620 και στην ίδια περιοχή διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων έχει ενοίκιο €650.

Διαμέρισμα 75τ.μ. στους Άγιους Ομολογητές με δυο υπνοδωμάτια και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές έχει ενοίκιο €650 τον μήνα. Διαμέρισμα για φοιτητές δυο υπνοδωματίων απέναντι από Κρατική Έκθεση και κοντά στο Απολλώνειο Νοσοκομείο έχει ενοίκιο €650. Διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πλήρως επιπλωμένο νοικιάζεται και σε φοιτητές με τιμή €670 τον μήνα. Διαμέρισμα 72τ.μ. στο Καϊμακλί πλήρως εξοπλισμένο νοικιάζεται €500 τον μήνα.

Πέρα από τα μονάρια και τα δυάρια στην αγορά προσφέρονται και τριάρια για φοιτητές. Διαμέρισμα στην Έγκωμη 150τ.μ. το οποίο είναι επιπλωμένο έχει ενοίκιο €830 τον μήνα. Διαμέρισμα 150τ.μ. με τρία υπνοδωμάτια στον Άγιο Δομέτιο έχει ενοίκιο €900. Διαμέρισμα στο κέντρο της Λευκωσίας 140τ.μ. το οποίο προορίζεται για φοιτητές με τρία υπνοδωμάτια έχει ενοίκιο €850. Διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στην Έγκωμη δίπλα από το Mall, επιπλωμένο, έχει ενοίκιο €790. Διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στη Μακεδονίτισσα με εντοιχισμένη κουζίνα και κλιματιστικό σε όλους τους χώρους έχει ενοίκιο €750.

Πηγη ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ