Ακυρώνουν τα ταξίδια τους προς την Ελλάδα οι Κύπριοι

Ακυρώνουν τα ταξίδια τους προς την Ελλάδα οι Κύπριοι

Mεγάλος είναι ο αριθμός των ακυρώσεων των ταξιδιών των Κυπρίων προς την Ελλάδα λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων στη χώρα, όπως ανέφερε μιλώντας στο AlphaNewsLive ο Επίτιμος Πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου Άκης Κελεπέσιης.

Κανονικά κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, περίπου 200 χιλιάδες Κύπριοι μετέβαιναν στην Ελλάδα για αναψυχή, φέτος φαίνεται να ταξιδεύει μόνο το 10%, κάτι το οποίο αναλογεί σε 20 περίπου χιλιάδες.

Ο κ. Κελεπέσιης εξήγησε ότι από τα μέσα Ιουνίου καταγραφόταν ικανοποιητική εικόνα, μετά τις δηλώσεις των επιδημιολόγων στις αρχές Ιουλίου για αναζωπύρωση της πανδημίας παρατηρήθηκε στροφή με πολύ μειωμένες κρατήσεις και μεγάλο αριθμό ακυρώσεων. Πρόσθεσε ότι ρόλο έπαιξε και η ένταση στο Αιγαίο Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι "τραγικά τα πράγματα".

Ερωτηθείς για το θέμα των κρατήσεων από Βρετανούς, μετά την ένταξη της χώρας στην Β΄Κατηγορία από 1η Αυγούστου, ανέφερε ότι είναι πολύ λίγες οι αφίξεις για το μήνα Αύγουστο. Αυτό οφείλεται στο ότι οι Βρετανοί βλέπουν ως ανασταλτικό παράγοντα τη διενέργεια τεστ μέχρι και 72 ώρες πριν ταξιδέψουν.