Φθηνές διακοπές το φθινόπωρο, με το 25%… δώρο από το κράτος

Φθηνές διακοπές το φθινόπωρο, με το 25%… δώρο από το κράτος

Την έναρξη Έκτακτου Σχεδίου Ενίσχυσης του Εγχώριου Τουρισμού ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού με πρώτιστο σκοπό την ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου, το Σχέδιο που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου και περιλαμβάνει την παροχή προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα και την επιχορήγηση μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

Βασικός, επίσης, σκοπός του Σχεδίου είναι η ενίσχυση του συνόλου των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της αυξημένης επισκεψιμότητας που αναμένεται να δημιουργηθεί στις διάφορες περιοχές της χώρας, και του γεγονότος ότι τα τουριστικά καταλύματα που θα συμμετάσχουν στο Σχέδιο, υποχρεούνται, στις τιμές που θα προσφέρουν, να παρέχουν πρόγευμα μόνο.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο, γενικότεροι στόχοι του Σχεδίου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η γνωριμία των Κυπρίων με τις ομορφιές της πατρίδας μας σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Υφυπουργείου, αναμένεται ότι το Σχέδιο θα συμβάλει στη μείωση της ύφεσης στην οικονομία και στη διατήρηση της απασχόλησης, στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η παγκόσμια οικονομία λόγω του κορωνοϊού.

Όσον αφορά τις πρακτικές λεπτομέρειες για το Σχέδιο, αυτό θα έχει χρονική διάρκεια από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020. Σε αυτό συμμετέχουν Τουριστικά Καταλύματα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικά Χωριά, Αγροτουριστικά Καταλύματα), που προσφέρουν για το μήνα Σεπτέμβριο την ανώτατη τιμή των 80 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ, για το μήνα Οκτώβριο την ανώτατη τιμή των 70 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ και για το μήνα Νοέμβριο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Επιπρόσθετα, το Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 25% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά, που θα διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους.

Ως ελάχιστη διαμονή για χρήση των πιο πάνω τιμών έχουν καθοριστεί τα δύο βράδια.

Καταλήγοντας, το Υφυπουργείο παρακαλεί το κοινό όπως επικοινωνεί απευθείας με τα τουριστικά καταλύματα που περιλαμβάνονται στον ειδικό κατάλογο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού (https://www.visitcyprus.com/domestic-tourism-2020) ή με οργανωτές ταξιδίων.

Τέλος, στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται, επίσης, σε ισχύ το πρόγραμμα «Μικρές αποδράσεις στα μέτρα σας», μέσω του οποίου προσφέρονται από οργανωτές ταξιδίων πακέτα διακοπών στην Κύπρο. Στα πακέτα περιλαμβάνεται και η παροχή κουπονιών αξίας 20 ευρώ το καθένα, για εξαργύρωσή τους σε χώρους εστίασης.