Επενδύσεις εκατομμυρίων στη Λεμεσό

Επενδύσεις εκατομμυρίων στη Λεμεσό

Έντονη κινητικότητα, με επενδύσεις εκατομμυρίων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον εμπορικότερο δρόμο της Λεμεσού, την ιστορική oδό Ανεξαρτησίας με τους καταστηματάρχες να εκφράζουν αισιοδοξία για τις νέες αναπτύξεις.

Πέραν από τη λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς, του πρώην Παντοπωλείου, οι αναπτύξεις μικρών beauty hotels, αλλά και η κάθοδος παγκόσμιου εμπορικού κολοσσού ειδών ένδυσης, έρχονται να προστεθούν στην αναζωογόνηση της «καρδιάς» της Λεμεσού.

Μιλώντας στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, Κρίστης Δημητρίου, ανέφερε πως «παρατηρείται έντονη κινητοποίηση στο κέντρο της Λεμεσού κόντρα στις αντιξοότητες και την παρούσα δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο τόπο ελέω της πανδημίας».

Τον τελευταίο μήνα με τη λειτουργία της ανακαινισμένης και αναβαθμισμένης πλέον Δημοτικής Αγοράς, αναζωπυρώθηκε ακόμη ένας πυρήνας τους κέντρου της πόλης, δίνοντας «ζωή» στα εμπορικά καταστήματα και στους χώρους εστίασης της περιοχής.

Όπως εξηγεί ο κ. Δημητρίου, «η λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς στο παλιό Παντοπωλείο η οποία έχει μετατραπεί σε Πολυχώρο με διάφορα καταστήματα και χώρους εστίασης, έχει δώσει οικονομική ένεση και αρκετές θέσεις εργασίας σε όλο το κέντρο της πόλης.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, τα τελευταία χρόνια, λόγω των αναπτύξεων στην γύρω περιοχή και των πλατειών, ο κόσμος μετακινήθηκε προς το κέντρο και αυτό δίνει αισιόδοξα μηνύματα στους καταστηματάρχες αλλά και στους επενδυτές, αφού πρόκειται για τον πυρήνα της πόλης. «Αυτές οι επενδύσεις είναι προς όφελος όχι μόνο της ντόπιας κατανάλωσης αλλά και της εικόνας της πόλης για τους τουρίστες», εξηγεί ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Τουρισμού και Ναυτιλίας του Δήμου Λεμεσού.

Παγκόσμιος κολοσσός στο ισόγειο του πρώην E&S

Ένα ακόμη όφελος για την «καρδιά» της πόλης και γενικότερα για την Οδό Ανεξαρτησίας, είναι η κάθοδος παγκόσμιου κολοσσού στον τομέα της ένδυσης που αναμένεται να στεγαστεί στο πρώην ΕΣΕΛ (E&S Mall). Πρόκειται όπως εξηγεί, για τον ισόγειο χώρο 1.450 μέτρων όπου θα στεγαστεί μεγάλη αλυσίδα ειδών ένδυσης ενώ στους υπόλοιπους ορόφους θα δημιουργηθεί το City Hotel των 120 δωματίων.

«Θα είναι μια τεράστια, διπλή επένδυση. Όταν ένας παγκόσμιος κολοσσός επιλέγει της «καρδιά» της πόλης για να λειτουργήσει, θα δώσει οικονομική ένεση σε όλους».

Ο κ. Δημητρίου δεν διστάζει να αναφέρει πως οι εμπορικοί δρόμοι στη Λεμεσό, για διάφορους λόγους αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα τα οποία όπως τονίζει, ευελπιστεί να ξεπεραστούν. «Ανέκαθεν οι καταστηματάρχες ήταν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και αυτοί που διακινούσαν το χρήμα στο λιανικό εμπόριο».

Μπορεί η πανδημία του κορωνοϊού να επηρέασε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ωστόσο ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών ευελπιστεί πως θα ξεπεραστούν τα όποια οικονομικά προβλήματα προέκυψαν.

«Ανάσα» οι 3 χιλιάδες φοιτητές του ΤΕΠΑΚ

Πέραν από τις αναπτύξεις που αναμένεται να δώσουν οικονομική ανάσα και τεράστια οικονομικά οφέλη, ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε και στις τρεις χιλιάδες φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους συμβάλουν σημαντικά στην οικονομία και ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως σημειώνει, η μεγάλη οικογένεια των φοιτητών ενισχύει όλους τους επιχειρηματίες αναφέροντας ότι οι φοιτητές είναι «ευλογία» για τη Λεμεσό. Με την κάθοδο των φοιτητών επιδιορθώθηκαν παλιά κτήρια και έγιναν αρκετές επενδύσεις στην στέγαση. «Οι μεγάλες επενδύσεις εντός της περιοχής με διαμερίσματα έχουν βοηθήσει. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι και οι τιμές είναι αρκετά λογικές σε σχέση με το παρελθόν».