Με κυπριακό διαβατήριο η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας

Με κυπριακό διαβατήριο η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας

Κάτοχος κυπριακού διαβατήριου, είναι από το 2018 η ίδια και ο σύζυγος της η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας.

O λόγος για την 39χρόνη γεννημένη στις 20 Ιουλίου του 1981 Yang Huiyan η οποία κατέχει το 57% καθώς και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Country Garden, την οποία ίδρυσε και διευθύνει ο πατέρας της.

Πρόκειται για τη νεότερη δισεκατομμυριούχο στην Κίνα σύμφωνα με το δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg αλλά και για την κύρια μέτοχο της εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων County Garden Holdings από το 2005, οπότε κι ο πατέρας της, Yang Guoqiang, μετέφερε τις μετοχές του στην κόρη του.

Η εταιρεία της συνέβαλε και στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εγκατέστησε ρομποτικούς σταθμούς παροχής τροφίμων στην Ουχά (την πόλη της Κίνας απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία) για την εξυπηρέτηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Στη χώρα της χαρακτηρίζεται ως η βασίλισσα του Real Estate και σήμερα έχει στο χαρτοφυλάκιο της μεγάλο αριθμό ακινήτων και ξενοδοχείων. Η περιουσία της ανέρχεται σε $28,7 δις κάτι που την κατατάσσει ως την πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας, την 6η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και φυσικά την πλουσιότερη Κύπρια.