Κανονικά σήμερα τα κομμωτήρια σε Λεμεσό και Πάφο - Ζητούν παράταση

Κανονικά σήμερα τα κομμωτήρια σε Λεμεσό και Πάφο - Ζητούν παράταση

Σε αναβρασμό τα κομμωτήρια σε Λεμεσό και Πάφο μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων στις δυο επαρχίες αφού αναμένεται να παραμείνουν κλειστά μέχρι και την 30η Νοεμβρίου.

Σήμερα Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι για τα κομμωτήρια δεν είναι εργάσιμη μέρα, εντούτοις λήφθηκε απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά με σκοπό να δοθεί το περιθώριο στους κομμωτές να διευθετήσουν ανάλογα την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Ωστόσο οι οργανωμένοι φορείς του κλάδου, ζητούν επέκταση της λειτουργίας των υποστατικών τους, προκειμένου να οργανώσουν τα ραντεβού τους υπό τα δεδομένα που υφίστανται αυτή τη στιγμή για την τήρηση των πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας.

Σε δηλώσεις του στο Philenews, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κομμωτών Κύπρου κ. Μάκης Παντελίδης ανέφερε πως «η απόφαση να λειτουργήσουν σήμερα κουρεία τα κομμωτήρια πάρθηκε με σκοπό να δοθεί δικαίωμα στους κομμωτές να μπορέσουν να δουλέψουν έστω και λίγο σήμερα τελευταία ημέρα και να μην αφήσουν εκτεθειμένους τους πελάτες που είχαν ραντεβού».

Σημείωσε πως η Ομοσπονδία Κομμωτών απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας με την οποία ζητάει να δοθεί παράταση λειτουργίας μέχρι το Σαββατοκύριακο. Όπως είπε ο κ. Παντελίδης, «το ίδιο έγινε και στην Ελλάδα». Να σημειωθεί πως σήμερα αρκετά κομμωτήρια ήταν κλειστά.

Σε ερώτησή μας για την τήρηση των μέτρων σε πιθανή αυξημένη ζήτηση σήμερα, ο κ. Παντελίδης σημείωσε πως «πάντα τηρούνταν τα μέτρα και θα τηρηθούν και σήμερα. Η εξυπηρέτηση του κοινού στα κομμωτήρια γίνεται με διευθέτηση ραντεβού.

«Από την στιγμή που κλείνουν τα κομμωτήρια θα πρέπει να γίνονται και έλεγχοι έτσι ώστε να μη εργάζονται οι παράνομοι σε σπίτια και υποστατικά εντός των σπιτιών τους όπως είχαμε δει κατά το πρώτο lockdown» σημείωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κομμωτών. Καταληκτικά είπες πως «τα κομμωτήρια δεν είναι υψηλού κινδύνου μετάδοσης του ιού» σημείωσε.

Οι Σπαρτιάτες πριν τις μάχες καλλωπίζονταν, λέει ο πρόεδρος κομμωτών Πάφου

Σε εκτεταμένες προσπάθειες μέσω επιστολών και επαφών με τον αρμόδιο Υπουργό, προχώρησε ο Σύνδεσμος Κομμωτών με σκοπό να τους παραχωρηθεί το δικαίωμα να παραμείνουν ανοικτοί Παρασκευή και Σάββατο προς εξυπηρέτηση του κοινού και μετά να κλείσουν όπως έχει γίνει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τον Γιώργο Σοφοκλέους Πρόεδρο του Επαρχιακού Συνδέσμου Κομμωτών και Κουρέων στην Πάφο και πρώην πρόεδρο του Παγκυπρίου Συνδέσμου .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως το διάστημα των δύο ημερών θα τους βοηθήσει τα μέγιστα να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, αφού κανένας δεν τους εγγυάται, όπως σημείωσε, ότι μετά την 30η Νοεμβρίου θα επαναλειτουργήσουν και θα γίνει άρση των περιοριστικών μέτρων.

Επιπρόσθετα ο κ. Σοφοκλέους είπε πως "ο κόσμος είναι αγανακτισμένος" και πως αρκετά κομμωτήρια στην Πάφο ήδη έχουν κλείσει.

Εκτίμησε δε, πως στην πορεία "αν συνεχιστεί αυτή η αμφιταλαντευόμενη κατάσταση", αναμένεται γύρω στα δέκα κομμωτήρια, μικρά και μεγάλα στην Πάφο να κλείσουν για την χειμερινή σαιζόν. Ενδεικτικά ανέφερε πως και στα ξενοδοχειακά καταλύματα που εξακολουθούν να λειτουργούν τα κομμωτήρια που στεγάζονται σ΄αυτά, έχουν κλείσει, αφού ο κύκλος εργασιών τους είναι μειωμένος έως ανύπαρκτος.

Παρατήρησε δε, πως ο κλάδος των κομμωτών πάσχει αντιδρά και φωνάζει επισημαίνοντας ότι οι σύμβουλοι της κυβέρνησης και του Κράτους πρέπει να ξαναδούν το θέμα των κομμωτηρίων γιατί, όπως εξήγησε, οι κομμωτές έχουν τηρήσει όλα τα πρωτόκολλα αφού λειτουργούν ως ένα “μικρό χειρουργείο” κατά την έκφραση του, με αποστειρώσεις, προστατευτικές μάσκες ,θερμόμετρα και ότι χρειαστεί.

Ως παράδειγμα ο κ. Σοφοκλέους αναφέρθηκε στην Γερμανία όπου αν και έχει πληγεί από την πανδημία του COVID- 19, τα κομμωτήρια εργάζονται κανονικά ,αλλά με τα απαραίτητα μέτρα.

Πιστεύω σημείωσε, ότι με μια συναινετική προσπάθεια από πλευράς του Υπουργείου θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα του κλάδου των κομμωτών και να τους αφήσει να εργάζονται ίσως και με αυστηρότερα μέτρα.

"Ακόμη και οι Σπαρτιάτες πριν τις μάχες καλλωπίζονταν", κατέληξε.

Πηγή: philenews