Προειδοποιούν για 10ημερη απεργία οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων ΝΡΤ

Προειδοποιούν για 10ημερη απεργία οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων ΝΡΤ

Με τη λήψη απεργιακών μέτρων μετά την παρέλευση 10 ημερών αν δεν τερματιστούν οι παραβιάσεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΣΣΕ, της πρακτικής και της νομοθεσίας, προειδοποιούν εργαζόμενοι της εταιρείας λεωφορείων NPT.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, τα σημαντικότερα προβλήματα αφορούν τη συνεχιζόμενη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και πρακτικής σε σχέση με τις ώρες εργασίας (βάρδιες) τα διαλείμματα των οδηγών σε χώρους με ανύπαρκτες υποδομές, το ύψος των εισφορών στο Ταμείο Αδειών, τον τρόπο υπολογισμού των ωρών που πρέπει να πληρώνει η εταιρεία. Επίσης τις παραβιάσεις της νομοθεσίας για τις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των οδηγών και άλλα.

Όπως αναφέρει η Συντεχνία, οι παραβιάσεις της ΣΣΕ και πρακτικής επιβεβαιώθηκαν από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων και των νομοθεσιών των περί Ελέγχου των Ωρών Οδήγησης και Ανάπαυσης των Οδηγών Ορισμένων Οχημάτων Νόμων του 2007 έως 2017 και των περί της Οργάνωσης του Χρόνου Εργασίας των Εκτελούντων Κινητές Δραστηριότητες Οδικών Μεταφορών Νόμων του 2005 και 2007 από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του ΥΕΠΚΑ.  Σχετικές επιστολές έστειλαν και προς την εταιρεία.

Δηλώνει πως τις επόμενες 10 μέρες αναμένεται να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, ίσως και απευθείας, διευκρινίζει ωστόσο πως η συνέχιση της κωλυσιεργίας για το τερματισμό των παραβιάσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί, ούτε και είναι πλέον αποδεκτή.

Η Συντεχνία καλεί όλους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους για την λύση των προβλημάτων και παραβιάσεων για αποφυγή αχρείαστων αντιπαραθέσεων που ταλαιπωρούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους επιβάτες.

«Σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν και την ευθύνη. Η πολιτική με την οποία οι αρμόδιοι τρέχουν πίσω από τα γεγονότα αντί να τα προλαβαίνουν αναμένουμε να τερματιστεί», καταλήγει.

Πηγή: KΥΠΕ