Αόρατo χέρι συγκάλυπτε Ρέα – Cypra

Αόρατo χέρι συγκάλυπτε Ρέα – Cypra

Η πανδημία του κορωνοϊού αποτέλεσε την αιτία για να αποκαλυφθεί τα τελευταία 24ωρα μία καραμπινάτη υπόθεση συγκάλυψης ευθυνών που έλαβε χώρα το έτος 2017 και στην οποίαν ελεγχόμενη για τυχόν διάπραξη ποινικών ή και πειθαρχικών αδικημάτων ήταν, μεταξύ άλλων, η γενική λογίστρια Ρέα Γεωργίου.

 Γεγονός που επιβεβαιώθηκε χθες με έκθεση του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη που κατέθεσε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής με την εισήγηση για διενέργεια πειθαρχικής έρευνας εναντίον της γενικής λογίστριας και υφιστάμενου της. 

Ερωτηθείς χθες από τον «Π» γιατί δεν εντόπισε αυτά τα κακώς κείμενα που καταγγέλλει σήμερα και πριν τρία χρόνια, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, όταν εντόπισε το συγκεκριμένο ζήτημα, ενημέρωσε σχετικά τον γενικό εισαγγελέα και ζήτησε τη διενέργεια έρευνας. «Από εκεί και πέρα, η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έχει εμπλοκή στον τρόπο που διεξάγεται μία έρευνα», υπέδειξε, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έχει τον τελευταίο λόγο για το τι δέον γενέσθαι.

Ειδικότερα, τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο σφαγείο Cypra, ιδιοκτησίας του συζύγου και των παιδιών της κ. Ρέας Γεωργίου, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου καθώς ήρθαν στο φως δεκάδες πολεοδομικές και άλλες παρανομίες, όπως και αδήλωτη εργασία, που συνιστούν ποινικά αδικήματα, τα οποία μέχρι πρότινος δεν έβλεπαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Μία από τις υποθέσεις που επανήλθε στο προσκήνιο, και όπως διαπιστώθηκε υπήρξε συγκάλυψη ευθυνών, αφορά την επιταγή του συζύγου της γενικής λογίστριας, ύψους €54.000, που φρόντισαν εκεί στο Γενικό Λογιστήριο να μην εξαργυρωθεί στο όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η χθεσινή έκθεση του γενικού ελεγκτή επί του θέματος αφήνει σαφώς εκτεθειμένες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, καθώς το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που διενεργήθηκε επί του θέματος, παρ’ όλο που άφηνε σαφείς ενδείξεις για εμπλοκή της κ. Ρέας Γεωργίου στην υπόθεση, εντούτοις, τίποτα δεν έγινε.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ