Προϋπολογισμός: Αναμένουν τις πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης

Προϋπολογισμός: Αναμένουν τις πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης

Στην Κυβέρνηση βρίσκεται πλέον η πρωτοβουλία των κινήσεων αναφορικά με την προσπάθεια για ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. 

ΕΔΕΚ και Κίνημα Αλληλεγγύη έβαλαν κάτω τα αιτήματα τους για το θέμα της προσβασιμότητας των δανειοληπτών σε ένδικα μέσα, τις καταχρηστικές ρήτρες αλλά και τις εκποιήσεις και αναμένουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για να πάρουν τις αποφάσεις τους ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας του αναθεωρημένου κρατικού προϋπολογισμού του 2021.

Γίνεται αντιληπτό πως η Κυβέρνηση δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίων για τα πιο πάνω θέματα, γεγονός που γίνεται αντιληπτό από τα κόμματα, ωστόσο γίνεται σαφές πως θα τους ικανοποιούσε μια πολιτική απόφαση σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου είτε για να δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσω των επαρχιακών δικαστηρίων, είτε για τη λειτουργία ειδικής δικαιοδοσίας μόνο στη Λευκωσία για εξέταση χρηματοοικονομικών υποθέσεων.

Με στόχο να πείσει τα κόμματα, πιθανόν την Παρασκευή το θέμα της δημιουργίας ενός μηχανισμού ένδικων μέσων να απασχολήσει την Επιτροπή Νομικών της Βουλής, ώστε από βδομάδας να οδηγηθεί στην Ολομέλεια.

Το απόγευμα θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ για να λάβει τις τελικές της αποφάσεις. Οι Βουλευτές Κωστής Ευσταθίου και Ηλίας Μυριάνθους αναμένουν τις πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα ζητήματα που θέτει το κόμμα.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης από την πλευρά της, έλεγε ότι κακώς κάποιοι θεώρησαν δεδομένη τη στήριξη των προϋπολογισμών από το κίνημα επισημαίνοντας ότι ήταν καθήκον τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την πραγματική οικονομία να προσπαθήσουν να βελτιώσουν πράγματα.

ΠΗΓΗ ALPHA