Πρόστιμο €300 σε 128 πολίτες που βγήκαν χωρίς μάσκα, SMS ή μετά το κέρφιου

Πρόστιμο €300 σε 128 πολίτες που βγήκαν χωρίς μάσκα, SMS ή μετά το κέρφιου

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι από την Αστυνομία για την εφαρμογή των μέτρων και των σχετικών Διαταγμάτων για την αναχαίτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Τις τελευταίες 24 ώρες, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 12,710 ελέγχους παγκύπρια και προέβηκαν σε 128 καταγγελίες πολιτών και τέσσερις καταγγελίες υποστατικών για παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης νόμου και των σχετικών διαταγμάτων.

Από τις 128 καταγγελίες προσώπων, οι 60 έγιναν στην επαρχία Λευκωσίας, οι 23 στην επαρχία Λεμεσού, 9 στην επαρχία Λάρνακας, 5 στην επαρχία Πάφου, οι 29 στην επαρχία Αμμοχώστου και οι 2 στην περιοχή Μόρφου.

Οι εξώδικες καταγγελίες πολιτών αφορούσαν κυρίως μη χρήση προστατευτικής μάσκας, την κυκλοφορία μετά την ώρα απαγόρευσης όπως ορίζεται στο σχετικό διάταγμα, καθώς και τη μη εξασφάλιση σχετικής έγκρισης (sms). 

Όσο αφορά τις καταγγελίες των υποστατικών, αυτές αφορούσαν, σε δύο περιπτώσεις την πώληση προϊόντων λιανικού εμπορίου, μια καταγγελία για εξυπηρέτηση πελατών σε τραπεζοκαθίσματα και μια καταγγελία που αφορούσε την εργασία πέραν του 15% του προσωπικού (όπως ορίζεται από τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας), χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις και χωρίς το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό. 

Οι εντατικοί έλεγχοι από την Αστυνομία συνεχίζονται, σε παγκύπρια βάση για την εφαρμογή των διαταγμάτων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας.