Μέτρα στήριξης καλλιτεχνών και αθλητών εξήγγειλε ο Προδρόμου

Μέτρα στήριξης καλλιτεχνών και αθλητών εξήγγειλε ο Προδρόμου

Πρόσθετη οικονομική ενίσχυση για τον καλλιτεχνικό και αθλητικό κόσμο εξαιτίας της πανδημίας εξήγγειλε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις το απόγευμα είπε παράλληλα πως η επαναδραστηριοποίηση του τομέα του πολιτισμού προγραμματίζεται για την επόμενη φάση άρσης των μέτρων, δεδομένων των επιδημιολογικών δεικτών.

Ο Υπουργός είπε ότι η Κυβέρνηση έχει υπόψη τις ιδιομορφίες που υπάρχουν στην απασχόληση και τη δραστηριότητα στον χώρο του Πολιτισμού και έχει μελετήσει το θέμα, συγκεντρώθηκαν στοιχεία και ετοιμάζεται μια συνολική πρόταση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, “ούτως ώστε να στηρίξουμε τόσο τους εργαζόμενους -καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους- όσο και τους πολιτιστικούς φορείς, τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Πολιτισμού”.

“Στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε δέσμη μέτρων, ούτως ώστε να δώσουμε πρόσθετη εισοδηματική ενίσχυση στους ανθρώπους, τους εργαζόμενους, και ταυτόχρονα να στηρίξουμε και τους φορείς, οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα, έτσι που να διατηρηθούν σε ετοιμότητα για την επαναδραστηριοποίηση”, ανέφερε.

 

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι όσον αφορά στην επαναδραστηριοποίηση, επειδή είναι κοινή συνείδηση ότι χρειάζεται η πολιτιστική δραστηριότητα αφού οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν είναι μόνο υγειονομικές και οικονομικές, αλλά ευρύτερα κοινωνικές και επηρεάζουν την ψυχολογία μας, “θα επιδιώξουμε την επαναδραστηριοποίηση με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στις επόμενες φάσεις της άρσης των μέτρων, στον βαθμό που θα το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες”.

Σχετικά με τους εργαζόμενους στον χώρο του αθλητισμού διευκρίνισε ότι στη βάση της χτεσινής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ξεκινά για να εφαρμοσθεί σχέδιο εισοδηματικής ενίσχυσης.

“Υπάρχει το διαθέσιμο κονδύλι και η ενίσχυση θα γίνει μέσα από Σχέδιο που θα εφαρμόσει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού μέσω των αθλητικών φορέων, σωματείων κ.λπ. Θα δοθεί δηλαδή μια εισοδηματική ενίσχυση στους εργαζόμενους ανάλογη με το γενικότερο Σχέδιο που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση, ανάλογα δηλαδή με τις απολαβές τους”, ανέφερε.