Ανάρπαστες κάνουν τις αιτήσεις για επιχορηγημένες διακοπές οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Ανάρπαστες κάνουν τις αιτήσεις για επιχορηγημένες διακοπές οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Τις πρώτες μέρες εφαρμογής του Σχεδίου το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο – Θα επωφεληθούν δύο χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι

Του Μάριου Αδάμου

Την ευκαιρία που τους δίνει το κράτος να απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τηλλυρίας δράττουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αφού από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των σχετικών αιτήσεων το ενδιαφέρον είναι αρκετά μεγάλο.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, καθημερινά υποβάλλονται δεκάδες αιτήσεις για το Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων, γεγονός που ικανοποιεί πλήρως το Υπουργείο Εργασίας, το οποίο με πρόταση της αρμόδιας Υπουργού, Ζέτας Αιμιλιανίδου, φέτος αύξησε το σχετικό κονδύλι, προσφέροντας την ευκαιρία σε διπλάσιο αριθμό χαμηλοσυνταξιούχων απ’ ότι πέρσι να επωφεληθούν από αυτό. Ειδικότερα, φέτος αναμένεται πως θα επωφεληθούν δύο χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι σε αντίθεση με περίπου χίλιους πέρσι.

Σε ό,τι αφορά την εξέταση των αιτήσεων, βάσει της πληροφόρησης μας, ήδη ξεκίνησε η διαδικασία, προκειμένου το συντομότερο να δοθεί θετική ή αρνητική απάντηση στους εν δυνάμει δικαιούχους, αφού η περίοδος ισχύος του Σχεδίου λήγει την 31η Μαΐου και σημαντικός αριθμός χαμηλοσυνταξιούχων έχουν αιτηθεί επιχορήγηση διακοπών για τον μήνα Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακοπές Χαμηλοσυνταξιούχων - Το ποσό της επιχορήγησης, τα κριτήρια και η λίστα των ξενοδοχείων

Υπενθυμίζεται πως, το Σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από 1.3.2019 μέχρι 31.5.2019 και η επιχορήγηση θα παρέχεται για περίοδο μέχρι και τρεις (3) διανυκτερεύσεις από Παρασκευή έως Δευτέρα σε ένα από τα ξενοδοχεία ορεινών θερέτρων και Πύργου Τηλλυρίας που συμμετέχουν στο Σχέδιο. Με δεδομένο τούτο, από δω και πέρα οι χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν να επιλέξουν 12 τετραήμερα για τις διακοπές τους.

Υπενθυμίζεται ακόμη πως, δικαιούχοι του Σχεδίου είναι:

(α) δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (που λαμβάνουν μικρή επιταγή),

(β) χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,

(γ) συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και

(δ) συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €20.000 για οικογένειες καθώς και στα εξαρτώμενά τους πρόσωπα, όπως αυτά καθορίζονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σχέδιο μπορείτε να βρείτε εδώ.