Ο ΕΦΕΤΗΣ: Που θα πάει η Ζέτα;

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Που θα πάει η Ζέτα;

Τι θα κάνει ο Στυλιανίδης, ποιοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές πετάνε, ο Πορθητής είναι εδώ και κάποιος το «παίζει» ανήσυχος...

ΓΡΑΦΕΙ
Ο ΕΦΕΤΗΣ

Ευτυχώς διέψευσε η Τουρκία την ακύρωση S400 

S400

Η Τουρκία ακυρώνει τους S400 έγραφε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Ερντογάν λόγω της επιδείνωσης της τουρκικής οικονομίας και γνωρίζοντας ότι αν δεν υποχωρήσει στο θέμα των ρωσικών πυραύλων S400 θα δεχτεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ και ίσως και άλλα δυτικά κράτη και αυτό τον φοβίζει αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας.

Όμως δεν πέρασε και πολύ ώρα και ήρθε η διάψευση από τον εκπρόσωπο της Προεδρίας της Τουρκίας μέσω twitter… 

Και ευτυχώς λέμε εμείς…

Διότι αν όντως ο Ερντογάν ακυρώσει την παραγγελία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος να είστε έτοιμοι να αλλάξουν και στάση οι ΗΠΑ έναντι της Άγκυρας κάτι που δεν συμφέρει και πολύ σε εμάς, ως Κύπρος.

Για να δούμε όμως τι θα γίνει.

 

Ο Πορθητής είναι εδώ… και ο Τσίπρας κάνει τον ανήσυχο…

ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Πορθητής κάνει γύρους έξω από την Κύπρο ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ.

Αυτό κι’ αν είναι κράτος. Δεν συμφωνείτε; Ούτε καν τα δίκαια του δεν μπορεί να υπερασπιστεί.

Ο δε Τσίπρας, μας είπε πως πρέπει πρώτα να εξαντλήσουμε τα διπλωματικά μέτρα;

Καλά κύριε Τσίπρα. Καταλάβαμε.

Κοπέλια, πάρτε το χαμπάρι. Οι Τούρκοι ό,τι θέλουν κάνουν και δεν λογαριάζουν κανένα. Άλλωστε τι να λογαριάσουν και ποιον να λογαριάσουν; Εμάς ή την Ελλάδα…

 

Αυτές είναι οι GOLD εταιρείες στον κυπριακό Τουρισμό

59764942 592866691190691 5971053282259369984 n

Καλά είναι τα «όξινα» σχόλια αλλά ας πούμε και δυο τρεις κουβέντες καλές για τις εταιρείες που «κρατούν» σχεδόν όλη την οικονομία του τόπου στις πλάτες τους και που ασχολούνται με τον Τουρισμό ή αλλιώς με την «κότα που μας γεννά τα χρυσά αυγά» στην Κύπρο.

Την βδομάδα που μας πέρασε λοιπόν έγινε η τελετή απονομής των Cyprus Tourism Awards 2019.

Κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς αποτελούν τα Gold βραβεία που έλαβαν οι: Louis Hotels, Four Seasons Hotel Cyprus, Parklane Resort & Spa, Cyherbia Botanical Park, Δήμος Αγίας Νάπας – Red Wolf Digital Group & W2Strategy, Red Wolf Digital Group, T&E Polydorou Design Ltd, Atlantica Hotels & Resorts, Coca-Cola / Lanitis Bros and AKTI Project & Research Centre και Casale Panayiotis.

 

Είδατε το νέο Evoque της RangeRover;

PHOTO PILAKOUTAS SHOWROOM

Η δεύτερη, νέα γενιά του επιτυχημένου RANGE ROVER EVOQUE έφτασε και στην Κύπρο.

Μιλώντας στην παρουσίαση του μοντέλου, η κ. Κλέλια Πηλακούτα Χριστοφόρου Head of Business Development του Ομίλου Πηλακούτα ανέφερε ότι «στον Όμιλο Πηλακούτα και στη Cyprus Premium Automobiles, είμαστε περήφανοι για το νέο μας εντυπωσιακό απόκτημα.

Ένα αυτοκίνητο που μαγεύει τις αισθήσεις. Και που βέβαια έρχεται κοντά σας με όλη την εξειδικευμένη τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση που προσφέρει στους πελάτες του ο Όμιλος Πηλακούτα».

Πάντως παίδες, όντως, απίστευτο το όχημα…

 

Μα ο Στυλιανίδης που χάθηκε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Έγραφε και τις προάλλες η ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης εξαφανίστηκε.

Και είναι γεγονός. Όλοι κάνουν δηλώσεις αντιδηλώσεις για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο δικός μας επίτροπος στην ΕΕ, εξαφανίστηκε.

Μα δεν βρήκε ούτε και μια λέξη να πει;

 

Μέχρι και το ΑΚΕΛ δεν θέλει συνομιλίες με τον Πορθητή... 

ακκιντζι άντρος

Ακόμη και το ΑΚΕΛ παιδιά συμφώνησε χθες στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν συνομιλίες για το κυπριακό με τον ΠΟΡΘΗΤΗ να περιφέρεται στην κυπριακή ΑΟΖ... 

Έννεν απίστευτο; 

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΕΘΝΙΚΟΥ... 

 

Θα κάνει Κίνημα;

confused sosti

Μιας και το έφερε η κουβέντα, ο ΕΦΕΤΗΣ σας το είπε προ πολλού, ότι η καριέρα του Χρήστου Στυλιανίδη ως ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΕ, τελειώνει τον Νοέμβριο του 2019.

Όπως σας είπα ότι κατά 99% η νέα ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ της Κύπρου θα είναι η ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ.

Από οικονομικής φύσεως, ο Στυλιανίδης θα είναι μια χαρά. Ούτως ή άλλως φτάνει σε συντάξιμη ηλικία αλλά επιπλέον η ΕΕ «σάζει» καλά τους τέως Επιτρόπους της με αδρό εφάπαξ αμοιβή καθώς και για δυο χρόνια έξτρα μισθούς.

Οπόταν από αυτή την σκοπιά ο Στυλιανίδης δεν θα έχει πρόβλημα.

Βεβαίως συνήθως το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν ασχολείσαι με την πολιτική δεν είναι τόσο το οικονομικό (πάντα «κάτι βρίσκεται» σε αυτό το κομμάτι και είσαι καλυμμένος οικονομικά) όσο η ΦΗΜΗ.

Η φήμη είναι μεγάλο πράμα. Οπόταν και ο Στυλιανίδης σκέφτεται τώρα τα επόμενα του βήματα στην πολιτική. Να καθίσει σπίτι δεν το νομίζω. Θα θέλει να έχει παρέμβαση.

Κάποιες γλώσσες λένε για ένα Κίνημα το οποίο σκέφτεται να κάνει. Όχι για να διεκδικήσει εκλογές αλλά για να έχει ένα βήμα, να λέει και αυτός τα δικά του.

 

Πετά ο Συλικιώτης

votewatchpic

Το εξειδικευμένο μέσο αξιολόγησης και παρακολούθησης των ευρωπαϊκών θεσμών «Vote Watch Europe», δημοσίευσε έκθεση με τον συνολικό απολογισμό της κοινοβουλευτικής θητείας 2014-2019. Στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στους Ευρωβουλευτές που είναι οι κύριοι influencers στην πολιτική καθώς με την δράση τους ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Στην λίστα των διακεκριμένων Ευρωβουλευτών συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο Αντόνιο Ταγιάνι (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), ο Ούντο Μπούλμαν (επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών), ο Μάνφρεντ Βέμπερ (επικεφαλής του Ευρωπαικού Λαικού κόμματος), ο Γκυ Φέρχοφσταντ (επικεφαλής Φιλελευθέρων και Δημοκρατών), και ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι (πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του ΕΚ).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του «Vote Watch Europe», ο κύπριος Ευρωβουλευτής με την μεγαλύτερη και ισχυρότερη επιρροή στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών, είναι ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης λόγω της σημαντικής δράσης που έχει στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Και για επανεκλογή στη Ευρωβουλή

ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΥΛΙΚΙΩΤΗΣ

Ο Συλικιώτης όμως παιδιά απ’ ότι μαθαίνω πετά και στις μετρήσεις για επανεκλογή στην Ευρωβουλή…

Αλλά όντως;

Πάντως στο ΑΚΕΛ κανένας δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά για κανένα από τους υποψηφίους ως «σίγουρο»…

Φαίνεται πως θα είναι θρίλερ.

 

Πετά και ο Λευτέρης…

ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Όμως πέραν του Συλικιώτη, «πετώντας» φαίνεται να επανεκλέγεται και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και νυν Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου.

Κατά τα άλλα σκληρό πόκερ παίζεται μεταξύ Τορναρίτη και Φουρλά…

 

Ο Μαυρίδης στο ΔΗΚΟ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ

Εξ’ όσων μαθαίνω ο Μαυρίδης διατηρεί προβάδισμα για επανεκλογή στην Ευρωβουλή από πλευράς ΔΗΚΟ…

Ακολουθεί… το χάος!

 

Τρέχει ο Σιζόπουλος

ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΕΚ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Ο φίλος μου ο Σιζόπουλος τρέχει…

Αν θα κόψει το νήμα μαζί με τον Παπαδάκη πριν το ΕΛΑΜ είναι άλλο θέμα. Άλλη ιστορία βγαλμένη από άλλο… παραμύθι!

 

Μα ο Χάρης CEO της BOC;

χαρης

Μα το ακούσατε; Φημολογείται ότι ο Χάρης Γεωργιάδης ίσως να βρεθεί στο τιμόνι της Τράπεζας Κύπρου στη θέση του Χούριγκαν…

Ο ΕΦΕΤΗΣ όμως σας έγραψε και πιο παλιά ποια είναι τα πλάνα του Χάρη

Ο Χάρης παιδιά επιστρέφει στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΕΛΕΙΑ. Πάει ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΔΗΣΥ.

Επιπλέον ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να φύγει από Υπουργός Οικονομικών και να αναλάβει CEO σε κυπριακή Τράπεζα. Υπάρχει πρόνοια Νομοθεσίας που απαγορεύει σε υπουργούς και αξιωματούχους με την αποχώρησή τους από ένα αξίωμα να αναλαμβάνουν καίρια πόστα σε εταιρείες που είχαν / έχουν σχέση με το αξίωμα στο οποίο διετέλεσε.

 

Που θα πάει η Ζέτα;

ΖΕΤΑ ΑΙΜΙΛΙΑΝΙΔΟΥ

Αααααα…

Σας έχω νέα φολκς.

Φεύγει η Ζέτα μας από το Υπουργείο Εργασίας;;;;;;;;

Εδώ σας θέλω.

Λοιπόν θα σας πω ένα πολύ βαθύ παρασκήνιο.

Η Ζέτα ΑΝ θα φύγει από το Υπουργείο Εργασίας, θα πάει στο Υπουργείο Οικονομικών (τι νομίσατε; Ότι θα την αφήσει ο Νίκαρος να φύγει τελείως από το Υπουργικό; Ούτε για σκέψη δεν το θέλει αυτό ο Νίκαρος. Πρόκειται για μια από τους καλύτερους υπουργούς του)

Άλλωστε η Ζέτα ήταν μια ζωή στα της Οικονομίας ενώ μέχρι λίγο πριν υπουργοποιηθεί ήταν Διευθύντρια Τμήματος Τελωνείων και Εφόρου ΦΠΑ.

Όπως και να έχει αυτό είναι μια σκέψη που υπάρχει στο Λόφο αλλά και στην Πινδάρου.

Βεβαίως ισχύει και αυτό που σας έγραψα τις προάλλες για τους άλλους δυο υποψήφιους υπουργούς οικονομικών

Πάντως, ένα σας λέω: Το επόμενο 6μηνο θα έχει πολυυυυυυυυυυυυ ενδιαφέρον.

>>> Παρασκήνιο Newsbomb

Φεύγω. Γειά.