Ο ΕΦΕΤΗΣ: Πότε γίνεται Αναπληρωτής ΔΗΣΥ ο Χάρης – Πόσοι ΑΚΕΛικοί είναι θυμωμένοι με Νιαζί

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Πότε γίνεται Αναπληρωτής ΔΗΣΥ ο Χάρης – Πόσοι ΑΚΕΛικοί είναι θυμωμένοι με Νιαζί

Μα που είναι το ΕΣΤΙΑ; Οι εκποιήσεις συνεχίζονται. Τα έκανε άνω κάτω ο Νίκαρος. Και πώς η CYTA μπορεί να σας στείλει φυλακή (true story)

ΓΡΑΦΕΙ
Ο ΕΦΕΤΗΣ

Το ΕΣΤΙΑ αγνοείται και οι εκποιήσεις συνεχίζονται

ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ

Μα που είναι εκείνο το Σχέδιο ΕΣΤΙΑ;

Ρωτήσαμε ξανά τις προάλλες αλλά τίποτα.

Στο μεταξύ οι εκποιήσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών συνεχίζονται ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ παρά την ΔΕΣΜΕΥΣΗ του Νίκαρου ότι δεν θα εκποιηθεί ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.

Τουλάχιστον, αν ήταν το ΕΣΤΙΑ θα ξέραμε ότι πλέον οι εκποιήσεις γίνονται για ΣΠΙΤΑΡΟΝΕΣ που δεν δικαιολογούνται να κατατάσσονται στην κατηγορία της Πρώτης Κατοικίας όταν οι ιδιοκτήτες τους πιάνουν δεν πιάνουν 1500ευρώ τον μήνα.

Διότι, που πας κύριε με 1500 ευρώ εισοδήματα ως οικογένεια; Πάρε ένα διαμέρισμα ή ένα μικρότερο σπίτι να μπορείς να το συντηρείς κιόλας.

 

Η AlphaBank δεν θέλει πελάτες από ALTAMIRA και ΚΕΔΙΠΕΣ

ALPHA BANK

Μιας όμως και μιλάμε για Τράπεζες, να σας πω ότι η AlphaBank, απ’ ότι μου ψιθύρισε ένας γνωστός μου, δεν θέλει να δει ζωγραφιστούς νέους πελάτες που είχαν σχέση με ALTAMIRA και ΚΕΔΙΠΕΣ.

Είναι ωσάν για την τράπεζα αυτοί οι πολίτες να έχουν μίασμα και «χολέρα» έστω και αναδιαρθρωμένοι.

Οπόταν αν κάποτε σας έτυχε καμιά στραβή και είχατε να κάνετε με Altamira και ΚΕΔΙΠΕΣ και θέλετε να γίνεται πελάτης σε τράπεζα, μην επισκεφτείτε την AlphaBank… Κατά 99% θα φάτε πόρτα.

Δεν ξέρω αν αυτή είναι η γενική πολιτική της Τράπεζας ή αν είναι για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά απ' ότι μου λέχθηκε, αυτό λέχθηκε στον φίλο από πλευράς τραπεζίτη της Τράπεζας ότι δηλαδή οι οδηγίες είναι να μην γίνονται αποδεκτοί νέοι πελάτες που ήταν προηγουμένως σε ALTAMIRA και ΚΕΔΙΠΕΣ, ασχέτως αν έκαναν διευθέτηση και πλέον θεωρούνται «υγιείς».

 

Πάντως δεν ξέρω αν μέτρησε και υπολόγισε καλά η τράπεζα πριν αποφασίσει κάτι τέτοιο... αν και χλωμό το βλέπω... 

 

H CYTA μπορεί να σας στείλει φυλακή (true story)

CYTA

Μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά ισχύει:

Η CYTA αν δεν πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας, δεν θα διστάσει να σας τραβήξει μια ποινική ιδιωτική υπόθεση εναντίον σας και να πάτε φυλακή.

Έχω μπροστά μου, την τελική ειδοποίηση από την Αστυνομία, προς πρόσωπο, τον οποίο ενημερώνουν πως εκδόθηκε δικαστική απόφαση εναντίον του πως αν δεν εξοφλήσει τις οφειλές τους στην CYTA σε μια βδομάδα, τότε θα πάει φυλακή ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!!!

Μα σκεφτήκατε; ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΗ επειδή χρωστάς της CYTA;

Αν η CYTA αντί της μεθόδου του διακανονισμού -κι’ εγώ σας λέω ακόμη και ασυνεπής να φάνηκε το άτομο στον πρώτο ή στο δεύτερο ή στον τρίτο διακανονισμό- στέλνει κόσμο φυλακή, τι παράπονο έχετε από τις ιδιωτικές εταιρείες τότε και από τις Τράπεζες;

 

Οι Εγγλέζοι και η ΑΟΖ

ΒΑΣΕΙΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

Μας περίμεναν στην γωνιά οι Άγγλοι. Με την πρώτη ευκαιρία, μας είπαν πως περιοχή της ΑΟΖ μας είναι αμφισβητούμενη για να καλύψουν τις ενέργειες της Τουρκίας.

Πώς το έκαναν πάντοτε; «Διαίρει και Βασίλευε»; Ε, αυτό κάνουν και τώρα.

Γι’ αυτό και υπογείως δεν προκρίνουν και την λύση του κυπριακού σωστά και όμορφα και χωρίς εγγυήσεις. Σου λένε, αν τα βρουν αυτοί εδώ, εμείς τι ρόλο θα έχουμε; Αντιθέτως, κινδυνεύουμε να χάσουμε και τον ρόλο μας στην περιοχή, διότι αν υπάρξει σωστή λύση, την επαύριον μπορεί αυτοί να αποφασίσουν να δώσουν βάσεις στο ΝΑΤΟ ή στους Αμερικανούς και να μας σουτάρουν εμάς…

Πάντως οι Άγγλοι θα μας φέρουν και τα F35 στην Κύπρο. Όπως έγραψε ο Γιώργος Μιχαηλίδης αυτά θα έρθουν με το αεροπλανοφόρο και θα σταθμεύσουν στο Ακρωτήρι. Για πόσο καιρό, δεν ξέρω, αλλά αν θέλετε λεπτομέρειες διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ 

 

Πάντως ο Ιωνάς φεύγει, το ΑΚΕΛ επιμένει

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Το ΑΚΕΛ κατέθεσε πρόταση νόμου -πριν παραιτηθεί ο Ιωνάς- μέσω της οποίας επιδιώκει την τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να μην διορίζεται Υπουργός στις θέσεις του Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα από τον Πρόεδρο στον οποίο το πρόσωπο διετέλεσε Υπουργός.

Η συγκεκριμένη πρόνοια έχει ως εξής: «Το αξίωμα του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας δε δύναται να πληρωθεί από πρόσωπο το οποίο υπηρέτησε στο αξίωμα του υπουργού κατά τη διάρκεια της θητείας του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίοι θα προβούν στον διορισμό του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας….».

Στο τέλος όμως εκτιμώ ότι το ΑΚΕΛ θα την πάθει, διότι στο μέλλον θα πάθει ακριβώς το ίδιο που σήμερα θέλει να απαγορεύσει.

Μου θυμίζει την άλλη περίπτωση που μας είπε ο Δημήτρης Χριστόφιας ότι πρώην υπουργός έπαιρνε ανεργιακό, και εννοούσε υπουργό του Γλ. Κληρίδη και τελικά ήταν ο Γ. Ιακώβου επί δικής τους διακυβέρνησης…

 

Τους έκανε άνεμο και καπνό ο Νίκαρος…

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΗΣΥ

Μισή παρέμβαση από πλευράς Νίκαρου χρειαζόταν για να προκληθεί πολιτική καταιγίδα.

Ε, μα!

Αφού αυτοί οι νερόβραστοι, μας έκαναν την προεκλογική πολύ boring ρε παιδί μου. Σε μια βδομάδα έχουμε εκλογές και να μην είχαμε ούτε ένα καβγά; Ούτε μια φωνή; Ούτε μια αντιπαράθεση;

Λογικό ήταν οι συσπειρώσεις να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Ανέλαβε ο Νίκαρος, έκανε μια δήλωση (το βράδυ της Παρασκευής στην Επαρχιακή Συγκέντρωση ΔΗΣΥ Λεμεσού) ότι τα μηδενικά δεν πρέπει να κρίνουν τους Άριστους, ετέλειωσε. ΑΝΑΨΕ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.

 Ο Νίκαρος είναι μάστερ τελικά, ρε παιδια. 

Πόσοι στο ΑΚΕΛ είναι εναντίον του Νιαζί;

niazi

Σύντροφοι, σας έχω μια πληροφορία από έρευνα που τρέχει ένα επιτελείο αλλά το ρεζουμέ του ευρήματος φαίνεται να το εντοπίζουν και σε άλλα επιτελεία, τα οποία ήθελαν να μελετήσουν την συγκεκριμένη παράμετρο.

Ποια παράμετρο;

Να σας πω: Μετά τον σάλο που ξέσπασε με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ τον τ/κ ακαδημαϊκό Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, κάποια επιτελεία ήθελαν να μάθουν το εξής: Τελικά πόσοι από το ΑΚΕΛ υποστηρίζουν την ενέργεια της ηγεσίας τους να βάλει τ/κ υποψήφιο;

Τα ευρήματα είναι πραγματικά ανησυχητικά για το ΑΚΕΛ.

Ένας στους τέσσερεις ΑΚΕΛικούς ΔΙΑΦΩΝΕΙ με την στρατηγική του κόμματος να επιτρέψει υποψηφιότητα Τουρκοκύπριου στις Ευρωεκλογές. Μα αντιλαμβάνεστε το ποσοστό; 25% !!!!!

Αυτό όμως μας δημιουργεί και κάτι άλλο: Ότι μεγάλη μερίδα ΑΚΕΛικών θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή με την ηγεσία εάν εκλεγεί ο Νιαζί αλλά -μη κακόν- σε κάποια φάση αποσχιστεί και παραμείνει ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και να διεκδικεί τον τίτλο του εκπροσώπου των τ/κ στην Ευρωβουλή.

Ακόμη μεγάλος πονοκέφαλος θα είναι για το ΑΚΕΛ η στάση που θα τηρεί ο τ/κ ακαδημαϊκός σε διάφορα ψηφίσματα όπως η άρση της δήθεν απομόνωσης των τ/κ κτλ κτλ κτλ, ψηφίσματα στα οποία μέχρι σήμερα το ΑΚΕΛ καταψήφιζε στην Ευρωβουλή.

Όπως και να έχει όμως, «τα μακρινά κοντινά εγίναν», λέει και η κυπριακή παροιμία. Θα δούμε λοιπόν την Κυριακή τι θα γίνει.

 

Πότε γίνεται ο Χάρης Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ;

ΧΑΡΗΣ ΑΒΕΡΩΦ

Λοιπόν επειδή βιάζομαι να πάω Λεμεσό (Akakiko - The Royal Apollonia σας το συστήνω ανεπιφύλακτα) και επειδή ξέρω ότι με εμπιστεύεστε (άλλωστε εγώ σας ανακοίνωσα τα πλάνα του Χάρη πριν ο ίδιος τα «χωνέψει» και τα ανακοινώσει) να σας ενημερώσω ότι ο ΧΑΡΗΣ μας θα είναι ο επόμενος ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ από πρώτη Ιανουαρίου 2020.

Το μόνο που απομένει είναι η επανεκλογή του Λευτέρη στην Ευρωβουλή.

Μετά ο Λευτεράκης, κάπου το Φθινόπωρο θα παραιτηθεί από Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος και θα ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή και κάθοδο του Χάρη Γεωργιάδη.

Για την αντικατάσταση του Αναπληρωτή Προέδρου της Πινδάρου δεν απαιτούνται καθολικές εκλογές αλλά γίνεται με απόφαση του Παγκυπρίου Συνεδρίου, κάτι που είναι «ψωμί στο χέρι» του Αβέρωφ και του Δημήτρη (του Στυλιανού, όχι του Δημητρίου).

Και έτσι θα ζήσουν αυτοί καλά, κι’ εμείς καλύτερα…

>>> Παρασκήνιο Newsbomb

 Byeeeeee