Ο ΕΦΕΤΗΣ: Οι 10 σημερινές πιθανές εκπλήξεις των εκλογών

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Οι 10 σημερινές πιθανές εκπλήξεις των εκλογών

Οι βόλτες του Πορθητή, η CYTA, το κουίζ με υποψήφιο, ο θυμός του Οδυσσέα και το νέο hot spot της Πρωτεύουσας

ΓΡΑΦΕΙ
Ο ΕΦΕΤΗΣ

Θύμωσε ο Οδυσσέας…

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΤΟΥΙΤ

Εκτός εαυτού ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης για σχόλιο στην ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ στην NEWSBOMB.

Προχώρησε με tweet και έγραψε: «Είναι απίστευτο πως ιστοσελίδες που υποτίθεται είναι ειδησεογραφικές, πλάθουν παραμύθια και τα παρουσιάζουν ως δήθεν ειδήσεις σε στήλες καφενείου».

Οδυσσέα μου, θεωρώ πως το σχόλιο σου είναι εκτός. Αν η πληροφορία που αναφέρεται στην ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ είναι λανθασμένη, τι πιο απλό από το να την διαψεύσεις και να φιλοξενήσουμε μάλιστα την διάψευσή σου στην Στήλη μας…

Καμία κακία, καμία έχθρα.

Το ερώτημα όμως είναι: Είναι λανθασμένη η πληροφορία της ΣΤΗΛΗΣ; Η πηγή επιμένει πως ΔΕΝ είναι λανθασμένη…

 

Ο Πορθητής κάνει βόλτες χαλάρωσης…

ΠΟΡΘΗΤΗΣ

Έχει τέσσερεις βδομάδες που ο Πορθητής βολτάρει στα γαλανά νερά της κυπριακής ΑΟΖ χωρίς να φαίνεται να βιάζεται για έναρξη της γεώτρησης.

Όπως μαθαίνει ο ΕΦΕΤΗΣ, στον Πορθητή, ο οποίος παρακολουθείται (δεν σας πω από ποιους άλλους πέραν της Κύπρου), δεν έφτασαν εφόδια που απαιτούνται για γεώτρηση. Το μόνο που πηγαινοέρχεται από και προς τον Πορθητή είναι προσωπικό. Τίποτα άλλο.

Σημαντικά υλικά και προεργασίες που απαιτούνται για γεώτρηση ακόμη δεν έφτασαν στην πλατφόρμα και αυτό σημαίνει κάτι:

Είτε οι Τούρκοι δεν βιάζονται είτε καθυστερούν για άλλους λόγους, μέχρι… νεωτέρας!!!

 

Παραλίγο φυλάκιση πρώην πελάτη της CYTA

ΦΥΛΑΚΗ

Την προηγούμενη βδομάδα Ο ΕΦΕΤΗΣ σχολίασε μια ενδεχόμενη φυλάκιση πρώην πελάτη της CYTA λόγω οφειλών του προς τον Οργανισμό.

Η CYTA μας απέστειλε τη δική της θέση για το ζήτημα.

Την δημοσιεύουμε αυτούσια πιο κάτω.

 

Τι λέει η CYTA για την περίπτωση…

CYTA

Cyta: Πρώτη προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον και η ίση μεταχείριση των πελατών μας

Απαραίτητες διευκρινίσεις σχετικά με άρθρο σας για τη Cyta, στην έκδοση της Newsbomb ημερομηνίας 19/5/2019, στη στήλη Εφέτης.

Η Cyta είναι Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου και στο πλαίσιο του ρόλου και της αποστολής της οφείλει να προασπίζεται και να διαφυλάττει το δημόσιο συμφέρον στον κρίσιμο τομέα της επικοινωνίας, κάτι που πράττει μέσα από έγκριτες διαδικασίες, πάντοτε με σεβασμό σε κάθε πελάτη της, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία γίνεται αναφορά στο άρθρο σας ημερομηνίας 19/5/2019, εκκρεμεί από το 2011. Από τότε μέχρι σήμερα, η Cyta ακολούθησε όλες τις νενομισμένες γι αυτές τις περιπτώσεις διαδικασίες, προβαίνοντας σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να υπάρξει ανταπόκριση από μέρους του πελάτη. Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο για χειρισμό της περίπτωσης, με κατανόηση και καλή διάθεση, για τακτοποίηση των οφειλών του. Παρόλα αυτά, ο πελάτης ουδέποτε ανταποκρίθηκε ή έδειξε οποιαδήποτε πρόθεση για συνεργασία και καταβολή των οφειλών του. Εκ των πραγμάτων, η υπόθεση ακολούθησε το δρόμο της δικαιοσύνης με στόχο τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του Οργανισμού και κυρίως, του δημοσίου συμφέροντος. Νοείται ότι, στο πλαίσιο της αρχής της ίσης μεταχείρισης όλων των πελατών, η εν λόγω υπόθεση δεν θα μπορούσε να τύχει προνομιακής μεταχείρισης λόγω της ιδιότητας του οφειλέτη.

Σεβόμαστε πλήρως την ιδιωτικότητα της περίπτωσης και εκτιμούμε ότι το ίδιο θα πράξετε κι εσείς ως μέσο. Αναμένουμε ότι οι θέσεις της Cyta θα παρουσιαστούν αυτούσιες και με ανάλογη αξία προβολής, όπως αυτής που συνεχίζει να έχει το σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας της Newsbomb.com.cy.

Εκτιμούμε τις καλές μας σχέσεις και είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για εποικοδομητική συνεργασία και ιδιαίτερα πριν την όποια προβολή θεμάτων που πλήττουν την εικόνα του Οργανισμού, χωρίς η Cyta να έχει ερωτηθεί ώστε να αναπτύξει τη θέση και τα επιχειρήματά της. Κάτι που άλλωστε είναι επιβεβλημένο στο πλαίσιο της αντικειμενικής ενημέρωσης των αναγνωστών.

Ταυτόχρονα, όμως, η Cyta, ως οφείλει, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για να προστατεύσει το κύρος και την εικόνα της ως Οργανισμός δημοσίου οφέλους. Αυτό περιλαμβάνει και ενδεχόμενη προσφυγή στα αρμόδια όργανα, όπως η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, για μεροληπτική μεταχείριση.

Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου Cyta / Cyta Press Office
Δημόσιες Σχέσεις / Public Relations
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας / Corporate Communications

 

Τελικά φυλακίστηκε ή όχι ο πρώην πελάτης της CYTA;

RIGHT

Η υπόθεση έχει διευθετηθεί μέσω διακανονισμού για αποπληρωμή των χρεών του ατόμου προς την CYTA με δόσεις και ο Οργανισμός ζήτησε -προς καλή του πίστην- απόσυρση του διατάγματος που προνοούσε άμεση αποπληρωμή ή αλλιώς φυλάκιση 12 μηνών.

Ωστόσο να πούμε στην αγαπητή μας CYTA πως Ο ΕΦΕΤΗΣ ΔΕΝ ασχολήθηκε με το ποιος φταίει. Αν φταίει ο πελάτης ή η CYTA αλλά με το γεγονός. Είναι δηλαδή θέμα άποψης…

 

Το νέο hot spot της Πρωτεύουσας - THE JOLLY JOKER

det the jolly joker 2

Bar restaurant που θα σας εκπλήξει.

Πρόκειται για το The Jolly Joker στην καρδιά της Πρωτεύουσας (οδός Στασικράτους – απέναντι από Pralina).

Στυλάτο, με πολύ ξεχωριστή διακόσμηση που δεν θα σας θυμίσει τίποτα από … Κύπρο. Μάλλον Λονδίνο, και όσοι είστε λάτρεις της Βρετανικής Πρωτεύουσας θα το αντιληφθείτε αμέσως.

Το Jolly Joker προσφέρεται για φαγητό ή για ποτάκι ή και τα δυο και είναι ανοικτό από η ώρα 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 2.30 το πρωί. Η κουζίνα καταπληκτική με ωραία platters.

Θα σας συναρπάσει. Να πάτε, αλλά μην πάτε με ένα 20ευρω στην τσέπη. Είπαμε. Βάλτε λίγο class στην ζωή σας…

 

Τα ποτά και οι νέοι…

ALCOHOL

Να και ένα θέμα για το οποίο αποκλειστική ευθύνη έχουμε εμείς ως γονιοί.

Είναι τραγικό, να βλέπουμε τέτοια περιστατικά με νέους που κάνουν υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Μα έλεος, 13 χρονών μωρό να μένει αναίσθητη λόγω αλκοόλ;

Ας μαζέψουμε και λίγο τα παιδιά μας, διότι νομίζω ως κοινωνία έχουμε μαζικά ξεφύγει.

Παιδιά πείτε ΟΧΙ στο αλκοόλ, όπως και στα ναρκωτικά. Είναι κρίμα να χάνετε στιγμές της ζωής όμορφες από τέτοιες εξαρτήσεις... 

 

ΚΟΥΙΖ: Ποιος υποψήφιος ίσως παραιτηθεί αν δεν εκλεγεί;

ΚΟΥΙΖ

Υποψήφιος ευρωβουλευτής είναι έξω φρενών και στην περίπτωση που δεν εκλεγεί σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησης…

 

Θα έχουμε σήμερα «έκπληξη»; 10 σενάρια πιθανών εκπλήξεων…

ΓΡΑΦΗΜΑ

Φτάσαμε λοιπόν στην ημέρα της κρίσης.

Ευρωεκλογές σήμερα. Θα έχουμε όμως εκπλήξεις;

Ο ΕΦΕΤΗΣ σας μάζεψε μερικά στοιχεία για ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ έκπληξη. Και σας παρουσιάζω τα σενάρια που θα μπορούν δικαιολογημένα να θεωρηθούν ως έκπληξη.

ΕΚΠΛΗΞΗ 1: Το ΑΚΕΛ να έρθει ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ. Αν και πλέον το σενάριο της πρωτιάς του ΑΚΕΛ δεν είναι απομακρυσμένο, δεν θα πάψει να αποτελεί έκπληξη. Συνεπώς αν το ΑΚΕΛ έρθει ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ, θα μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Ή έστω «μικρο-έκπληξη».

ΕΚΠΛΗΞΗ 2: Ο ΔΗΣΥ να λάβει ποσοστά ΚΑΤΩ του 30% ή να λάβει ποσοστά ΠΕΡΑΝ του 35%

ΕΚΠΛΗΞΗ 3: Το ΑΚΕΛ να λάβει ποσοστά ΚΑΤΩ του 23% ή να λάβει ποσοστά ΠΕΡΑΝ του 30% - ασχέτως αν τερματίσει πρώτο ή δεύτερο

ΕΚΠΛΗΞΗ 4: Το ΑΚΕΛ να πάρει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΔΡΑ αντί δυο (αυτό ενδεχομένως να συμβεί αν λάβει ποσοστά κάτω του 23%)

ΕΚΠΛΗΞΗ 5: Το ΔΗΚΟ να λάβει ποσοστά ΠΕΡΑΝ του 15% ή ποσοστά ΚΑΤΩ του 10%

ΕΚΠΛΗΞΗ 6: Η ΕΔΕΚ να λάβει ποσοστά ΠΕΡΑΝ του 7% (είτε κερδίσει είτε χάσει την έδρα. Τέτοια ποσοστά θα θεωρούνται επιτυχία για τον Σιζόπουλο ασχέτως αν χάσει την έδρα). Ή έκπληξη θα είναι επίσης αν η ΕΔΕΚ λάβει ποσοστά ΚΑΤΩ του 5%

ΕΚΠΛΗΞΗ 7: Το ΕΛΑΜ να λάβει ποσοστά ΠΑΝΩ του 10% ή ΚΑΤΩ του 5%

ΕΚΠΛΗΞΗ 8: Η Συμμαχία / Οικολόγοι να λάβουν ποσοστά ΠΑΝΩ του 7% ή κάτω του 3%

ΕΚΠΛΗΞΗ 9: Οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις κάλπες να μην ξεπεράσουν τις 4,000 ή να ξεπεράσουν τις 10,000

ΕΚΠΛΗΞΗ 10: Η ΑΠΟΧΗ να είναι μικρότερη του 35% ή να είναι μεγαλύτερη του 65%

>>> Παρασκήνιο Newsbomb

Άντε παιδιά. Φεύγω. Ναι θα ψηφίσω αλλά… surpriseeeeeee…