Ο ΕΦΕΤΗΣ: Φεύγει ο Αρχισύντροφος Άντρος από το ΑΚΕΛ…

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Φεύγει ο Αρχισύντροφος Άντρος από το ΑΚΕΛ…

Η σούβλα του Φουρλά στις Βρυξέλλες, Ποιοι ζουν ανάμεσά μας, Μετακομίζει η Νέα Δημοκρατία, η ταλαιπωρία στον Φόρο, Παραιτείται η Τζιώρτζια από το ΔΗΣΥ; Ποιος ασκεί πιέσεις στον Μουσιούττα

ΓΡΑΦΕΙ 
Ο ΕΦΕΤΗΣ

Ζουν ανάμεσά μας…και στον Alpha

alfa

Ανάμεσά μας ζουν διάφορες κατηγορίες ανθρώπων. Ανάμεσά μας ζουν και οι λεγόμενοι ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΕΣ.

Όπως παντού, έτσι και στην δημοσιογραφία.

Ποιοι είναι οι τραμπάκουλες;

Πρόκειται για άτομα, τα οποία κάθονται στην γωνιά και περιμένουν πότε θα γράψει κάποιος κάτι καλό, για να τον τραμπάρουν, μεταφέροντας δηλαδή το ρεπορτάζ στο δικό τους Μέσο και το παρουσιάζουν ως δικό τους ή απλώς το δημοσιεύουν χωρίς να αναφέρονται σε πηγή.

Ας πούμε μόλις την περασμένη βδομάδα ο ΑΛΦΑ (alphanews) τράμπαρε τo NEWSBOMB, για το θέμα με την ενδεχόμενη παραίτηση του Μητροπολίτη Κιτίου.

Και επειδή δεν είχαν την τόλμη να επικαλεστούν την NEWSBOMB επικαλέστηκαν ελληνικό site, το οποίο site, προσέξετε, επικαλείτο το NEWSBOMB.

Τράμπαρες που τράμπαρες ρε γύφτο, γράψε ότι πρόκειται για ρεπορτάζ του NEWSBOMB.

Αξίζει να σας πω κάτι περισσότερο;

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της Newsbomb, του Σωτήρη Νικηφόρου, εδώ. 

ΚΙΤΙΟΥ NB 

 

Το πάρκινγκ και ο Αναστασιάδης

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΜΕΑ

Πήγε ο Αναστασιάδης στο Νοσοκομείο και εκεί βρισκόταν ένα μωρό ανάπηρο και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Λουκάς: Κύριε Πρόεδρε είστε καλά;
ΠτΔ: Καλά είμαι αγόρι μου, εσύ πως είσαι;
Λουκάς: Πάρα πολύ καλά. Χάρηκα που είδα τον Πρόεδρο. (Θέλω να του πω ότι) τα πάρκινγκ των αναπήρων δεν είναι σωστά. Κάνετε κάτι.
ΠτΔ: Δηλαδή, δεν βρίσκετε πάρκινγκ ή κάποιοι άλλοι τα χρησιμοποιούν και δεν βρίσκετε εσείς πάρκινγκ;
Λουκάς: Κάποιοι άλλοι τα χρησιμοποιούν και δεν βρίσκουμε πάρκινγκ.

Μετά ο ΝΙΚΑΡΟΣ έγραψε στο twitter: Ευχαριστώ τον Λουκά, που μέσα από τις δηλώσεις του φέρνει τον καθένα απέναντι στις ευθύνες του. Οι οδηγίες μου προς όλους τους αρμόδιους είναι πως δεν θα ανεχτώ την έλλειψη ελέγχου ή τιμωρίας όσων παραβιάζουν τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.

Έκανε λάθος όμως ο Πρόεδρος.

Κανονικά θα έπρεπε να ζητούσε εκείνη την στιγμή να πάει να δει τα πάρκινγκ των αναπήρων και να δώσει οδηγίες στους φρουρούς του, που είναι αστυνομικοί, να τους εκδώσουν αμέσως εξώδικο.

Επιπλέον, τι σημαίνει να καλείς τα Σώματα που ούτως ή άλλως ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ελέγχουν, να κάνουν ελέγχους; Μα είναι σοβαρά πράματα τούτα; 

Στο μεταξύ, υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ ΓΑΔΑΡΟΙ που σταθμεύουν σε πάρκινγκ αναπήρων.

 

Μετακομίζει η Νέα Δημοκρατία – Πάει Πινδάρου

ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΔΗΣΥ

Πολύ κοντά βρίσκεται ο ΔΗΣΥ με την Νέα Δημοκρατία.

Τόσο κοντά, που η Νέα Δημοκρατία έκλεισε το γραφείο που διατηρούσε στην Λευκωσία και μετακομίζει στον πρώτο όροφο στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ.

Αυτό θα πει… αγάπη!

 

Η ταλαιπωρία στον Φόρο

ΦΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

Παλαιότερα πήγαινες στον Φόρο όταν θα πουλούσες ένα κτήμα, στο κοστολογούσαν, πλήρωνες τον Φόρο σου και τέλειωνε η δουλειά. Μια άντε δυο ώρες έκανες την δουλειά σου. 

Τώρα, πας στο Φόρο για την ίδια περίπτωση, για πώληση δηλαδή ακινήτου, και η δουλειά σου μπορεί να γίνει μετά από ένα μήνα!!!.

Μα τι κάνετε κύριοι εκεί; Ο ΕΦΟΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ τι κάνει; Τα ξέρει αυτά;

Γιαννή μου ανέλαβε δράση μάνα μου, διότι χαλούν πράξεις λόγω αυτής της κωλυσιεργίας.

Και να πει και κανένας ότι πρόκειται για πράξη που το Κράτος θα πληρώσει, άντε να το δικαιολογούσα. Αλλά εδώ πρόκειται για πράξεις που το Κράτος εισπράττει!

 

Ο Φουρλάς θα κάνει σούβλα στις Βρυξέλλες

ΦΟΥΡΛΑΣ ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΣΟΥΒΛΑ

Ο ΕΦΕΤΗΣ εύχεται στον Λουκά Φουρλά καλή αρχή και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως ευρωβουλευτής.

Μαζί με τον Φουρλά απ’ ότι μαθαίνω όμως θα πάει και αδερφικός του φίλος και πρώην συνάδελφοι στο ΩΜΕΓΑ, Μάριος Παπαηλίας.

Άντε με το καλό παιδιά και όταν θα ανάψετε τα κάρβουνα στις Βρυξέλλες για σούβλα, μας λέτε κι’ εμάς.

 

Τα εντάλματα του Νίκου Χριστοδουλίδη

ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΥΠΕΞ

Μα εκείνα τα διεθνή εντάλματα κατά των Τούρκων εμπλεκομένων με την παράνομη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ εκδοθήκαν ή ακόμη;

Δεν έλεγε τις προάλλες ο ΥΠΕΞ, ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ, ότι δήθεν η Κυπριακή Δημοκρατία θα κινήσει διαδικασίες για διεθνή εντάλματα εναντίον όσων εμπλέκονται, Τούρκων και μη, στην παράνομη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ;

Ε, τι έγινε; Εκδοθήκαν;

 

Έτοιμο το ΕΣΤΙΑ

χαρης

Ρε τι άλλο θέλετε;

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ σας έκανε ΚΕΔΙΠΕΣ και πληρώνετε τα χρέη σας σιγά – σιγά.

Τώρα θα σας κάνει το ΕΣΤΙΑ για να μην σας παίρνουν το σπίτι οι Τράπεζες.

Τι άλλο θέλετε ρε παιδιά;

Πάντως το ΕΣΤΙΑ είναι έτοιμο και μάλλον την Τετάρτη στο Υπουργικό θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί.

 

Καταργείται και η «Κόλαση»

ΚΟΛΑΣΗ

Ο Πάπας αποφάσισε να αλλάξει ένα Στίχο του «Πάτερ Ημών». Ο στίχος που άλλαξε είναι στην αγγλική έκδοση και πρόκειται για τον: «lead us not into temptation» (μην μας οδηγείς στον πειρασμό) και αλλάζει σε «do not let us fall into temptation» (μην μας επιτρέψεις να υποκύψουμε στον πειρασμό)

Στην ελληνική γλώσσα παραμένει ως έχει, δηλαδή: «και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν», που σημαίνει «Και μην μας φέρεις σε πειρασμό».

Η δικαιολογία του Πάπα για αλλαγή του στίχου είναι ορθή. Δεν γίνεται να πιστεύεις σε ένα ΘΕΟ που σε βάζει σε πειρασμούς. Αν υποπέσεις σε πειρασμό αυτό οφείλεται σε σένα και όχι στο ΘΕΟ.

Πιστεύω ότι σύντομα, με το ίδιο σκεπτικό θα καταργηθεί και η ΚΟΛΑΣΗ. Γίνεται ένας ΘΕΟΣ που ζει υποτίθεται αιώνια, να σε κρίνει εσένα για 70, 80, 90 χρόνια ζωής και να σε καταδικάζει ΑΙΩΝΙΑ στην ΚΟΛΑΣΗ;

Ο παραλληλισμός είναι ο εξής: Επειδή ένα μωρό έκανε μια βλακεία για ένα δευτερόλεπτο, εσύ ως γονιός το καταδικάζεις για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του σε βασανιστήρια!!!

Ωραίο Θεό έχουμε, ε; Εκδικητής μέχρι να πεις «ήμαρτον».

 

Φεύγει η Τζιώρτζια από τον ΔΗΣΥ;

ΤΖΙΩΡΤΖΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΣΥ

Η Τζιώρτζια Παναγιώτου, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, η οποία κατήλθε και ως υποψήφια για τις ευρωεκλογές, λέγεται, ότι νιώθει απογοητευμένη από τα αποτελέσματα των εκλογών και ότι το σκέφτεται πολύ σοβαρά να παραιτηθεί και από την θέση που διατηρεί στο κόμμα.

Ωστόσο Ο ΕΦΕΤΗΣ είναι σε θέση να γνωρίζει πως όλα αυτά δεν ισχύουν.

Η Τζιώρτζια θα παραμείνει στο ΔΗΣΥ στη θέση της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου και μάλιστα όπως πληροφορούμαι η κα Παναγιώτου θεωρεί και «βλέπει» την δοκιμασία που πέρασε στις Ευρωεκλογές ως προετοιμασία για τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές του 2021. 

 

Ο Μουσιούττας περικυκλώνεται από ΔΗΠΑ

ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ

«Πρεσινγκ» προς τον Μαρίνο Μουσιούττα ασκούν στελέχη της ΔΗΠΑ και Μάριος Καρογιάν ώστε να πετύχουν μεταγραφή του Βουλευτή του ΔΗΚΟ.

Μια μεταγραφή «σωτήρια» για την ΔΗΠΑ αφού έτσι θα αποκτήσει τον πρώτο της βουλευτή και πλέον κανένας δεν θα μπορεί να την σταματήσει από την πολυπόθητη -για τον Καρογιάν- θέση στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο ΕΦΕΤΗΣ μαθαίνει ωστόσο πως ο Μαρίνος Μουσιούττας δεν έχει διάθεση να «μπλέξει» εκ νέου σε περιπέτειες και δεν ενδίδει στις πιέσεις των στελεχών της ΔΗΠΑ.

Φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει στο ΔΗΚΟ και μάλιστα να θεωρείται ότι κέρδισε μια θέση στον «εσωτερικό κύκλο» του Νικόλα.

 

Πότε αποχωρεί ο Αρχισύντροφος Άντρος από το ΑΚΕΛ

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Οι ευρωεκλογές τελείωσαν όμως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ΑΚΕΛ, εισέρχονται σε μια νέα φάση εκλογών.

Αυτή τη φορά εσωκομματικές εκλογές αφού σε μόλις ένα χρόνο από τώρα θα γίνει το Παγκύπριο Συνέδριο του ΑΚΕΛ όπου οι Σύντροφοι θα αποφασίσουν και θα εκλέξουν την νέα Κεντρική Επιτροπή και τον νέο Γενικό Γραμματέα του κόμματος.

Ο Άντρος Κυπριανού είναι αποφασισμένος να μην επαναδιεκδικήσει τη θέση του ΓΓ και συνεπώς οι εσωτερικές διεργασίες, τα παρασκήνια και οι ομάδες άρχισαν να λαμβάνουν θέσεις μάχης για την διαδοχή του Άντρου.

Για τη θέση του ΓΓ ΑΚΕΛ επικρατέστεροι είναι οι ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ.

Το ατού του ΛΟΥΚΑΙΔΗ είναι πως θεωρείται πιο moderate και πως δεν είναι εντελώς του «βαθέως κράτους» του ΑΚΕΛ αλλά και πιο σκληροπυρηνικός στα του Κυπριακού.

Το ατού του ΣΤΕΦΑΝΟΥ όμως είναι ότι θεωρείται πιο συμπαθητικός και σε κοινό πέραν του ΑΚΕΛ ενώ παράλληλα έχει πιο ψύχραιμο πολιτικό προφίλ με ισχυρή πειθώ και επιχειρηματολογία.

Για να δούμε. Ο Μάιος του 2020 απέχει μόλις 11 μήνες…

>>> Παρασκήνιο Newsbomb

Τα λέεεεεεεμεεεε.... φιλιά!!!