Ο ΕΦΕΤΗΣ: Μα ποια είναι αυτή η Έμιλυ Γιολίτη; (στόρι)

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Μα ποια είναι αυτή η Έμιλυ Γιολίτη; (στόρι)

Ο πύραυλος και οι Ισραηλίτες - Ποιον πήρε τηλ ο Αβέρωφ για την Κάρτα - Γιατί έμεινε περισσότερες μέρες ο Νίκαρος στην Κλινική - Ποιος ο επικρατέστερος Γεν Δντης του ΥΠΟΙΚ

ΓΡΑΦΕΙ
Ο ΕΦΕΤΗΣ

Ου κακόν!!!

 S200

Σαν καθόμαστε στη βεράντα, μάς ρίχνουν ρουκέτες και πυραύλους σιόρ; Μα τι εν τούτο το κακό; Ήρθε, λένε, πύραυλος από την Συρία, στην Κύπρο…

Μα σκεφτήκατε ο S200 να καθόταν σε κατοικημένη περιοχή και να θρηνούσαμε θύματα; Καλά, εννοείται, πως αν τα θύματα ήταν στα κατεχόμενα δεν θα ένοιαζε και πολύ τους Ελληνοκύπριους. Αλλά σκεφτήκατε να ήταν στις ελεύθερες περιοχές τι θα γινόταν; ΧΑΜΟΣ.

 

Οι Ισραηλίτες ξέρουν…

S200 ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Ο ΕΦΕΤΗΣ σας λέει πως ο S200 που εκτοξεύτηκε από την Συρία κατά μαχητικών του Ισραήλ «έχασε το δρόμο» αλλά όχι τυχαία…

Οι Ισραηλίτες ξέρουν!

Να σας πω μόνο πως σε μικρή απόσταση απ’ εκεί που εξερράγη βρίσκεται ένα από τα πλέον νευραλγικά στρατόπεδα της Τουρκίας στην Κύπρο.

Δεν θα σας πω ότι οι Ισραηλίτες αφού αποφάσισαν να κάνουν την παρεμβολή στον S200 ήθελαν να τον προσγειώσουν στο στρατόπεδο των Τούρκων, αλλά φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν αν ο S200 έπεφτε σε Τουρκικό στρατόπεδο εντός Κύπρου…

 

Γιατί έμεινε ο Νίκαρος περισσότερες μέρες στην Κλινική;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Παναγία μου ΝΙΚΑΡΕ μου. Ήντα κακό εν τούτο που σε βρήκε; Είπα σου την περασμένη βδομάδα ότι σε μάτιασαν οι Αμμοχωστιανοί αλλά μάλλον δεν είναι αυτοί.

Εν τω μεταξύ πώς θα κυκλοφοράς; Πώς θα δεις την Σπέχαρ; Πώς θα προεδρεύεις; Με τις βασταρκές; Καλά, δεν λέω, είναι ανθρώπινο, αλλά όπως και να το κάνουμε δημιουργείται ένα μικροπροβληματάκι.

Βεβαίως ο ΝΙΚΑΡΟΣ θα μας μεταφέρει την Προεδρία στη Λεμεσό… Τώρα να δείτε. Ήδη όλες αυτές οι συναντήσεις, ανακοινώνονται με χώρο την Λεμεσό.

Όπως και να έχει ο ΠΡΟΕΔΡΑΡΑΣ μας παρέμεινε περισσότερες μέρες στην Κλινική.

Ξέρετε γιατί;

Διότι του είπε η Άντρη ρε παιδιά. Λαλεί σου η γυναίκα, που να τον φέρουν σπίτι και να τον έχω όλη μέρα μές τα πόδια μου. Άστε τον εκεί να συνέλθει λίγο, να μπορεί να περπατά έστω κούτσα – κούτσα να μην είναι όλη μέρα σπίτι…

Πέραν όμως του πιο πάνω, σας λέω πως έγινε οικογενειακό συμβούλιο και η απόφαση ήταν ομόφωνη να παραμείνει περισσότερες μέρες στην Κλινική παρά να πάει σπίτι (εννοείται ότι ο Νίκαρος δεν συμπεριλήφθηκε στην ψηφοφορία).

Αμάν, Νίκαρε μου, όλη η οικογένεια εναντίον…

 

Ποιον πήρε τηλέφωνο ο ΑΒΕΡΩΦ; (Κάρτα Φιλάθλου)

αβερωφ βουλη

Έφυγε ο ΑΒΕΡΩΦ για οικογενειακό ταξιδάκι για χαλάρωση και τα έκαναν μαντάρα στον ΔΗΣΥ με την κάρτα φιλάθλου.

Οπόταν υποχρεώθηκε ο ΑΒΕΡΩΦ ενώ ρέμβαζε στα εξωτερικά να πάρει τηλέφωνο τον Γιώργο Γεωργίου τον Αντιπρόεδρο από την Αμμόχωστο και οι φωνές του Πάφιου ακούγονταν σε μερικά χιλιόμετρα απόσταση…

Οπόταν μετά και την παρέμβαση του Προέδρου ΔΗΣΥ, το κόμμα έκανε όπισθεν με την κάρτα φιλάθλου και κατέθεσε Πρόταση Νόμου που τροποποιεί την υφιστάμενη Νομοθεσία.

Διαβάστε εδώ τι προτείνουν.

 

Νέος Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών (επικρατέστερος – όνομα)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ο Χρίστος Πατσαλίδης, ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών έφυγε με αφυπηρετική άδεια.

Η καριέρα του ως ο ΔΕΡΒΕΝΑΓΑΣ του Υπουργείου τερματίζεται, αφού όπως όλα άλλωστε, έχουν ένα τέλος.

Το ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει το ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟ πόστο του Γεν. Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών;

Λάβετε υπόψη ότι σε μερικούς μήνες αποχωρεί και ο Χάρης και όπως σας είπε ξανά ο ΕΦΕΤΗΣ στη θέση του προορίζεται κατά πάσα πιθανότητα ο Κωστής μας, ο ΠΕΤΡΙΔΗΣ.

Οπόταν το παζλ της θέσης του Γενικού Διευθυντή των Οικονομικών γίνεται πιο δύσκολο, μιας και εκεί θέλουν ένα ικανό αλλά και έμπειρο.

Όλων οι απόψεις συγκλίνουν στο όνομα του ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ (φωτο), του νυν Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών. Ο Μιχαήλ διετέλεσε προηγουμένως διευθυντής του Προϋπολογισμού στο ΥΠΟΙΚ και γνωρίζει καλά τα κατατόπια του κατά τα άλλα κτηρίου - λαβύρινθου του ΥΠΟΙΚ. Και χωροταξικά αλλά και με ονόματα και καταστάσεις, ποιος κάνει τι, που πάει, που έρχεται κτλ κτλ.

 

Γιατί θύμωσε η Θεολόγου;

ΑΝΝΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΧΟΛΙΟ

Η Άννα Θεολόγου θύμωσε με το δημοσίευμα του ΕΦΕΤΗ γράφοντας στο facebook: «Δεν το ήξερα ότι ΕΓΩ αποφάσισα να πάω στο ακελ και δεν το ξέρω ακόμα!!!! Ντροπή να διαδίδετε ανυπόστατες φήμες για να πάρετε κλίκς!!! Μπορώ να αναφέρω τα ονόματα των μετόχων της ψηφιακής σας πλατφόρμας για να δούμε τι και ποιους εξυπηρετούν αυτά τα δημοσιεύματα... τώρα όσον αφορά αυτούς που πιστεύουν τέτοιες ειδήσεις δεν έχω να κάμω κανένα σχόλιο...»

Μα αγαπητή μου, ποιος έγραψε ότι ΕΣΥ αποφάσισες; Δεν διάβασες καλά τον ΕΦΕΤΗ; Ο ΕΦΕΤΗΣ έγραψε πως οι «Σύντροφοι» σε θεωρούν εσένα πως ταιριάζεις στο προφίλ του ΑΚΕΛ και ΘΕΩΡΟΥΝ ότι θα σε έχουν κοντά τους πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2021. 

Έγραψε κανένας ότι ΕΣΥ αποφάσισες; 

Οπόταν η πρόταση προς εσένα μπορεί ακόμη να μην έχει έρθει. Ανέμενε.

Και δυο φιλικές συμβουλές: Πρώτον. Ποτέ μην λες ποτέ στην Πολιτική. Και δεν αντιλήφθηκα ποιο είναι το μεμπτό αν τελικά αποφασίσεις να ενταχθείς στο ΑΚΕΛ. Είναι κακό; Δεύτερον. Ο ΕΦΕΤΗΣ ΔΕΝ έχει ανάγκη από κλικς. Είτε σ' αρέσει, είτε δεν σ' αρέσει, τον ΕΦΕΤΗ τον διαβάζουν. 

ΥΓ. Στο μεταξύ η Θεολόγου βιάστηκε να αντιδράσει (νεαρό ηλικίας βλέπετε) και δεν είδε πόσα θετικά σχόλια λάμβανε από πολίτες που συμφωνούν με αυτό το ενδεχόμενο – δηλαδή να ενταχθεί στο ΑΚΕΛ…

Παραιτήθηκε η Έμιλυ Γιολίτη (ο λόγος σε δυο γραμμές)

ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ 3

Να πούμε και δυο λόγια για το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ.

Η επιτροπή διερεύνησης για το ασυμβίβαστο διερεύνηση το θέμα ΓΙΟΛΙΤΗ. Και αποφάσισε ότι η ΓΙΟΛΙΤΗ ως Πρόεδρος της ΑΗΚ έχει conflict. Ο λόγος; Επειδή οι πελάτες της (ως δικηγόρος) ήθελαν ηλεκτροδότηση έργου τους από την ΑΗΚ. Η ΑΗΚ όμως είναι μονοπώλιο. Πουλά ρεύμα. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ρεύμα από την ΑΗΚ -όχι μόνο οι πελάτες της Έμιλυς αλλά όλοι οι πελάτες ΟΛΩΝ-. Από που θα αγοράσουν ρεύμα; Από την ΔΕΗ;

Αποτέλεσμα; Η ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΑΗΚ.

Δεν θα ασχοληθούμε με τα διάφορα σχόλια στα SOCIAL MEDIA, όπου οι μισοί επέκριναν την απόφαση της Επιτροπής και επικροτούσαν την κίνηση της ΕΜΙΛΥΣ.

Αλλά λεβέντες μου, δεν γίνεται επειδή τώρα είναι η ΕΜΙΛΥ να της λέτε μπράβο και αν είναι άλλος να του λέτε «ντροπή σου» που ανέλαβες τη θέση ενώ ήξερες ότι έχεις ασυμβίβαστο ή ντροπή σου που ανέλαβες αυτούς τους πελάτες από την στιγμή που γνώριζες ότι μάλλον προκύπτει ασυμβίβαστο!

 

Το story της Έμιλυς

ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ

Μιας και μιλάμε όμως για την Έμιλυ, θέλω να σας πω δυο λόγια για τον απλό λόγο πως έτυχε Ο ΕΦΕΤΗΣ να γνωρίζει την σταδιοδρομία της από την αρχή.

Η Έμιλυ λοιπόν παίδες, σπούδασε Νομική στην ΟΞΦΟΡΔΗ. Ναι Oxford University. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ένα από τα ΔΥΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ πανεπιστήμια Νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μεταξύ των ΠΕΝΤΕ καλύτερων πανεπιστημίων του ΚΟΣΜΟΥ.

Ο ΕΦΕΤΗΣ θεωρεί, το να σπουδάσει κάποιος στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ πανεπιστήμιο του ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ συνεπάγεται και 100% επιτυχία στην επαγγελματική καριέρα. Συνεπάγεται όμως πως είσαι άριστος νους και διαθέτεις και άριστη αντίληψη. Στην θεωρία.

Άρα ένα το κρατούμενο για την Έμιλυ: Διαθέτει άριστο νου και άριστη αντίληψη στην θεωρία.

ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗ 2

Πάμε όμως και στα πρακτικά. Στο άλλο Πανεπιστήμιο. Αυτό της ζωής.

Η Έμιλυ ΔΕΝ είναι από τζάκι. Δεν είναι ούτε απόγονος κάποιας «δυναστείας», ούτε και γόνος κάποιων «μεγάλων και τρανών». Όταν επέστρεψε Κύπρο ξεκίνησε δουλειά στον Πέτρο Οικονομίδη (totalServe), μια εταιρεία υπηρεσιών στην Λεμεσό.

Έμεινε σε αυτή την εταιρεία κάποια χρόνια και μετά αποφάσισε πως ήθελε να κάνει μαζί με δυο άλλους νεαρούς συναδέλφους της, το επόμενο βήμα: Να ανοίξει το δικό της δικηγορικό γραφείο και να ιδιωτεύσει. Πολλοί την κατηγόρησαν και την μείωσαν τότε. Θυμάται ο ΕΦΕΤΗΣ. «Μα που πάει, τι πάει να κάνει, πώς θα αντέξει στην ζούγκλα μια μικρή νεαρή δικηγόρος», κτλ κτλ κτλ.

Και όμως! Εντός της επόμενης 10ετίας, το δικηγορικό γραφείο Αριστοδήμου, Λοιζίδη, Γιολίτη, έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα γραφεία στη Λεμεσό. Έκανε όνομα στην πιάτσα ότι είναι δυναμική, νεαρή ομάδα, φιλόδοξη, πολύ ικανή και πρόσφερε one-stop shop solutions στους πελάτες της (η ομάδα).

Δεν σταματάει όμως εδώ η καριέρα της ΕΜΙΛΥΣ. Πριν μερικά χρόνια, ανακοινώνεται ένα deal, πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα. Το δικηγορικό της γραφείο εξαγοράζεται από ένα διεθνές δικηγορικό οίκο – το Harneys. Το Harneys έχει γραφεία σε 3 ηπείρους και εξειδικεύεται σε corporate law. Η ΕΜΙΛΥ λοιπόν γίνεται acquihired, δηλαδή, εξαγοράζεται το δικηγορικό της γραφείο και ταυτόχρονα αποκτά και μετοχές στην εξαγοράζουσα εταιρεία και γίνεται και Director ταυτόχρονα.

Άρα: ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΜΙΛΥ ΓΙΟΛΙΤΗΣ: Ο άνθρωπος που «against all odds», καταφέρνει να γίνει μια από τις πιο πετυχημένες επιχειρηματίες / δικηγόρους της Κύπρου. Δηλαδή στη θεωρία απέδειξε πως διαθέτει ΑΡΙΣΤΟ ΝΟΥ & ΑΝΤΙΛΗΨΗ αλλά και στην πράξη της ζωής απέδειξε ότι επίσης έχει ΑΡΙΣΤΟ ΝΟΥ & ΑΝΤΙΛΗΨΗ.

Και σχολιάζω: ήταν από τις καλές επιλογές του ΝΙΚΑΡΟΥ και Ο ΕΦΕΤΗΣ, για να είμαι ειλικρινής, εξεπλάγην όταν αποδέχτηκε η ΕΜΙΛΥ την θέση της Προεδρίας της ΑΗΚ διότι το προσωπικό της κόστος ήταν μεγαλύτερο απ’ ότι τα οφέλη σε μια τέτοια θέση.

  >>> Παρασκήνιο Newsbomb

Παίδες, σας αφήνω… Προσοχή από ρουκέτες, πυραύλους κτλ