Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ετοιμάζεται ο ανασχηματισμός – Ποιοι φεύγουν

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ετοιμάζεται ο ανασχηματισμός – Ποιοι φεύγουν

ΓΡΑΦΕΙ
Ο ΕΦΕΤΗΣ

Η 20χρονη και το κατινιό της Αστυνομίας

ΓΟΥΡΟΥΝΑ

Τελικά τι έγινε; Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ διερεύνησε το σοβαρό ατύχημα του περασμένου Σαββάτου στην Αγιά Νάπα όπου 20χρονη τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά;

Τελικά η 20χρονη είχε άδεια; Δεν είχε; Ήταν δική της η μηχανή; Την ενοικίασε; Από ποιον; Αυτός που της την ενοικίασε της έδωσε και προστατευτικό κράνος ή όχι;

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ έχει πάθει μανία με τα ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ.

Όταν πρόκειται για κανένα θέμα που θα προκαλέσει δημόσια συζήτηση, η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ συμβάλει σαν ΚΑΤΙΝΑ και μόλις γίνει καταγγελία εκδίδει ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ πριν καν εξετάσει αν όντως η καταγγελία ισχύει ή όχι.

Αντίθετα όταν πρόκειται για κάτι όπως το σοβαρό ατύχημα, βγάζει ανακοίνωση 2 γραμμές και μετά δεν επανέρχεται. (φωτο αρχείου)

 

Οι φίλαθλοι αγκαλιάζουν την Κάρτα Φιλάθλου

ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ

76,000 κόσμος εξασφάλισαν κάρτα φιλάθλου. Πριν ένα μήνα, οι φίλαθλοι με Κάρτα ήταν στις 72,000.

Θέλουμε όμως και τους Οργανωμένους οπαδούς στα γήπεδα. Αλλά με κάρτα. Ας αναλάβουν τα Σωματεία μια φορά τις ευθύνες τους.

Από την άλλη, αφού βγάλαμε που βγάλαμε Κάρτα Φιλάθλου ας εφαρμοστεί το μέτρο σωστά. Όχι να γράφει μια θέση και να βρίσκομαι σε άλλη θέση, διότι στη θέση που προοριζόταν για μένα βρέθηκε άλλος φίλαθλος.

Αν τα γήπεδά μας έχουν ελλείψεις, να τις συμπληρώσουμε ώστε επιτέλους αυτό το μέτρο να συνεχίσει να εφαρμόζεται... σωστά.

 

Φοιτητής από περιοχή Βασιλικού; Δικαιούσαι Υποτροφία

ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Μα είδατε τι ανακοίνωση εξέδωσε τις προάλλες το Υπουργείο Εμπορίου;

Δίδει λέει υποτροφίες ύψους 20,000ευρώ σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής Βασιλικού (κοινότητες Μαρί, Ζύγι, Καλαβασός, Τόχνη, Πεντάκωμο, Μαρώνι, Χοιροκοιτία, Ασγάτα και Ψεματισμένος) για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ σχετιζόμενες με θέματα των εργασιών του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού (ναυτιλιακά, ηλεκτρολογική μηχανική και μηχανολογική μηχανική). Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €20.000 ανά έτος και θα καλύπτει δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης.

Πολύ ωραίο μέτρο, μπράβο.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

 

Οι 5 της Αμμοχώστου

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Οι πέντε που θα διεκδικήσουν την ερχόμενη Κυριακή τις εκλογές στο Δήμο Αμμοχώστου είναι:
Ιωάννου Σίμος,
Κάρουλας Νίκος,
Λόρδος Ανδρέας,
Παπαγιάννης Λίνος
Σταυρή Γεώργιος

Ο Σίμος Ιωάννου ως γνωστό υποστηρίζεται από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, ο Κάρουλας Νίκος από το ΔΗΣΥ και ο Λίνος Παπαγιάννης από το ΕΛΑΜ. Οι άλλοι δυο από κανένα κόμμα.

Όπως τα βλέπω τα πράγματα το όνομα του νέου Δημάρχου Αμμοχώστου θα είναι Σίμος…

Όμως στις εκλογές ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται αν δεν ανοίξει η κάλπη και καταμετρηθούν οι ψήφοι.

Το ερώτημα όμως είναι άλλο: Πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν; Ωεοοοοοοοοοοο

 

Δεν έχουν χρόνο…

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, υπάρχει το ενδεχόμενο η συνεδρίαση (του Εθνικού Συμβουλίου) να φιλοξενηθεί την επόμενη εβδομάδα στην προεδρική θερινή κατοικία, στο Τρόοδος ή κατά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, αναλόγως και της διαθεσιμότητας των πολιτικών αρχηγών».

Αυτά έγραφε το ΚΥΠΕ σε τηλεγράφημά του την 14η Αυγούστου.

Αν καταλάβατε, το ρεζουμέ είναι πως οι Πολιτικοί Αρχηγοί δεν έχουν και αρκετό χρόνο για να προγραμματιστεί μια συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο κυπριακό.

Αλλά κι’ εσύ βρε ΝΙΚΑΡΕ, μέσα στο κατακαλόκαιρο βρήκες να δημιουργήσεις εξελίξεις στο κυπριακό; Δυο χρόνια βαρεμάρας και ίσα μέσα στις διακοπές;

 

Ψήνεται ο Ανασχηματισμός…

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Σιγά, σιγά προχωράμε εκτός Καλοκαιριού και το Φθινόπωρο θα μας φέρει αλλαγές και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ο Χάρης Γεωργιάδης τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποχωρήσει από Υπουργός Οικονομικών και να επιστρέψει στην ΠΙΝΔΑΡΟΥ όπου μαζί με τον ΑΒΕΡΩΦ θα αποτελέσουν την πρώτη γραμμή του Συναγερμού.

Από την άλλη, την θέση του ΧΑΡΗ, αναμένεται να πάρει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο μέχρι στιγμής.

Την ίδια ώρα, η ΖΕΤΑ αναμένεται να λάβει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ στη θέση του ΠΕΤΡΙΔΗ. Αυτό δεν έχει κλείσει ακόμη αλλά είναι ένα σενάριο που όπως ξέρει ο ΕΦΕΤΗΣ κυκλοφόρησε στο στενό περίγυρο του ΝΙΚΑΡΟΥ.

Αν η Ζέτα πάει στο ΥΠΕΣ τότε το πιθανότερο είναι να έχουμε NEW ENTRY για το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ παρά στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό προτιμούν και οι συνεργάτες του Αναστασιάδη μιας και το ΥΠΕΣ θεωρείται πως πρέπει να αναληφθεί από άτομο της πλήρους εμπιστοσύνης του Προέδρου που είναι ήδη δοκιμασμένο. Εξού και η πρόκριση της ΖΕΤΑΣ.

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΕΝ φεύγει. Παρά τα σενάρια που γράφονται, ο ΝΙΚΑΡΟΣ φαίνεται να είναι ικανοποιημένος από την δουλειά που κάνει η Βασιλική, ενώ πρόσφατα σε κύκλο είπε ο Νίκαρος για την Υπουργό του: «Εργάζεται αθόρυβα και μεθοδικά, είναι καλή τεχνοκράτης. Το ξέρω ότι δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά αυτό το ήξερα και όταν την επέλεξα. Ξεκίνησε πολλά έργα που ήταν στα συρτάρια». Ωστόσο ο κίνδυνος για την ΒΑΣΙΛΙΚΗ παραμένει μιας και αρκετοί την θεωρούν ως τον «αδύναμο κρίκο» λόγω μη στήριξης της από κάποιο κόμμα (δεν είναι ούτε του ΔΗΣΥ) οπόταν υπάρχουν αρκετοί που εποφθαλμιούν την καρέκλα της.

Ο ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗΣ έχει ένα θέμα. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ανασχηματισμού του, αλλά χωρίς να σημαίνει ότι φεύγει εντελώς από το Κυβερνητικό Σχήμα. Ανάμεσα σε αυτούς που «παίζουν» για την θέση του ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ είναι και ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, αν και ο Νίκαρος δεν είναι θετικός στην μετακίνηση του δεύτερου.

Οι ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ & ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΔΗΣ βρίσκονται επίσης στους «προτεινόμενους» (δεν θα σας πω από ποιον) για μετακίνηση. Ήδη οι δυο βρίσκονται στο ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ εδώ και 7 χρόνια και κρίνεται ότι διετέλεσαν για αρκετό διάστημα ως Υπουργοί και ενδεχόμενη απομάκρυνσή τους από το ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ως αποτυχία τους.

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ εννοείται πως ΔΕΝ μετακινείται.

Επίσης οι ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΔΕΝ μετακινούνται.

Αλλαγές αναμένονται να γίνουν και στην ΠΡΟΕΔΡΙΑ αλλά και σε επίπεδο ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.

 >>> Παρασκήνιο Newsbomb

Λοιπόν. Φεύγω. Πρέπει να προλάβω πτήση... Τα λέμε.