Ο ΕΦΕΤΗΣ: Η Θεανώ το νέο αστέρι του ΑΚΕΛ (ΦΩΤΟ) – Ποιον προωθεί ο Κασουλίδης (ΦΩΤΟ)

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Η Θεανώ το νέο αστέρι του ΑΚΕΛ (ΦΩΤΟ) – Ποιον προωθεί ο Κασουλίδης (ΦΩΤΟ)

Ο Γιωργάλλας του ΕΥΡΩΚΟ - ο 16χρονος και ο ΝΙΚΑΡΟΣ - Το ΕΣΤΙΑ και το κλάμα - Οι φωστήρες των Social Media - Έχετε σκύλο;

ΓΡΑΦΕΙ
Ο ΕΦΕΤΗΣ

Προς τον 16χρονο…

16ΧΡΟΝΟΣ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ

Αγαπητέ νεαρέ,

Η απερίσκεπτη πράξη που έκανες θα σε κυνηγά για μια ζωή αφού οι Τούρκοι θα σε έχουν «σημαδεμένο». Δεν παίζουμε με τους Τούρκους.

Έχουμε κατοχή και με την πράξη σου μας το θύμισες. Όλους μας.

Αλλά είναι κρίμα να σε κυνηγούν για μια ζωή. Άσε να κυνηγούν αυτούς που πρέπει, και όχι εσένα.

Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ οφείλει να προστατέψει τον νεαρό και να μεταβιβάσει στον ΑΚΚΙΝΤΖΙ ότι και οι Τούρκοι πρέπει να δουν το περιστατικό ως μια πράξη ενός 16χρονου και να αποσύρουν το ένταλμα σύλληψής του, ώστε να κλείσει το θέμα.

 

Χάθηκαν οι φωστήρες των SOCIAL MEDIA;

ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΒΙΖΑ

Καθημερινώς, διάφοροι φωστήρες των SOCIAL MEDIA που θέλουν σημασία, έγραφαν και έγραφαν ΕΝΑΝΤΙΟΝ του προγράμματος ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ έναντι επενδύσεων.

Σήμερα η Κύπρος παραχωρεί το διαβατήριό της σε ξένους που θα επενδύσουν πέραν των 2εκατομμύριων ευρώ.

Το ίδιο πρόγραμμα με το ίδιο ποσό σκέφτεται να προχωρήσει και η ΕΛΛΑΔΑ.

Τώρα ας αρχίσουν να γράφουν ΕΝΑΝΤΙΟΝ της «κλίκας του Μητσοτάκη» ότι προωθούν το πρόγραμμα για να «φάνε».

Υπενθυμίζω ότι το Πρόγραμμα Διαβατηρίων στην Κύπρο εφαρμόστηκε επί Τάσσου, το οποίο προώθησε μετέπειτα ο Χριστόφιας και τώρα ο Νίκαρος.

 

Έχετε σκύλο;

SAMOYED

Αν έχετε κατοικίδιο σκύλο, τότε να διαβάσετε ένα πολύ ωραίο ρεπορτάζ της ΚΥΠΡΙΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, στο οποίο της μιλά ένας εκπαιδευτής σκύλων και μας λύνει όλες μας τις απορίες.

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ

 

Η Μαντήλα και ο Χαμπιαούρης

ΜΑΝΤΗΛΑ

Τελικά θα επιτρέπεται οι μαθητές να φοράνε ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ή ΟΧΙ;

Το μείζον ερώτημα που προέκυψε από το περιστατικό της μαντήλας, αυτό είναι.

Αυτό θα μας το απαντήσει κάποιος; Ο Χαμπιαούρης μήπως; Μήπως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος; Μήπως η Επιτροπή Παιδείας της ΒΟΥΛΗΣ;

Κάποιος ρε παιδιά να μας πει τελικά ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ και ΤΙ ΟΧΙ.

Αν η μαντήλα επιτρέπεται τότε σημαίνει πως επιτρέπεται και σε άλλους μαθητές να φοράνε θρησκευτικό σύμβολο.

Ή όχι;

 

ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΙΑ… και τα μυαλά στα κάγκελα.

ΣΠΙΤΙ ΠΩΛΗΣΗ ΕΣΤΙΑ

Δεν πάνε, μας είπαν, οι δανειολήπτες να γραφτούν στο ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΙΑ επειδή απαιτείται πολλή χαρτούρα και πολλή γραφειοκρατία.

Ας μην πάνε.

Το θέμα είναι πολύ απλό. Ας μην πάνε, αλλά αν την επαύριον τους πουλήσουν το σπίτι οι Τράπεζες, όχι να κλαίνε και να διαμαρτύρονται.

 

Σωστός ο Γιωργάλλας – Όποιος βουλευτής αλλάζει κόμμα να χάνει και την έδρα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣ

Δύο τροποποιήσεις του Συντάγματος και δύο τροποποιήσεις του νόμου για την εκλογή των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων κατατέθηκαν με προτάσεις νόμου την Παρασκευή, με στόχο να ψηφιστούν αν είναι δυνατόν στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής και αφορούν την πλήρωση της κενωθείσας έδρας της Βουλής και την αποχώρηση Βουλευτή από το κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Η μία πρόταση νόμου που κατατέθηκε την Παρασκευή για τροποποίηση του Συντάγματος, αναφέρεται σε 25η τροποποίηση του Συντάγματος και κατατέθηκε από τον Βουλευτή της Αλληλεγγύης Μιχάλη Γιωργάλλα.

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι σκοπός της πρότασης είναι η τροποποίηση του άρθρου 71 του Συντάγματος, ώστε σε περίπτωση αποχώρησης Βουλευτή από την πολιτική κομματική ομάδα ή από πολιτικό κόμμα εκπροσωπούμενο στη Βουλή με τον συνδυασμό του οποίου εξελέγη, η έδρα αυτή να παραμένει στον εν λόγω συνδυασμό.

Ο κ. Γιωργάλλας στην αιτιολόγηση αναφέρει ότι η κατάθεση της πρότασης νόμου κρίνεται αναγκαία, καθότι διαχρονικά παρατηρείται το φαινόμενο Βουλευτές οι οποίοι κατέρχονται στις εκλογές με συγκεκριμένο συνδυασμό και καταλαμβάνουν έδρα στη Βουλή, αποχωρούν από το πολιτικό κόμμα με το οποίο εξελέγησαν, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται και να καταστρατηγείται η βούληση του εκλογικού σώματος και η λαϊκή κυριαρχία.

ΣΩΣΤΟΣ ο κύριος. Διαβάστε αναλυτικά τι περιλαμβάνει και η άλλη Πρόταση Νόμου εδώ

 

Ποιον προωθεί ο Κασουλίδης

ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ

Που θυμήθηκα τον Κασουλίδη; Και αν ο Κάσουλος διαθέτει δύναμη και ισχύ για να προωθεί κάποιον; Η απάντηση στο δεύτερο είναι βεβαίως. Το που τον θυμήθηκα, μην μου πείτε ότι δεν τον είδατε στο πάνελ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ…

Πάμε όμως στο θέμα μας. Ποιον προωθεί λοιπόν ο Γιαννάκης και σε ποιο πόστο;

Ο Κάσουλος προωθεί τον ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ. Ναι τον «Κλάκη» όπως τον φωνάζουν στην πιάτσα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 2

Ο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ θεωρείται «πολιτικό τέκνο» του Κάσουλου και είναι ο Γιαννάκης που τον προώθησε και στην θέση του Διευθυντή Γραφείου Προέδρου Δημοκρατίας όπου ο Μιχάλης διετέλεσε εκεί κανένα 12μηνο και μετά ο ΝΙΚΑΡΟΣ δεν τον επαναδιόρισε με την επανεκλογή του.

Ο Κάσουλος λοιπόν θεωρεί πως ο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ αδικήθηκε και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να «κανονιστεί».

Ναι. Αλλά που; Και πως;

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ είναι 4ος επιλαχόντας του ΔΗΣΥ για τη ΒΟΥΛΗ. Αν αφαιρέσουμε τον 1ο που είναι ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ και ο οποίος δεν πρόκειται να επιστρέψει στη ΒΟΥΛΗ σημαίνει πως ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ να φύγουν από την ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΔΗΣΥ άλλοι 2 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ (συν η Στέλλα Κυριακίδου που πήγε ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ) ώστε να καταφέρει ο ΚΛΑΚΗΣ να εισέλθει στη ΒΟΥΛΗ.

Να φύγουν άλλοι δυο βουλευτές αλλά να πάνε που;

Και εδώ είναι που έρχεται ο ΚΑΣΟΥΛΟΣ που ασκεί πιέσεις στον ΑΒΕΡΩΦ και στον ΝΙΚΑΡΟ για να υπουργοποιήσει άλλους δυο βουλευτές. Στο σχέδιο είναι και η προώθηση και η καλλιέργεια της ιδέας ότι ο ΝΙΚΑΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (του κόμματος εννοείται) και ΟΧΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ (άρα όχι του κόμματος).

Σε ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΣΤΑ προωθούνται τα ονόματα ΝΙΚΟΥ ΝΟΥΡΗ και ΝΙΚΟΥ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, ώστε να αδειάσουν άλλες δυο θέσεις στη Βουλή και να εισέλθει η ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (για χάριν της βασιλιτζιάς ποτίζεται και η γλάστρα, Ξένια μου) και ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Υπάρχει και PLAN B. Το οποίο θέλει την υπουργοποίηση μόνο ενός Βουλευτή εκ των δυο (ΝΟΥΡΗ ή ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ) και την παραίτηση του ΣΟΛΩΝ ΚΑΣΙΝΗ.

Όποιο σχέδιο και να «κάτσει», ο στόχος θα επιτευχθεί. Ο ΜΙΧΑΛΗΣ θα εισέλθει στη Βουλή. Ωστόσο άγνωσται αι βουλαί του ΝΙΚΑΡΟΥ... 

Ανεξαρτήτως όμως του τρόπου ένταξης του ΜΙΧΑΛΗ στη Βουλή, ο ΕΦΕΤΗΣ, για να μην παρεξηγούμαστε, θεωρεί ότι ο ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ είναι ικανός για το πόστο του Βουλευτή.

 

Η Θεανώ το νέο αστέρι του ΑΚΕΛ

ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ

Και το όνομα αυτής Θ Ε Α Ν Ω.

Μάλιστα. Θεανώ Καλαβανά.

Hyper-active στα SocialMedia, ένθερμη υποστηρίκτρια της επανένωσης της Κύπρου και ασκεί σφοδρότατη κριτική κατά της κυβέρνησης Αναστασιάδη επί παντός επιστητού.

Ήταν μεταξύ των 100 επίλεκτων του ΑΚΕΛ που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑ στις προεδρικές του 2018.

Είναι ακαδημαϊκός (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας) και αρθρογραφεί εβδομαδιαία στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ. Στο twitter της γράφει «Assistant Professor at St George's Medical Programme, University of Nicosia Coaching Health Professionals on Professionalism»

Σπάζει τα νεύρα σε πολλούς στο Προεδρικό αλλά και στην Πινδάρου λόγω των εύστοχων -στις πλείστες των περιπτώσεων- ατάκες της.

Συμμετείχε και στην «ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ», η οποία έκανε την εμφάνισή της τελευταίως ως η Πλατφόρμα «Θεματοφύλακας της ΔΔΟ».

ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ

Η ΘΕΑΝΩ ΚΑΛΑΒΑΝΑ αναμένεται να είναι υποψήφια βουλευτής με το ΑΚΕΛ το 2021 αν και ο ΕΦΕΤΗΣ ξέρει ότι της έγιναν και στο παρελθόν διάφορες πολιτικές προτάσεις από τον χώρο της Αριστεράς.

Μάλιστα στην προεκλογική του 2018, το όνομά της έπαιξε πολύ σοβαρά ως Εκπρόσωπος Τύπου της υποψηφιότητας ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΛΑ, θέση την οποία «της έφαγε» τελικά η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ.

Όπως και να έχει Ο ΕΦΕΤΗΣ θεωρεί πως αν η ΘΕΑΝΩ το αποφάσισε και θέλει να μπει στη ΒΟΥΛΗ, τότε ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, διότι κρίνεται ως ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΗ και ΔΕΙΝΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ για το ΔΗΣΥ.

Βλέπω ΜΑΧΕΣ μεταξύ ΣΑΒΒΙΑΣ και ΘΕΑΝΩΣ σε όλα τα επίπεδα.

 >>> Παρασκήνιο Newsbomb

Φολκς, έφυγα.