Ο ΕΦΕΤΗΣ: Πιέσεις στον Νίκαρο για εκκαθάριση 4 Υπουργών και άλλων…

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Πιέσεις στον Νίκαρο για εκκαθάριση 4 Υπουργών και άλλων…

Το ράλι μας «εμάρανε» - Μειώνονται οι Δήμοι - Έχετε flat σε κτήριο πέραν των 30μ; ΑΜΑΝ - Η Τζιωρτζίνα πήγε Disneyland

ΓΡΑΦΕΙ
Ο ΕΦΕΤΗΣ

Μειώνονται οι Δήμοι σε 15

30 DHMOI TWRA br

Έχουμε 30 Δήμους και θα τους μειώσουν στους 15.

Καλή αρχή, δεν λέω, αλλά ο ΕΦΕΤΗΣ επιμένει πως ακόμη και 15 Δήμοι είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΙ.

Η λογική και η δημογραφική λογική λέει πως δεν δικαιολογούνται πέραν των 8 Δήμων.

Αλλά ας είναι. Παρά 30 καλύτερα 15.

Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ έδωσε το «ΟΚ» και στη Λευκωσία θα μειωθούν οι Δήμοι σε τέσσερεις, στη Λεμεσό σε τρεις, στη Λάρνακα σε τρεις, στην Πάφο σε τρεις και στην Αμμόχωστο σε δυο.

Στον χάρτη μπορείτε να δείτε ποιοι είναι οι 30 Δήμοι που έχουμε σήμερα (την φώτο την κλέψαμε από την Brief... sorry guys) 

 

Πολεοδομικές άδειες

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΑΔΕΙΕΣ

Παιθκιά ξέρετε και τι άλλο θα κάνουν;

Θα παραχωρήσουν την αποκλειστικότητα στην έκδοση Πολεοδομικών Αδειών και Αδειών Οικοδομής στους Δήμους

Εκαταλάβετε τι θα γίνεται έννε; Όποιος έχει συγγενή στον Δήμο θα έχει και άδεια στο πι και φι.

Αμ, δε το άλλο. Ο Νίκαρος και ο Πετρίδης φωνάζουν για προσέλκυση επενδύσεων και εδώ παρατηρείται το φαινόμενο να θέλει κάποιος να επενδύσει 2-3 εκατομμύρια και ο ΔΗΜΟΣ τον καθυστερεί στην έκδοση σχετικών αδειών «διότι πρέπει να πιάσει τη σειρά του»…

Εκαταλάβετε έννε; Της μίζας το κάγκελο, μυρίζομαι ότι θα γίνεται…

 

Έχετε flat σε ύψος πέραν των 30 μέτρων; Η Πυροσβεστική δεν θα σας φτάνει…

ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ ΦΩΤΙΑ

Μα διαβάσατε το ρεπορτάζ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ στην NEWSBOMB τις προάλλες;

Η Πυροσβεστική φίλες και φίλοι μου, ΔΕΝ διαθέτει πλατφόρμα για κατάσβεση πυρκαγιών ή για πρόσβαση σε κτήρια με ύψος πέραν των 30 μέτρων!!!!!

ΩΧ ΩΧ ΩΧ

Μα αντιλαμβάνεστε;

Η απορία μου είναι άλλη. Πώς δίνουν τότε άδειες για ανέγερση οικοδομών πέραν των 30 μέτρων σε υψόμετρο;

Η Πυροσβεστική πάντως προχωρά άρον άρον στην αγορά υπερσύγχρονης πλατφόρμας, η οποία θα έχει δυνατότητες για πρόσβαση σε κτήρια ύψους μέχρι και 60 μέτρων.

Διαβάστε το σχετικό θέμα εδώ.

 

Η Τζιωρτζίνα πήγε Disneyland

ΤΖΙΩΡΤΖΙΝΑ DISNEYLAND

«Εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, ζει από κοντά τη μαγεία της Disneyland στο Παρίσι. Ο λόγος για την Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, το κορίτσι από τη Λεμεσό που εργάζεται εκεί ως performer και αποδεικνύει ότι όταν έχεις πείσμα και πίστη, τα όνειρα παίρνουν σάρκα και οστά», γράφει η Άντρη Θρασυβούλου στο ρεπορτάζ της στο NEWSBOMB.

Ένα ωραίο ρεπορτάζ για μια Κύπρια που μπήκε στον «μαγικό κόσμο» της Disneyland. Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ (φωτός) 

 

Το ράλι «μας εμάρανε»...

ΕΡΓΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Οι μισοί δρόμοι στη Λευκωσία είναι κλειστοί και θα κάνουμε και ράλι για να κλείσουμε και τους άλλους μισούς.

Ρε, μα πάτε καλά;

Η Λευκωσία έκλεισε. Closed. Τέλος. Έχουμε το σήριαλ με την Πλατεία Ελευθερίας μετά είχαμε την Ομήρου μετά είχαμε στις Καλλιπόλεως, Θ. Θεοδότου, Ζήνας Κάνθερ, Μνασιάδου, Στασικράτους, μετά την Κυριάκου Μάτση και έρχονται και έργα και στη Λεωφόρο Κένεντι.

Μα καλά σιόρ. Έργα να γίνουν. Σωστά. Το θέμα είναι πόσο καιρό παίρνουν τα έργα να τελειώσουν; Ούτε και ένα από τα πιο πάνω ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ!!!

Μα τώρα σοβαρομιλούμε; Να γίνει ανάπλαση 500 μέτρα δρόμου (πχ Στασικράτους) πρέπει να είναι κλειστή έξι μήνες; Γίνεται ωραία δουλειά αν κρίνω από την Μνασιάδου, αλλά έλεος. Τόσο καιρό για να τοποθετήσουν πέτρες στην άσφαλτο και να την φέρουν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο του πεζοδρομίου;

Μα διερωτώμαι. Πήγαν καμιά φορά σε ευρωπαϊκή πόλη να δουν πώς γίνονται τα έργα; Ή η μόνη τους έγνοια είναι να ποστάρουν τον αστακό στο Instagram;

Πρώτον. Στο εξωτερικό δεν κλείνουν όλες τις προσβάσεις προς τα καταστήματα. Κάνουν τα έργα και συνάμα τοποθετούν προστατευτικά για να μπορεί τουλάχιστον ο κόσμος να πηγαίνει πεζός στα καταστήματα για να μην τους «κλείσεις» εντελώς τους καταστηματάρχες.

Δεύτερον. Μέσα σε δυο μήνες τελειώνουν τα έργα διότι εκεί δουλεύουν 24/7.

 

Πολύ καλή η ιδέα του Πρόδρομου

 ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΒΙΚΤΩΡΑΣ

Ήταν μια πολύ πολύ καλή ιδέα του Πρόδρομου Προδρόμου, να αφιερώσει μερικές ώρες για άμεση επικοινωνία με τους Πολίτες, στους οποίους απαντούσε ερωτήσεις σχετικά με το κυπριακό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε σε 124 ερωτήσεις μέσω του messenger (facebook) σε διάστημα 2 ωρών το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (20/9).

Ωραίο.

Πρέπει να καθιερωθεί και για τους άλλους Υπουργούς αλλά με συγκεκριμένη θεματολογία ώστε να επιλύονται οι απορίες επί συγκεκριμένων ζητημάτων και όχι γενικά και αόριστα.

 

Πιέσεις στον Νίκαρο για εκκαθάριση 4 Υπουργών και άλλων…

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Πιέσεις δέχεται ο ΝΙΚΑΡΟΣ για να προχωρήσει σε ευρύτερο ανασχηματισμό, ώστε «να αδειάσουν την γωνιά» μη Συναγερμικοί Υπουργοί και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για στελέχη του ΔΗΣΥ να υπουργοποιηθούν και κάποια άλλα να εισέλθουν στην Βουλή ένεκα των αλυσιδωτών αλλαγών που προκαλούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα ο ΝΙΚΑΡΟΣ πιέζεται από διάφορους κύκλους ώστε πέραν της παραίτησης του ΧΑΡΗ, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό άλλων ΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, του ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΟΕΔΡΩ, του ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ κτλ

Από τους Υπουργούς, θέλουν εκτός τον Κ. ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗ, Β. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ και Γ. ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ.

Η αιτιολογία που προτάσσεται είναι πως ο Κ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗΣ τα έκανε μαντάρα με την ΠΑΙΔΕΙΑ και πρέπει να φύγει.

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ μπορεί μεν να ανέσυρε πολλά έργα που ήταν στα συρτάρια και γενικώς να παράγει καλό έργο αλλά οι «κακές γλώσσες» της αποδίδουν τον όρο «ΑΠΟΛΙΤΙΚ» ότι δηλαδή είναι καθαρά ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ και όχι ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (δηλαδή δεν είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ).

Για τον ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ λένε πως «έκλεισε τον κύκλο του» με μια 7ετία ως ΥΠΟΥΡΓΟΣ και πρέπει να φύγει. Παράλληλα «πρέπει να φύγει», λέγεται, λόγω και της ΔΗΠΑ αφού ενόσω συντηρείται στην κυβέρνηση, απομακρύνονται οι γέφυρες με ΝΙΚΟΛΑ.

Για τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΛΜΑ, η αιτιολογία που προτάσσεται είναι για την ΔΗΠΑ, διότι όπως λέγεται «ολημερίς και ολονυχτίς» ασχολείται με την εξυπηρέτηση αιτημάτων ψηφοφόρων του ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΡΟΓΙΑΝ.

Η ίδια επιχειρηματολογία προτάσσεται και για τον ΦΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ που διατηρεί την θέση του ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ.

Κάποιους λόγους που πιέζουν για «εκκαθάριση» υπουργών σας είπα και την προηγούμενη Κυριακή, αν θέλετε να τους διαβάσετε πατήστε εδώ.

Ωστόσο Ο ΕΦΕΤΗΣ ξέρει πως ΚΑΠΟΙΟΙ από τους προαναφερόμενους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ & ΠΡΟΣΩΠΑ είχαν τετ-α-τετ συνάντηση με τον ΝΙΚΑΡΟ, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ τους.

Πάντως αν είναι κάτι που θεωρείται βέβαιο για τον ΝΙΚΑΡΟ μέσα από την πολιτική του διαδρομή είναι πως όταν είναι απόλυτος σε κάτι, το εννοεί. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα.

Για να δούμε τι θα κάνει στο τέλος…

  >>> Παρασκήνιο Newsbomb

Παίδες, την κάνω. Ciaooo