Ο ΕΦΕΤΗΣ: Οι 5 αλήθειες και η παραπλάνηση του Νιαζί για την Τουρκική γλώσσα

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Οι 5 αλήθειες και η παραπλάνηση του Νιαζί για την Τουρκική γλώσσα

Πώς κάνετε έτσι για λίγες σφαίρες στα παιδιά; - Ο ΡΙΝΓΚΟΣ της Αστυνομίας - Ο υποψήφιος του ENGLISH SCHOOL - Μα τι έπαθε ο Αρχισύντροφος; - Ο Αβέρωφ επανήλθε

ΓΡΑΦΕΙ
Ο ΕΦΕΤΗΣ

Σιγά! Τους πυροβόλησαν λίγο τους νεαρούς. Πώς κάνετε έτσι; (και ο Ρίνγκος ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ) 

ΜΥΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μάλιστα. Αυτή η κοινωνία πάλι αντιδρά.

Και σιγά ρε παιδιά… Πώς κάνετε έτσι; Επειδή δηλαδή οι Αστυνομικοί πυροβόλησαν λίγο τα παιδιά μας, εν θέμα τούτο να φωνάζετε;

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας πάντως προχώρησε στο διορισμό δυο ποινικών ανακριτών για να εξετάσουν το συμβάν.

Θέλετε να σας πω από τώρα το πόρισμα; Όχι δεν θα προκαταλάβω το αποτέλεσμα. Αλλά…

Αλλά αγαπητοί ΑΡΧΗΓΕ και ΥΠΟΥΡΓΕ. Απαντήστε μου δυο μόνο ερωτήσεις:

Πρώτη ερώτηση: Εσείς συμβουλεύετε τα παιδιά σας, όποιος τους νέψει μέσα στο δρόμο να σταματούν ΜΗΠΩΣ και είναι μυστικός αστυνομικός και αν δεν σταματήσουν ίσως να «φαν shιπεθκιά»; 

Δεύτερη ερώτηση: Οι μυστικοί ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ επέδειξαν σήμανση πριν πυροβολήσουν ότι είναι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ; Ενεργοποίησαν τον φάρο; Επέδειξαν κάτι τέλος πάντων προς τους νεαρούς κατά τρόπο διακριτό και αντιληπτό ώστε οι νεαροί να αντιληφθούν ότι πρόκειται για ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ με πολιτική περιβολή;

Θέλετε να σας πω την απάντηση; ΟΧΙ και ΟΧΙ.

Και στις δυο ερωτήσεις. Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Μαζέψτε Κύριοι τα μυαλά σας όπου τα έχετε και ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΕ επιτέλους τους ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ και ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ σας!!!

Ο ΕΦΕΤΗΣ έχει και juicy στόρι και για ένα ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ σε καίριο πόστο που ασχολείται με την πρόληψη του εγκλήματος και ο ΟΠΟΙΟΣ είναι ΑΝΕΔΕΣΤΑΤΟΣ με πολίτες, μαγαζάτορες και συναδέλφους του και θεωρεί ότι είναι Ο ΡΙΝΓΚΟΣ.

Ως εδώ επί του παρόντος… (Φιλικά μόνο: Μεταθέστε τον διότι σας εκθέτει και θα σας εκθέσει και περισσότερο λίαν συντόμως)

 

 

Τα εγγλέζικα του ΝΙΚΑΡΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΟΗΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΒΗΜΑ

Κάθε φορά τα ίδια. Κάθε φορά να τους γράφουμε πως «όταν ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ σου ΔΕΝ «ΚΟΥΤΣΙΑ» την Αγγλική, αφήστε τον να μιλά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Τίποτα. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Συνέχεια να πρέπει να κάνουμε υποδείξεις και από την άλλη οι του ΛΟΦΟΥ να μην ακούν και οι Προέδροι μας να κάνουν τους έξυπνους ότι ξέρουν καλά Αγγλικά όταν ΔΕΝ…

Έλεος δηλαδή.

Και αυτό δεν εντοπίζεται μόνο στον ΝΙΚΑΡΟ που θέλει να ομιλεί την Αγγλική στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και σε όλα τα διεθνή και άλλα φόρα, αλλά εντοπίστηκε και σε προηγούμενους Προέδρους της Νήσου….

Κανεί ρε παιδιά. Ελληνικά μάνα μου. Να καταλαβαίνετε και οι ίδιοι τι λέτε, αλλά να καταλαβαίνουν και όσοι σας ακούνε, οι οποίοι θα ακούν επαγγελματική μετάφραση με σωστή προφορά και σωστή έμφαση και όχι κάποιον να «τσαππίζει»…

 

Υποψήφιο του ENGLISH SCHOOL για το 2023…

ENGLISH SCHOOL

Λοιπόν. Επειδή μας αρέσει ως Κύπριοι να έχουμε Πρόεδρο που μιλά απταίστως την ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, Ο ΕΦΕΤΗΣ προτείνει το 2023 να ψηφίσουμε για ΠΡΟΕΔΡΟ της Δημοκρατίας κανένα απόφοιτο του ENGLISH SCHOOL…

Τουλάχιστον θα κατέχει απταίστως την ΑΓΓΛΙΚΗ, φίλοι μου.

(Νικόλαε ετοιμάσου, διότι δεν βλέπω κανένα άλλο απόφοιτο του ENGLISH SCHOOL να είναι ακόμη έτοιμος. Σωστά Χάρη;)

 

Μα τι έπαθε ο αρχισύντροφος Άντρος;

ΑΝΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΛΛΑ ΝΤ ΑΛΛΩΝ

Αυτοπυροβολούμαστε; Ήταν το ερώτημα Συντρόφου, όταν διάβασε την συνέντευξη του Αρχισύντροφου Άντρου Κυπριανού στην Καθημερινή της περασμένης Κυριακής (22/9).

Γιατί διερωτήθηκε αυτό το πράγμα ο μικρός ανώνυμος σύντροφος;

Μα διότι ο Άντρος δήλωσε «Δεν θα στηρίξουμε Νικόλα για Πρόεδρο».

Μα καλά, το 2019, τριάμισι χρόνια πριν τις Προεδρικές του Φεβρουαρίου 2023 δηλώνεις τέτοιο πράμα; Χαλάς το πιο ενδεχόμενο συνεργασίας από τώρα για το 2023; Όταν μάλιστα γνωρίζεις πως ενδεχόμενη συνεργασία ΑΚΕΛ – ΔΗΚΟ είναι κατά 90% ανίκητη;

Το ωραίο όμως της υπόθεσης είναι πως την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ, την περασμένη δηλαδή Κυριακή, μίλησε και ο ΝΙΚΟΛΑΣ για τις Προεδρικές του 2023 σε συνέντευξή του στην Ιστοσελίδα Offsite. Και ο ΝΙΚΟΛΑΣ πιο διπλωμάτης απ’ ότι ο ΑΝΤΡΟΣ, αντί να χαλάει γέφυρες, κτίζει, αφού στο ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΚΟ – ΑΚΕΛ στις Προεδρικές του 2023 απέφυγε να απαντήσει ευθέως αλλά είπε κάτι πολύ έξυπνο και δυνατό: «Η συνεργασία ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ ήταν από τις πιο αποτελεσματικές», δίνοντας έτσι τεράστια πάσα στο ΑΚΕΛ.

Διαβάστε την συνέντευξη ΝΙΚΟΛΑ εδώ.

 

Πάλι τους την έκανε ο Αβέρωφ

αβερωφ

Εκεί που λέγαμε ότι ο ΑΒΕΡΩΦ χάθηκε, εξαφανίστηκε και ούτε μιλάει, ούτε λαλάει, ούτε τουιτάρει, τσουπ, εμφανίστηκε.

Αλλά ο Πάφιος δεν εμφανίστηκε απλώς στο προσκήνιο. Εμφανίστηκε με πρόταση (πάλι).

Με μία ομολογουμένως πολύ ουσιαστική πρόταση, αφού δήλωσε τις προάλλες ότι θα επεκταθούν τα κίνητρα που βοηθούν τους πολίτες να απαλλαχθούν από τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Συγκεκριμένα, ο Αβέρωφ δήλωσε πως θα επεκταθούν τα εξής κίνητρα για ένα χρόνο ακόμη:

1/ Δυνατότητα ανταλλαγής ακίνητης περιουσίας για αποπληρωμή δανείου και άμεση απαλλαγή από: Μεταβιβαστικά τέλη, Φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, Φόρο Εισοδήματος, Εταιρικό φόρο, Κόστος χαρτοσήμων, ΦΠΑ, Εισφορά για την Άμυνα.

2/ Δυνατότητα στους δανειολήπτες να πωλήσουν ακίνητη περιουσία προς τρίτα πρόσωπα στην ελεύθερη αγορά, για αποπληρωμή δανείων με τις ίδιες απαλλαγές από τέλη και φορολογίες.

3/ Δυνατότητα πώλησης ή παραχώρησης ακινήτων από συγγενείς ή συνδεδεμένες εταιρείες, για αποπληρωμή δανείου με τις ίδιες απαλλαγές από τέλη και φορολογίες.

4/ Όταν η τιμή πώλησης ακινήτου είναι μεγαλύτερη από το ποσό του χρέους, τότε ο φόρος θα καταβάλλεται μόνο στο ποσό της διαφοράς.

Παράλληλα όμως ο ΑΒΕΡΩΦ προχωρά και σε νέα ρύθμιση για Εταιρείες, οι οποίες στα πλαίσια αναδιάρθρωσης τυγχάνουν διαγραφή χρέους αλλά μέχρι σήμερα το ποσό διαγραφής θεωρείται κέρδος. Με την αλλαγή δεν θα θεωρείται κέρδος και δεν θα καταβάλλεται έκτακτη εισφορά για λογιζόμενη διανομή μερίσματος. Περισσότερα για τις προτάσεις ΑΒΕΡΩΦ εδώ.

 

Οι 5 αλήθειες και η παραπλάνηση του Νιαζί για την Τουρκική γλώσσα

ΝΙΑΖΙ

Ο τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, «βάζοντας» μπροστά τον ΝΙΚΑΡΟ, προχώρησε στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 με επιστολή του προς την Κομισιόν και ζήτησε να επιταχύνει τις απαραίτητες διαδικασίες, για την καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας της ΕΕ. 

Έγραψε συγκεκριμένα: «στην επιστολή που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τους Προέδρους του Συμβουλίου, της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 17 Φεβρουαρίου 2016, επισημαίνει ότι η τουρκική γλώσσα είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ζητεί να καθιερωθεί ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ σύμφωνα με το άρθρο 342 ΣΛΕΕ σχετικά με το γλωσσικό καθεστώς των θεσμικών οργάνων της Ένωσης»

Όμως ποια είναι η αλήθεια; Σωστά λέει ο Νιαζί; Ή παραποιεί την πραγματικότητα;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ: Ο ΝΙΚΑΡΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζήτησε συμπερίληψη της Τουρκικής στις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, από τώρα, όπως ισχυρίζεται ο Νιαζί.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Όντως ο Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή στην ΕΕ στις 17 Φεβρουαρίου 2016 για την Τουρκική γλώσσα ΑΛΛΑ αυτό που ζητούσε ήταν να γίνει προετοιμασία από πλευράς της ΕΕ ώστε αν επιτευχθεί ΛΥΣΗ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει και στην υιοθέτηση της Τουρκικής γλώσσας. Δηλαδή να υιοθετήσει την Τουρκική γλώσσα αλλά ΜΕΤΑ την λύση και όχι ΑΠΟ ΤΩΡΑ όπως λέει ο Νιαζί. Είπε ο ΝΙΚΑΡΟΣ τότε: «Ενόψει της δυνατότητας για την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, έχει έλθει η ώρα να ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να μπορέσει η Ένωση να αρχίσει να χρησιμοποιείται η τουρκική, ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ μετά την επανένωση».

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ: Το θέμα της Τουρκικής γλώσσας στην ΕΕ εν σχέσει με την Κύπρο τέθηκε αρχικά το 2002 κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων ένταξης. Η ΕΕ το απέκλεισε γιατί δεν διαφαινόταν λύση του Κυπριακού και το κόστος ήταν υψηλό.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: Το θέμα της Τουρκικής γλώσσας όμως εγέρθηκε και από πλευράς του μ. Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ, πολύ πιο πριν από τον Αναστασιάδη, το 2008. Συγκεκριμένα, επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, στις 19 Ιουνίου 2008, ο Δ. Χριστόφιας μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτικής είπε επί λέξει: «Δεν έχω πρόβλημα η ΕΕ να συμπεριλάβει την τουρκική γλώσσα στις επίσημες γλώσσες της μετά τη λύση του Κυπριακού…». Δηλαδή ακόμη και το ΑΚΕΛ και ο μ. Χριστόφιας μιλούσαν για υιοθέτηση της Τουρκικής ΜΕΤΑ τη λύση.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ: Η ΕΕ έχει σήμερα 24 επίσημες γλώσσες. Απασχολεί περίπου 6.000 πλήρους απασχόλησης και μερικής απασχόλησης διερμηνείς, μεταφραστές και τους βοηθούς, με κόστος 450 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η ΕΕ υπολογίζει συνολικά το κόστος της διαδικασίας να προστεθεί μια 25η γλώσσα ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ, σε περίπου 37 εκατ. Ευρώ (αυτό το κόστος καταγράφεται σε διάφορες σχετικές δημοσιεύσεις).

 >>> Παρασκήνιο Newsbomb

Byeeeeeeee