Ο ΕΦΕΤΗΣ: Οι επιλογές του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές του 2023 – «Παπάκι, τη φίλη μας plsssss»

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Οι επιλογές του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές του 2023 – «Παπάκι, τη φίλη μας plsssss»

Οι πούροι της Πλατείας - Η αποτυχία της ΠΣΕΜ - Ο Αβέρωφ μέσα στα ακάμωτα - Μα ποιοι Άστεγοι; - Γέρασε ο ΝΙΚΑΡΟΣ και έγινε άβουλος;

ΓΡΑΦΕΙ
Ο ΕΦΕΤΗΣ

Συμβούλιο μαθητών χωρίς κορίτσια… 

ΠΣΕΜ

Φαίνεται πως μόνο μέσα στα Social Media παραδίδει η πλειοψηφία των πολιτών «μαθήματα» σε κόμματα, κυβερνήσεις ακόμη και στην ΕΕ για την έλλειψη γυναικών σε διάφορα πόστα.

Διότι αν όλοι αυτοί που διαβάζω όλη μέρα στα SocialMedia που με τοοοοοοσο πάθος «παραδίδουν μαθήματα» σε όλους, παρέδιδαν και κανένα μάθημα στα κοπελλούθκια τους, ΤΟΤΕ το Συμβούλιο των Μαθητών θα αποτελείτο από περισσότερες μαθήτριες.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης προχώρησαν στον καταρτισμό της ΠΣΕΜ (Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών) αλλά από το σύνολο των 10 μελών της Συντονιστικής Επιτροπής μόνο ένα μέλος είναι κορίτσι.

 

Οι πούροι ή πύραυλοι ή κάτι άλλο της Πλατείας

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΑΓΚΑΚΙΑ 1

Ο κάθε ένας που έχει απωθημένα πρέπει να υλοποιεί τα όνειρά του στην Κύπρο.

Δεν εξηγείται αλλιώς. Εσείς ρε παιδιά, μπορείτε να καταλάβετε τι γίνεται; Μα είδατε ΔΗΘΕΝ τα παγκάκια στην Πλατεία Ελευθερίας;

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΑΓΚΑΚΙΑ

Μα καλά σιόρ, και άτε πάνω στα Σχέδια δεν κατάλαβαν το σχήμα τους, όταν τους τα έφεραν για να τα τοποθετήσουν δεν τα είδε ένας υπεύθυνος του ΔΗΜΟΥ και να τους βάλει τις φωνές να τα πάρουν απ’ εκεί που τα έφεραν και ό,τι θέλουν ας τα κάνουν;

Έχει βίτσιο ο αρχιτέκτονας, και τα βγάζει πάνω μας; Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς!

 

Μα ποιο Άστεγοι;

ΛΗΔΡΑΣ

Και λέω κι’ εγώ: Τι γίνεται ρε παιδί μου; Γέμισε η Κύπρος Άστεγους; Η Κύπρος ουδέποτε είχε άστεγους. Ούτε και έχει. Αν προκύπτουν κάποιες περιπτώσεις, αυτές είναι περιστασιακές και το κράτος φροντίζει ώστε να έχουν χώρο διαμονής.

Γίνεται να σου λέει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και ΚΑ, το αρμόδιο υπουργείο για τέτοια θέματα, ότι συνολικά μιλάμε για 10 με 15 περιπτώσεις αλλά στα social media και σε κάποια ΜΜΕ να εμφανίζονται ολόκληρα ρεπορτάζ για άστεγους;

Τελικά μήπως κάτι άλλο «έπαιζε»; Λέω, μήπως;

 

#θέλεις_ποτούτο;

Είναι η πιο διαδεδομένη, χωρκάτικη, κυπριακή, ατάκα ever ρε παιδιά.

Θα μου πείτε, που το θυμήθηκες τώρα αυτό; Πάει και τόσος καιρός από το περιστατικό με τις δυο που επιτέθηκαν φραστικά στην Ρωσίδα στη Λάρνακα.

Μα ξεχνιόνται τέτοιες ατάκες;

 

Ε κανεί ρε Νίκαρε – Μα έγινες άβουλος; 

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Μας έχει τρελλάνει ο ΝΙΚΑΡΟΣ. Δεν τον είχαμε για τοοοοσοοοο ΑΒΟΥΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Η προϊστορία του άλλωστε δείχνει πως ποτέ του δεν ήταν ΑΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Αλλά τώρα δεν ξέρω τι φταίει…

Είναι μήπως το γήρας; (ΟΥΠΣ).

Για ποιο πράγμα μιλώ; Μα για τον ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ.

Έχει ένα χρόνο που γράφει ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ότι θα κάνει ανασχηματισμό και αυτός τον χαβά του.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ προστατέψει τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ του!

Έλεος.

Βεβαίως ο ΝΙΚΑΡΟΣ, τείνω να πιστέψω ότι ΣΚΟΠΙΜΑ αφήνει τα δημοσιεύματα να αιωρούνται, χωρίς διάψευση, ώστε την ώρα που θα αποφασίσει να τα χρησιμοποιήσει και ως άλλοθι.

Για παράδειγμα απευθυνόμενος προς τον ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΗ μπορεί να του πει: Κωστή μου, θέλω πολύ να σε αφήσω Υπουργό, αλλά τα ευλογημένα, δεν βλέπεις τι γράφουν όλη μέρα. Αν σε αφήσω θα πέσουν να με φάνε!!!

Όμως επειδή είπαμε πως το ΓΗΡΑΣ είναι απρόβλεπτο, μπορεί ο ΝΙΚΑΡΟΣ να γράψει στα παπούτσια του τα όσα γράφονται και να πει του Χαμπιαούρη: Κωστή μου, θα μείνεις. Άστους τι γράφουν. Εγώ παπάς, εγώ τατάς!!!

Το ερώτημα όμως είναι άλλο: ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΟΦΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ σιόρ;

Και να του πει ότι ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΜΕ ΧΑΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ!!!

 

«Παπάκι, τη φίλη μας, pleaaaaaase»

fili

Θα σας μεταφέρω ένα Παρασκήνιο που κυκλοφορεί στα σαλόνια της Πρωτεύουσας.

Φημολογείται λοιπόν ότι υπάρχει ΜΙΑ ΝΕΑΡΑ ενδιαφερόμενη υποψήφια ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

Ωστόσο Ο ΕΦΕΤΗΣ γνωρίζει πως ο ΝΙΚΑΡΟΣ δεν πρόκειται και δεν προτίθεται να την διορίσει υπουργό την συγκεκριμένη, διότι και παλαιότερα εκφράστηκε ενώπιον τρίτων για την συγκεκριμένη πολύ υποτιμητικά.

Την ίδια ώρα όμως, ο ΕΦΕΤΗΣ ξέρει ότι η συγκεκριμένη είναι φίλη με τις ΚΟΡΕΣ του ΝΙΚΑΡΟΥ.

Και αυτή την παράμετρο πρέπει να την λάβετε και εσείς ΚΑΙ ΕΓΩ πολύ σοβαρά υπόψη.

Φαντάζεστε να πάνε και οι δυο και να πουν του ΝΙΚΑΡΟΥ: «Παπάκιιιιιι, την φίλη μας πλιιιιιιζ». «Ένα υπουργείο ρε παπάκιιιι».

Σε μια τέτοια περίπτωση, ΕΓΩ, ΕΣΕΙΣ και ΟΛΗΗΗΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (μαζί μου και ο ΑΒΕΡΩΦ – αχ Αβέρωφ μου τι τραβάμε) θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά, και θα υποκλιθούμε στο μεγαλείο της Σοφίας.

Πως το είπε ο Τραμπ; «Αν κρίνω με την ανυπέρβλητη σοφία μου»;;;;

 

Βρε κουφάλα Αβέρωφ…

ΑΒΕΡΩΦ ΔΗΣΥ ΚΟΥΦΑΛΑ

Έπιασε τα όρη, τους κάμπους, τα χωράφια, τα εργοστάσια ο Αβέρωφ.

ΑΒΕΡΩΦ ΧΩΡΑΦΙΑ 3

Όπου δει έναν shιφτό μέσα σε χωράφι, σταματά και τον χαιρετά. Και τραβά και 2-3 selfies και τις ανεβάζει στα Social Media.

«Άνοιγμα στην Κοινωνία», λέει. «Κοντά στις παραγωγικές τάξεις του τόπου», προσθέτει.

ΑΒΕΡΩΦ ΧΩΡΑΦΙΑ 1

Έτσι Αβέρωφ μου. Διότι αν είσαι εκεί που είσαι δεν το οφείλεις στα Σαλόνια αλλά στα Αλώνια (τα Σαλόνια της Πρωτεύουσας απ’ ότι πληροφορούμαι άρχισες να γίνεσαι αποδεκτός, και λίαν συντόμως θα σου δώσουν το κλειδί… υπό όρους εννοείται).

 

Και ο Νικολάς μας έξω στον κόσμο…

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΚΟ

Εκστρατεία επικοινωνίας με τους Πολίτες σε δύο σκέλη εγκαινίασε από την περασμένη Δευτέρα και το ΔΗΚΟ, σε μια προσπάθεια του κόμματος να έρθει σε επαφή με του Πολίτες μέσα από νέους τρόπους επικοινωνίας, έγραφε τις προάλλες η Offsite.

Το πρώτο σκέλος της νέας καμπάνιας του ΔΗΚΟ τιτλοφορείται ως «Διάλογος» με πρώτο πυλώνα την Κλιματική Αλλαγή και την Προστασία του Περιβάλλοντος, και θα συνεχίσει έως τον Απρίλιο του 2020, με τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, τις υπηρεσίες υγείας, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος και την επιστροφή των νέων Κύπριων επιστημόνων στην Κύπρο.

 

Μα και ο Σιζό «πάει κάτω» στους πολίτες…

σιζοπουλος εδεκ

Μα και ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν μένει πίσω.

Η ΕΔΕΚ τρέχει αυτήν την περίοδο μία σημαντική εκστρατεία που με τίτλο «Δίπλα στον Πολίτη», με στόχο είναι επιτευχθεί μια ισχυρή κοινωνική συνοχή μέσω της σμίκρυνσης της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας ανάμεσα στις ομάδες του πληθυσμού, ειδικά στις σημερινές δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος σε συνέντευξη του στην Offsite.

 

Όλοι στους Πολίτες

ΠΟΛΙΤΕΣ

Μα τι σας έλεγα προ δυο βδομάδων; Δεν σας το έλεγα ότι τα «όργανα αρχίζουν» σιγά σιγά για τις Βουλευτικές του 2021;

Όλοι «κάτω» στους πολίτες λοιπόν.

Θα διερωτηθείτε, μα το ΑΚΕΛ; Για το ΑΚΕΛ σας έχω ζεστό, ζεστό παρασκηνιάκι, διότι το ΑΚΕΛ ως κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνει πλάνα ΚΑΙ για τις Βουλευτικές αλλά ΚΑΙ για τις Προεδρικές του 2023…

 

Οι επιλογές του ΑΚΕΛ για το 2023

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ 3 ΑΚΕΛ

Λοιπόν. Σας έχω παρασκήνιο από τα δώματα στην Εζεκία Παπαϊωάννου (μην με ρωτήσετε κι’ εσείς γιατί γράφω «στην» ενώ το όνομα είναι αρσενικό. Το γράφουμε έτσι διότι όταν λέμε «στην Εζεκία Παπαϊωάννου», εννοούμε την ΟΔΟ όπου είναι τα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ).

Στο ΑΚΕΛ τρέχουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ενόψει υπάρχουν τρία πολύ σημαντικά ορόσημα:

Α/ Το Συνέδριο του ΑΚΕΛ που είναι στα τέλη του 2020
Β/ Οι Βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2021
Γ/ Οι Προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο 2023

Ωστόσο, ένα μεγάλο και σοβαρό κόμμα όπως το ΑΚΕΛ κάνει μακροπρόθεσμα πλάνα και στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος είναι προσεγμένος ώστε το ένα βήμα να είναι από την μια αποτελεσματικό ως αυτόνομο βήμα και από την άλλη να λειτουργεί ως προπομπός για το επόμενο βήμα.

Ως εκ τούτου, για παράδειγμα πολλά θα κριθούν το 2020 στο Συνέδριο του ΑΚΕΛ όπου εκεί θα αποφασιστεί αν ο ΑΝΤΡΟΣ θα παραδώσει τα ηνία στον ΣΤΕΦΑΝΟ ή αν γίνει ένα «deal» όπου ο ΑΝΤΡΟΣ θα παραμείνει ΓΓ ΑΚΕΛ μέχρι τις Βουλευτικές 2021.

Γιατί μέχρι τις Βουλευτικές 2021;

Διότι ένα από τα σενάρια που επεξεργάζονται στα δώματα των Κεντρικών Γραφείων των Συντρόφων είναι να παραμείνει ο Άντρος στη θέση του ΓΓ ΑΚΕΛ μέχρι τις Βουλευτικές 2021 και το ΑΚΕΛ να επιδιώξει συνεργασία ώστε να εκλεγεί ο Άντρος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ. Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με την «κόκκινη» άσκηση επί χάρτου, ο ΑΝΤΡΟΣ θα παραδώσει τη θέση του ΓΓ ΑΚΕΛ στον ΣΤΕΦΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΒΗΜΑ

Αν υλοποιηθεί αυτό το Σενάριο, τότε το ΑΚΕΛ στις Προεδρικές του 2023, θα «ανταποδώσει» τη χάρη στον υποψήφιο εκείνου του Κόμματος που θα στηρίξει τον ΑΝΤΡΟ το 2021 για την Προεδρία της Βουλής (χαίρε Νικόλαε).

Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο είτε ο ΑΝΤΡΟΣ αποφασίσει να αποχωρήσει από ΓΓ του ΑΚΕΛ το 2020 στο Συνέδριο είτε δεν πετύχει το «κόλπο» με εκλογή ΑΚΕΛικού Προέδρου Βουλής, τότε το ΑΚΕΛ βρίσκεται ανάμεσα σε δυο σενάρια ως προς τις Προεδρικές του 2023.

Είτε θα κατέλθει με κομματικό υποψήφιο (γειά σου ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) είτε θα ακούσει μερίδα ΑΚΕΛικών που φωνάζουν από τώρα για υποψήφιο ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ, ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ κτλ. και συνεπώς θα ψάξουν για κάποιο ΔΗΘΕΝ ανεξάρτητο, ΔΗΘΕΝ τεχνοκράτη.

Ωστόσο αυτή η επιλογή του ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ή ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ως η ΥΠΕΡΑΝΩ ΕΠΙΛΟΓΗ άρχισε να ξεφουσκώνει στην Κοινωνία των Πολιτών, η οποία άρχισε να αντιλαμβάνεται πως οι Τεχνοκράτες και Ακαδημαϊκοί ΔΕΝ είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΤΑ και δεν μπορούν ΟΥΤΕ να χειρίζονται ΟΥΤΕ και να διαχειρίζονται πολιτικές καταστάσεις που απαιτούν πολιτικό υπόβαθρο, πολιτική οξυδέρκεια και πολιτική κουλτούρα.

>>> Παρασκήνιο Newsbomb

Τσιάοοοοοο