Καταγγελία από συμβασιούχο οπλίτη (ΣΥΟΠ): «Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα»

Καταγγελία από συμβασιούχο οπλίτη (ΣΥΟΠ): «Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα»

Καταγγελία από συμβασιούχο οπλίτη έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" την Τρίτη (20/6).

Συγκεκριμένα ο εν λόγω συμβασιούχος οπλίτης όπως αναφέρει και στο σημείωμα του, δεν ζητά τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα.

Διαβάστε αυτούσια την καταγγελία

Είμαστε 3.000 συμβασιούχοι οπλίτες, 3.000 οικογένειες...! Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα, τα απλά, για μια ανθρώπινη ζωή: Θέτουμε τα αιτήματά μας στη διάθεση των υποψήφιων Προέδρων, του υπουργού Άμυνας και των κομμάτων αναμένοντας τις τοποθετήσεις τους:

- Oι υπηρεσίες να καθοριστούν στις 4-5 μηνιαίως.

- Θεσμοθέτηση μίας απαλλαγής για κάθε 24ωρη υπηρεσία που εκτελείται Σάββατο ή/και αργία όταν ακολουθεί μη εργάσιμη μέρα.

- Διάλειμμα από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 για όσους δεν επιθυμούν μεσημβρινή σίτιση εντός του στρατοπέδου, όπως τα λοιπά στελέχη. Για όσους δεν δύναται αυτό, λόγω του ότι βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους και χρησιμοποιούν τα λεωφορεία, να απαλλάσσονται την επομένη στις 7:00 το πρωί αντί στις 9:00.

- Αύξηση 15% στις μηνιαίες απολαβές σε κάθε ανανέωση συμβολαίου.

- Άμεση μετάθεση, στην πόλη τους, όσων γίνονται γονείς.

- Άδεια για ίδρυση επαγγελματικού συνδέσμου για να καθίσταται δυνατή η μελέτη και υποβολή από τα μέλη του θέματων που αφορούν την ευημερία, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών απασχόλησης, την εξύψωση του επαγγελματικού επιπέδου και την ανάπτυξη συναδελφικών σχέσεων, περιλαμβανομένων θεμάτων αναφορικά με τη μισθοδοσία, τη σύνταξη και τους όρους υπηρεσίας τους.

Είμαι ΣΥΟΠ..../Αγαπώ την Κύπρο,/Νοιάζομαι την Εθνική Φρουρά,/Σκέφτομαι το μέλλον μου! Ένας από τους 3.000 απογοητευμένους οπλίτες