ΚΥΠΡΟΣ:Καταγγελία για γνωστό γιατρό - Θησαύρισε στις πλάτες του κράτους, πάνω από 500 χιλιάδες έσοδα

ΚΥΠΡΟΣ:Καταγγελία για γνωστό γιατρό - Θησαύρισε στις πλάτες του κράτους, πάνω από 500 χιλιάδες έσοδα

Γραπτή καταγγελία κατά γνωστού Κύπριου παιδοχειρουργού κατέθεσε ο πρώην προέδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών δρα Σταύρου Σταύρου για πιθανή καταδολίευση του δημοσίου.

 

Συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος καταγγέλλει τον παιδοχειρουργό ότι θησαύρισε στις πλάτες του κράτους, αφού αντί να χειρουργεί σπάνια και δύσκολα περιστατικά όπως προνοούσε η σύμβασή του, χειρουργούσε περιστατικά ρουτίνας.

Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" την Πέμπτη (13/7) η σύμβασή του ήταν παράνομη αφού όπως διαπιστώθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της προκήρυξης προσφορών.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο εν λόγω γιατρός είσπραξε από το κράτος πάνω από €500.000.

Στα δύο χρόνια συνεργασίας με το Υπουργείο Υγείας, ο συγκεκριμένος παιδοχειρούργος επισκέφτηκε την Κύπρο 25 φορές, (εργαζόταν στο εξωτερικό) και διενήργησε 153 επεμβάσεις και 61 εξετάσεις με συνολικό ποσό 413.315 χιλιάδες, χωρίς να υπολογίζονται τα αεροπορικά του εισιτήρια, μετακινήσεις και κόστος διαμονής τα οποία καλύπτονται από το κράτος.

Στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη ο Γενικός Ελεγκτής, διαπιστώθηκε ότι τα τιμολόγια που υπέβαλλε ο εν λόγω παιδοχειρούργος εγκρίνονταν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.