ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΙΣ: Καταγγελία για επίθεση εναντίον γιατρού - «Απαράδεκτο περιστατικό σωματικής βίας»

ΛΕΜΕΣΟΣ - ΠΙΣ: Καταγγελία για επίθεση εναντίον γιατρού - «Απαράδεκτο περιστατικό σωματικής βίας»

Δεν θα ανεχθεί επιθέσεις βίας εναντίον των μελών του ο ΠΙΣ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στην οποία καταδικάζει πρόσφατο περιστατικό άσκησης βίας εναντίον γιατρού στη Λεμεσό και καλεί τους εργαζόμενους στον τομέα υγείας και όλους τους Κύπριους να απομονώσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό της άσκησης σωματικής βίας εναντίων ιατρού που εργάζεται στο Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΙΣ.

Τέτοια περιστατικά, προστίθεται, «συμβαίνουν όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια στα κρατικά νοσηλευτήρια και είναι καταδικαστέα».

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, «για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνονται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι, αλλά η ίδια η πολιτεία, η οποία έχει αφήσει τους οργανισμούς αυτούς να παρακμάζουν και να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες των ασθενών».

«Οι επαγγελματίες υγείας και ειδικότερα οι γιατροί που εργάζονται στο δημόσιο βιώνουν καθημερινά έκρυθμες καταστάσεις χωρίς τα απαραίτητα υλικά και με τραγικές ελλείψεις προσωπικού», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ως ηγεσία του ΠΙΣ, σημειώνεται, «αναφέρουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς σε τέτοιου είδους περιστατικά».

«Ως γιατροί και εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας δεν θα ανεχθούμε παρόμοιες επιθέσεις εναντίον των μελών μας και καλούμε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τον κυπριακό λαό να απομονώσει τέτοιου είδους συμπεριφορές και να αγωνιστούμε μαζί για ένα σύστημα υγείας που να μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας περίθαλψη με συνθήκες αξιοπρέπειας για όλους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ.