ΚΥΠΡΟΣ: «Η εκκλησία ζητά χρήματα από βιοπαλαιστές – Εν τους κανούν τόσα που πιάνουν;»

ΚΥΠΡΟΣ: «Η εκκλησία ζητά χρήματα από βιοπαλαιστές – Εν τους κανούν τόσα που πιάνουν;»

Γνωστό φαινόμενο η καταβολή εισφορών - Τι απαντά η εκκλησία για τις καταγγελίες

 

Μετά τις καταγγελίες από οικογένειες για τις εισφορές που ζητούσε η εκκλησία κατά τη διάρκεια των κηδειών των αγαπημένων τους προσώπων, νέο παράπονο έρχεται στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με πολίτη ο οποίος επικοινώνησε μαζί μας και απασχολείται ως πλανόδιος πωλητής, οι εκκλησίες σε κάθε πανηγύρι ζητούν από τους πλανοδιοπώλες όπως συνεισφέρουν με χρηματικό ποσό στο ταμείο του Ναού που εορτάζει.

Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά, «η εκκλησία ζητά χρήματα από εμάς τους βιοπαλαιστές. Εν τους κανούν τόσα που πιάνουν;», συμπληρώνοντας πως «έρχονται και μας λένε για εισφορά στο Ναό, αλλά δεν είναι εισφορά. Σε αναγκάζουν να δώσεις αυτά τα χρήματα που μπορεί να είναι 30-40 ευρώ».

Ο καταγγέλλων έκλεισε τη συζήτηση μας με την εξής ερώτηση: «Η εκκλησία έχει τόσο πολύ ανάγκη που έρκεται να τα πιάσει που τον πλανιοδοπώλη που σκοτώνεται να κάμει μεροκάματο τζιαί που μπορεί να μεν τα έφκαλε καν;».

Τι απαντά η εκκλησία

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με εκκλησιαστικές επιτροπές αλλά και με την Αρχιεπισκόπη μας ειπώθηκαν διαφορετικές εκδοχές για το συγκεκριμένο θέμα. Μας ανέφεραν πως δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός για να καταβάλλεται ποσό από τους πλανόδιους πωλητές, ωστόσο, άλλοι μας ανέφεραν πως γνωρίζουν ότι το συγκεκριμένο είναι ένα φαινόμενο το οποίο υπάρχει, καθώς η εκκλησιαστική επιτροπή κάθε Ναού μπορεί να ζητά εισφορές, εάν το επιθυμεί.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στη Λευκωσία: «Έσβησε» γνωστή Κύπρια πολιτικός (pic)

Φρίκη: Βίασε 14χρονη σε κεντρικό πάρκο γεμάτο κόσμο

Θρήνος για ζευγάρι στα κατεχόμενα! 22χρονος πέθανε τρεις μέρες πριν αρραβωνιαστεί