Χαμός με τις εφεδρείες στην Κύπρο – Έφεδρος παρουσιάστηκε 7 φορές μέσα σε ένα χρόνο

Χαμός με τις εφεδρείες στην Κύπρο – Έφεδρος παρουσιάστηκε 7 φορές μέσα σε ένα χρόνο

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους εφέδρους...

Έξω φρενών είναι αρκετοί έφεδροι με την επαναλαμβανόμενη αλλαγή στα πόστα που θα υπηρετήσουν καθώς κάθε διαφοροποίηση στη φρουρά τους απαιτεί την παρουσία τους στις μονάδες.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία μας από αρκετούς εφέδρους αναφέρουν ότι λόγω των αλλαγών στις μονάδες οι ίδιοι ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο.

Μάλιστα, έφεδρος μας ανέφερε πως μέσα σε ένα χρόνο παρουσιάστηκε 7 φορές, αφού του άλλαξαν επαναλαμβανόμενα μονάδα, ενώ χρεώθηκε και ξεχρεώθηκε οπλισμό και ιματισμό μέσα σε διάστημα δύο μηνών, παράλληλα με τη παρουσία του σε εκπαίδευση συγκεκριμένου τμήματος της Εθνικής Φρουράς. Συνεχίζοντας, ο έφεδρος μας είπε πως σχεδόν ανά δύο μήνες καλείται να αλλάξει το ΦΑΠ του σε μονάδα που βρίσκεται εκτός Λευκωσίας και ακολούθως τον παραπέμπουν ξανά στο ίδιο στρατόπεδο που βρισκόταν προηγουμένως.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα μας αναφέρθηκαν το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο καθώς το κλείσιμο μονάδων της Εθνικής Φρουράς προκάλεσε χάος στην εφεδρεία, με αρκετούς συμπολίτες μας να ταλαιπωρούνται λόγω λάθος προγραμματισμού από το ΓΕΕΦ.