ΚΥΠΡΟΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - «Παρουσιάζει ψεύτικο χαρτί και εισπράττει την σύνταξη του νεκρού του πατέρα»

ΚΥΠΡΟΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - «Παρουσιάζει ψεύτικο χαρτί και εισπράττει την σύνταξη του νεκρού του πατέρα»

Απάτη στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις; - Τι αναφέρει ο διευθυντής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Θεοφάνης Τρύφωνος.

Δυο περιπτώσεις που χρήζουν έρευνας από τον κρατικό μηχανισμό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας συμπολίτης μας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο εν λόγω κύριος, γνωρίζει συγκεκριμένο άτομο που κατέβαλλε κοινωνικές ασφαλίσεις μέχρι το 1974, του έδωσαν εφάπαξ 13 χιλιάδες ευρώ.

Ενώ στην δεύτερη περίπτωση, κάνει λόγο για άτομο όπου παρουσιάζει ψεύτικο χαρτί στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, ότι ο πατέρας του είναι ζωντανός, ενώ στην πραγματικότητα αυτός πέθανε πριν από 13 χρόνια και εισπράττει την σύνταξη του.

Η εν λόγω καταγγελία δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" στην στήλη "ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ", μάλιστα το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις απο τον διευθυντή των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Θεοφάνη Τρύφωνος.

Όπως αναφέρει στον "Φιλελεύθερο" ο κ. Τρύφωνος, σχετικά με την δεύτερη περίπτωση, το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι έτοιμο να προχωρήσει σε διερεύνηση, μόλις λάβει σχετική καταγγελία.

Ενώ τέλος όσο αφορά την πρώτη περίπτωση ανέφερε ότι εφάπαξ ποσά δίνονται σε ασφαλισμένους όταν είναι σε ηλικία 68 ετών και όταν δεν δικαιούνται σύνταξη λόγω μειωμένων εισφορών.

Διαβάστε αυτούσια την καταγγελία

«Είμαι εργαζόμενος και καταβάλλω ουκ ολίγα κάθε μήνα στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, προκειμένου να έχω ένα αξιοπρεπές μηνιαίο έσοδο υπό τη μορφή σύνταξης, όταν θα γεράσω. Ξέρω ότι το ταμείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν έχει μηχανή που να τυπώνει ευρώ και στηρίζεται στις εισφορές των εργαζομένων για να υπάρχει, γι' αυτό και ειλικρινά νευριάζω όταν αντιληφθώ την ύπαρξη ατόμων που με δόλο καταφέρνουν να έχουν έσοδα από αυτό, έσοδα που σε τελευταία ανάλυση προέρχονται από χρήματα των εργαζομένων. Πρόσφατα έμαθα ότι σε έναν εργαζόμενο που κατέβαλλε κοινωνικές ασφαλίσεις μέχρι το 1974, του έδωσαν εφάπαξ 13 χιλιάδες ευρώ. Ένας άλλος που κατοικεί στα κατεχόμενα, καταφέρνει να εισπράττει κάθε μήνα σύνταξη που δεν δικαιούται. Συγκεκριμένα, κάθε δύο χρόνια παρουσιάζει ψεύτικο χαρτί στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, ότι ο πατέρας του είναι ζωντανός, ενώ στην πραγματικότητα αυτός πέθανε πριν από 13 χρόνια. Με τον τρόπο αυτό, το συγκεκριμένα άτομο εισπράττει τη σύνταξη που στέλνεται στον νεκρό πατέρα του. Μιλάμε για απάτη. Μπορεί κάποιος να τη σταματήσει;»

Διαβάστε επίσης: 
Πένθος για τον Γιαννάκη Κασουλίδη – Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του (PHOTO)

ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Έργα στους δρόμους της ΚΥΠΡΟΥ – Ποιους δρόμους πρέπει να αποφύγετε σήμερα

«Χολιγουντιανή» καταδίωξη διαρρηκτών στην Πάφο – Τους πρόδωσε η τεχνολογία και περικυκλώθηκαν

Δεν μας τα «λέει» καλά ο καιρός! Συννεφιές σήμερα αλλά με λίγες βροχές

Κλάπηκε μοτοσικλέτα στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Αν την είδατε ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία