Θέλουν παραμύθια, στον ΔΗΣΥ

Θέλουν παραμύθια, στον ΔΗΣΥ

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό, θέλουν να διαβάσουν παραμύθια... 

Όχι δεν αστειεύομαι. Εξέδωσαν μάλιστα ανακοίνωση, η οποία γράφει: «Μια φορά κι έναν καιρό... ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Ινστιτούτο Πολιτισμού προκήρυξαν διαγωνισμό συγγραφής παιδικού παραμυθιού με θέμα την Ευρώπη»!

Με αυτό τον πρωτότυπο... ομολογουμένως τρόπο, βρήκε η Πινδάρου να εξαγγείλει την προκήρυξη Διαγωνισμού Συγγραφής Παιδικού Παραμυθιού. 

Όπως αναφέρει η Πινδάρου, ο διαγωνισμός προκηρύσσεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που τιμάται στις 2 Απριλίου – ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χαν Κρίστιαν Άντερσεν (1805) – όπως καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY) το 1967.

>>> Κι' άλλο παρασκήνιο; Εδώ

Στόχος του διαγωνισμού είναι να ευαισθητοποιήσει, να αφυπνίσει και να δημιουργήσει νέους αναγνώστες και νέες αναγνώστριες εμπνέοντας, ταυτόχρονα, νέους και νέες δημιουργούς μέσα από τα μονοπάτια των παραμυθιών, της κριτικής σκέψης, της αφήγησης, της δημιουργικής γραφής και της εικονογράφησης. Κι όλα αυτά μέσα από την Ευρώπη, το όραμα και τις αξίες της.

Πάντως όποιος ενδιαφέρεται να γράψει παραμύθι, μπορεί να επικοινωνεί για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22883163 και στα email inpolitismou@disy.org.cy ή/και epikinonia@disy.org.cy