Πάλι τους την έκανε ο Αβέρωφ

Πάλι τους την έκανε ο Αβέρωφ

Η πρόταση Αβέρωφ για τα κίνητρα που βοηθούν τους πολίτες να απαλλαχθούν από τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Εκεί που λέγαμε ότι ο ΑΒΕΡΩΦ χάθηκε, εξαφανίστηκε και ούτε μιλάει, ούτε λαλάει, ούτε τουιτάρει, τσουπ, εμφανίστηκε.

Αλλά ο Πάφιος δεν εμφανίστηκε απλώς στο προσκήνιο. Εμφανίστηκε με πρόταση (πάλι) και ο ΕΦΕΤΗΣ δεν την αφήνει ασχολίαστη.

Με μία ομολογουμένως πολύ ουσιαστική πρόταση, αφού δήλωσε τις προάλλες ότι θα επεκταθούν τα κίνητρα που βοηθούν τους πολίτες να απαλλαχθούν από τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Δείτε επίσης: Ο ΕΦΕΤΗΣ: Οι 5 αλήθειες και η παραπλάνηση του Νιαζί για την Τουρκική γλώσσα

Συγκεκριμένα, ο Αβέρωφ δήλωσε πως θα επεκταθούν τα εξής κίνητρα για ένα χρόνο ακόμη:

1/ Δυνατότητα ανταλλαγής ακίνητης περιουσίας για αποπληρωμή δανείου και άμεση απαλλαγή από: Μεταβιβαστικά τέλη, Φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, Φόρο Εισοδήματος, Εταιρικό φόρο, Κόστος χαρτοσήμων, ΦΠΑ, Εισφορά για την Άμυνα.

2/ Δυνατότητα στους δανειολήπτες να πωλήσουν ακίνητη περιουσία προς τρίτα πρόσωπα στην ελεύθερη αγορά, για αποπληρωμή δανείων με τις ίδιες απαλλαγές από τέλη και φορολογίες.

3/ Δυνατότητα πώλησης ή παραχώρησης ακινήτων από συγγενείς ή συνδεδεμένες εταιρείες, για αποπληρωμή δανείου με τις ίδιες απαλλαγές από τέλη και φορολογίες.

4/ Όταν η τιμή πώλησης ακινήτου είναι μεγαλύτερη από το ποσό του χρέους, τότε ο φόρος θα καταβάλλεται μόνο στο ποσό της διαφοράς.

Δείτε επίσης: Ο ΕΦΕΤΗΣ: Οι 5 αλήθειες και η παραπλάνηση του Νιαζί για την Τουρκική γλώσσα

Παράλληλα όμως ο ΑΒΕΡΩΦ προχωρά και σε νέα ρύθμιση για Εταιρείες, οι οποίες στα πλαίσια αναδιάρθρωσης τυγχάνουν διαγραφή χρέους αλλά μέχρι σήμερα το ποσό διαγραφής θεωρείται κέρδος. Με την αλλαγή δεν θα θεωρείται κέρδος και δεν θα καταβάλλεται έκτακτη εισφορά για λογιζόμενη διανομή μερίσματος. Περισσότερα για τις προτάσεις ΑΒΕΡΩΦ εδώ.

Διαβάστε παρασκήνιο: Τα εγγλέζικα του ΝΙΚΑΡΟΥ