ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Δεν διορίζει τον Ιωνά ως Γ. Εισαγγελέα ο Αναστασιάδης και προωθεί τον Υπ. Άμυνας

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Δεν διορίζει τον Ιωνά ως Γ. Εισαγγελέα ο Αναστασιάδης και προωθεί τον Υπ. Άμυνας

Ο Υπ. Δικαιοσύνης δεν είπε την τελευταία του λέξη και θα ενεργοποιήσει τις δικές του άμυνες

  • Ενίοτε και οι παθιασμένοι πατέρες χαλούν χατίρι στα παιδιά τους, κυρίως προς γνώση και συμμόρφωση. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαν πατέρας αρκετών εκ των πολιτικών που περιφέρονται στο προσκήνιο δείχνει και την σκληρότητα του. Όπως στην προκειμένη περίπτωση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ΙΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ , ο οποίος θεωρείται εκ των αγαπημένων πολιτικών παιδιών του, που ενώ έραψε και το σχετικό κοστούμι του Γενικού Εισαγγελέα , στην τελική πρόβα, του είπε ότι είναι εξεζητημένο και δεν κάνει για την σχετική ανάγκη.
  • Βλέπετε στις σχετικές διαβουλεύσεις με αρκετούς και φυσικά με το κονκλάβιο ο Αναστασιάδης εισέπραξε επιφυλάξεις, προβληματισμούς και νουθεσίες που η πλειοψηφία τους κατατείνει στον μη διορισμό του Υπ. Δικαιοσύνης, αφού μια τέτοια πράξη θα άγγιζε τα όρια της πρόκλησης και θα έφθανε έως και τον ΝΕΠΟΤΙΣΜΟ. Έτσι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το σκέφτεται και σύμφωνα με έκθεση πράκτορα της ΞΥΠ που κατοικοεδρεύει στο Προεδρικό – αν και εκεί περιφέρεται και ο συνάδελφος Διοικητής της ΚΥΠ εμείς βρήκαμε τρόπο να διεισδύσουμε- δύσκολα θα προχωρήσει σε τέτοιο διορισμό. Μάλλον ο Ιωνάς θα συνεχίσει στο Υπ. Δικαιοσύνης , όπου και θα καταστεί ένας εκ των μακροβιότερων Υπουργών και σίγουρα ο πρώτος που θα κατέχει για μια δεκαετία το χαρτοφυλάκιο του επικεφαλής της Δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Βραχυκυκλωμένο λόγω Τσίπρα το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου

  • Κι όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις τα κονκλάβια και άλλα κυκλώματα που επηρεάζουν καταστάσεις σε σχέση με διορισμούς πρότειναν και αντικαταστάτη του ΚΩΣΤΑ ΚΛΗΡΙΔΗ , κάποιο που θεωρούν ότι δεν θα προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης. Ο μειλίχιος νομικός που κατέχει το πόστο του Υπουργού Άμυνας ΣΑΒΒΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ που κάνει δηλώσεις μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις φαίνεται ότι είναι μια εκ των προτεινομένων λύσεων που αποκτά προβάδισμα έναντι άλλων νομικών που εποφθαλμιούν το πόστο. Εξάλλου ο ΥΠ. ΑΜ δεν νοιώθει και πολύ άνετα για να παραμείνει εσαεί με τους μόνιμους και λοιπούς στρατιωτικούς , η οποία είναι και μια ιδιαίτερη τάξη ανθρώπων.
  • Σημειώνεται ότι ο νυν Γ. Εισαγγελέας αποχωρεί στις αρχές του 2020 εκτός κι αν κάνει χρήση της άδειας του ή για άλλους προσωπικούς λόγους, όταν φυσικά κρίνει ο ίδιος πως πρόκειται να ανοίξει την πόρτα εξόδου. Ο ανεξάρτητος Γ. Εισαγγελέας στο Κυπριστάν λόγω και των εξουσιών που του παρέχει το Σύνταγμα, καθίσταται ως  ένας εκ των ισχυρότερων αξιωματούχων του κράτους και η αφυπηρέτηση του γίνεται στο 68ο έτος της ηλικίας του. Πάντως ο κ. Κληρίδης εξέφρασε την άποψη ότι στην θέση του Γ. Εισαγγελέα δεν πρέπει να διορίζεται πολιτικό πρόσωπο με μακροχρόνια εμπλοκή για ευνόητους λόγους.

Μπόλικο παρασκήνιo καθημερινά ΕΔΩ

  • Εξάλλου το ΑΚΕΛ ετοιμάζει σειρά προτάσεων νόμου με τα οποία θα αποτρέπει τον διορισμό του Ιωνά Νικολάου στο πόστο του Γ. Εισαγγελέα και είναι έτοιμο να τα καταθέσει αν διαγνώσει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσανατολίζεται προς τέτοια κατεύθυνση.
  • Πάντως ο Υπ. Δικαιοσύνης δεν είπε την τελευταία του λέξη αφού μόλις αντιληφθεί ότι δεν ικανοποιηθεί ο πολιτικός του πόθος τότε θα ενεργοποιήσει τις  δικές του άμυνες και θα επιχειρήσει να ανατρέψει το οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα.
  • ΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. Αν Μεγάλη Δευτέρα για τους Καθολικούς ο Χριστός άφησε να πυρποληθεί ένα εκ των σπιτιών της Μητέρας του, τότε κάποιο μήνυμα θέλει να μας δώσει.